Gott nytt år allesammans!

Kolla vad fin hon är... DJ. Det är verkligen skit svårt att "DJ:a". Testade lite igår. Det är ingen lek kan jag tala om... övergångar och skratcha på rätt ställe. Kul men svårt.


Undra hur många möbler man kan få in i en tvåa!? Jag tycker bara vi köper mer och mer men ställer aldrig undan något...Jag trivs SÅ bra i denna lägenhet. Det kommer inte bli lätt att göra sig av med den sen när det är dags att flytta.
Så här blev det i sovrummet:


Sängen hamnade framför fönstret istället. Det blev jätte mysigt och jag sov jätte bra!

Just nu håller jag på med något slags ätafrukost/göramig i ordning/fixa alla djuran/klä på mig/blogga... Jag vet inte hur jag ska säga att det går, men snart klar med allt. Det är bra jag börjar ofta med många små delar och vips är alla klara! Som nu!

Jag vill önska er ett GOTT NYTT ÅR!
Hörs och ses nästa år då min bloggläsare :)

Puss och kram!!!!

Louise har träffat ny...

Jag har något att förtälja, Louise har träffat en ny. Japp, det är så...

Hon kallas DJ. DJ liksom vad är det för jäkla namn... Mörk, högljudd och märks. Tvärtemot mot mig... Hon ska tydligen bo här också. Ja hon har fått en plats i vardagsrummet. Ett hörn. Det syns och känns. Det känns i golvet när rytmen av henne härjar i lägenheten. Helt sjukt, men sant. Men ändå är jag inte arg.

Ja men vad ska man göra när hon till och med betalat för henne. Liksom vad ska jag säga, Louise har sparat och nu är hon här... DJ är en alldelse sprillans ny dj utrustning som Louise köpt. As coolt och hon är JÄTTE GLAD!



Tack vare Louise nya kärlek så måste vi möblera om. Vi var och köpte ett nytt "bord" till DJ. Eller snarare ett så kallat toalettbord från IKEA. Perfekt färg, utförande och design! Men det var en resa att få hit det. OCH DEN SOM NÅGON SIN SÄGER NÅGOT OM ATT VÅR BIL ÄR LITE, KOLLA IN DETTA!


HA! Ett paket son är cirka 2 meter långt och 45 cm meter brett plus två personer i bilen. Det ni. Ville bara hävda mig lite. Inte fan behöver man en audi/saab(familjebil för att handla på IKEA, det går lika bra med en Ford KA, bara så ni vet...

Sen skulle ju skiten sättas ihop. Vi delade upp familjen i två. Louise höll sig bort, lika bra, och jag satte ihop möblen själv, som vanligt. Det bästa samarbetet!



Sen tills lut var den på plats. Blev väl riktigt snyggt.


Nu är det full övning för Louise. Hon sa för en stund sen, "du inser va att det aldrig kommer vara tysta va?!". Jag får väl stå ut med det då! Allt för dig stumpan...

Lousie fick ju en LP spelare av mig i julklapp, som hon för hoppningsvis kan koppla till DJ. Hon fick även hörlurar ala DJ version. (hon har hittills inte fattat hur de funkar eftersom ljudet låter i HELa lägenheten, hahah!. Eller så vill hon bara förgylla min veárdag med musik, lovely!!)

I morgon har vi årets sista dag. Herregud. Jag ska jobba. Sen blir det fest hos Helena och Ali. Det är något jag ser fram emot, urgulliga människor det där! Det kommer bli kul, alla ska ta med sig en maträtt från oliak länder så den kommer bli en buffé utan dess like!

Ciao!



Neråsåatte...

Igår smög det sig in lite textil på vikingavägen 25, inte hos grannen då utan hemma hos oss såklart!
Jag piffade 'tet lite i köka, va! En hissgardin hittade dit. Blev faktsikt lite mysigt, och även godkänt från regeringen! Bra det!


Idag smögs sig ytterligare ett par dojjor in i mitt liv. Det gillar vi! Lite snyggare denna gång om ni frågar mig. Bra pris var det på dem också, helt plötsligt fick mellandagsrean en ny betydelse för mig! Sen var det inte så satans mkt folk i Kalmar centrum, så jag stod ut att gå där en liten stund. Det smög sin in lite pärlor med. Självklart är det super-super-mega-äkta pärlor. Med tanke på dess storlek så skulle jag absolut inte ha några problem med att betala för dem... De är till nyår, kommer ju vara så fin så fin.


Nej men annars när jag inte slutat klockan halv åtta, åkt hem och så så tvättar jag och lagar mat och bloggar. Fii fan vad jag är effektiv. Snart är det taxiverksamhet som gäller och vattning av FinaLinas blommor. Hon behagar nämligen inte förgylla Kalmar med sin närvaro under "lovet".


Så vare väle med det då!
Ciao!

Mellandagsrea... hmupfsr.

Idag har jag lärt mig två saker. Jag ogillar mellandagsrean, jag köper inte kläder för att de är billiga utan jag köper kläder för att jag vill ha dom. Jag köper inte löpardojjor för att dom är snygga för att dom är bra.

Jag åkte en sväng ut till jobbet, och hela hansa city med hela kalmarsbefolkning. Fii fan vad jag inte gillar att handla när det är så här. Jag hälsade på min kära kollegor, gick ett varv och åkte hem. Blä...

Jag skulle vara schysst och byta en skjorta till Louise igår. Det gjorde jag. jag fick inget nytt kvitto utan jag skulle använda det första jag hade, jaha... det gjorde jag. När Louise skulle stryka skjortan idag var det hål i den. Så jag trampande in på HM för att byta, igen. Den fanns inte. Nä'r jag väl kom fram till kassa så inser jag hur min story låter, den är ju sann. "Jag bytte igår, men det var ingen som gjorde en retur i kassan så det enda kvitto jag har är det här som inte ens är på samma skjorta som jag håller i just nu." Låter ju bara som om jag står och ljuger ju. Men det gjorde jag inte. Jag vet hur många gångar jag misstrott folk på deras historier som låter som värsta rövar historien, nu stod jag där själv. Jag såg hur hennes kollegor rynkade på panna och tänkte nog lite som jag brukar tänka på andra sidan disken " visst visst visst... hitta på en bättre historia liksom..." SUCK, men nu är det gjort.

Köpte nya löpardojjor idag. Ska börja mitt nya liv snart :)
Killen som hjälpte mig visade en massa olika varianter. Allla lika fuuula. Jag fattar inte att funktion i detta fall ska vara så fult. Jag hittade ett par som jag tyckte var okej, men de fanns inte i min storlek. Jag kläckte ur mig att jag inte gillar knalliga färger, samtidigt drar jag upp min mimmi-super-duper-knall-röda-strumpor ur stävlarna... höhöh. Jaja, det sket väl han i han fick ju sälja ett par dojjor!


Jag ska prova dom, en annan dag :)

Nu blire plugg för hela slanten!
Ciao!

Den bästa den...




Tillbaka till Kalmar, tillbaka till verkligenheten och tillbaka till vårt zoo. Jennifer kanin bor här just nu. Alltså tre monster...

Julen har varit SÅ bra! Nog för att det är en bit att åka klockan åtta på kvällen, men det har varit värt det! En hel dag med familjen Gustafsson och en hel dag familjen Pack. Snö, Kalle, julklappar och charader. Familjen G-son är nämligen väldigt bra på charader. Vi har tydligen gjort det sen jag var fyra fem år gammal. Tyvärr är det tabu att fota då, men kul hade vi.


Det blev en MASSA ät och umgås. Precis som julen ska va!


Tyvärr finns det inga bilder från mitt julfirande med familjen Pack. Där blev det ännu mer ungänge, mat, mys och julklappar. Ja herregud vad jag känner mig bort skämd detta år. Kläder, locktång, pengar, ramar, parfymer, duschlotion, stativ till kameran och till mina tavlor. Ett coolt fat av "björkbark". Ja jag har säkert glömt en massa, men jag är så glad.
Denna fick jag av min tjej! NICE!

Lite andra klappar,

Min kära mor (tomten) har en grej med strumpor, det delade hon med sig av till alla ungar, Mina föreställde mimmi i en alldeles prick omgivningen, tack tomten. De kommer passa in bland alla mina andra vita och svarta strumpor, haha!

Igår var det lite allmänt rundåkning. Nathalie/Axel/Edwrad, farfar, syskon... Och avslutade med de trevliga trettio milen hem. 'men nu är man hemma igen. Har redan hunnit jobb så allt är som det ska! Imorgon måste jag ta itu med det som kallas plugg och det jag har förträngt en stund. MEN nu ska jag ta tjuren vid hornen och sätta igång!

Hoppas alla har haft en lika bra jul som jag!
Ciao!


God Jul!!

Med ett stort leende önskar jag är alla:

G O D  J U L !!



Återkommer efter julen med mer bloggin'!
Ciao!

En ring, en hund och en frisyr!




Jag har köpt en alldeles ny ring!

Jag har fått en hund gjord av en ballong. Precis som alla andra barn som befann sig på Hansa City idag, fick jag ett ballong djur av den snälla clownen. Lyckan var gjord!


Jag har klippy Louise!
Jag har gjort en hel del idag alltså.
Nu är klockan mkt och jag gotta go to bed!

See you!
Ciao!

Promenadisch...



Fint fint fint, en lång promenad en söndagmorgon med familjen Gson/Pack. Så kan det så ut då. Jag blir bara mer och mer övertygad om att jag egentligen är en kamel eller något annat djur som inte borde befinna sig i kallt väder. Fan, vad jag hatar kyla. Jag uppskattade dock promenaden, men vaffan ska detta skit väder vara bra för?!

När jag skulle lämna jobbet idag så hade det fryst både på utsidan OCH insidan på bilen. Det tog mig en kvart innan jag kunde köra iväg. Va?! Vad är det för vackert med det?! Efter den kvarten så var ju inte frosten borta, det var typ helt omöjligt att se hur jag körde.

Bakfyllan har lagt sig. Jag är lagom bitter på mig själv för att jag "såg till" att ligga bakfull en hel dag. Helt i onödan. Helt värdelöst. Inte värt det helt enkelt. Så hela lördagen "poof", borta... Men nu är det tre dagar fulla med arbete innan det är dags att ta gula faran hem till Bettna/Nyköping. Det ska bli kuuul! Alla syskon på ett och samma ställe.

Ciao!

Lite trött i mössan...

Nu sitter jag här lite bakis och skakis efter en händelserik kväll. Blev utbjuden igår, inte illa. Det blev herrgård-kinsresturang-kvartetskrog-restaurangen igen. Den var lika gott igår som förra gången vi var där. Vi hade mysigt! Sen mötte vi upp Signe och fick i oss några öl... Promenaden hem var ingen för mig. Av flera anledningar, ex: snön. Det värsta är att biljävlen som vi var tvunga att ta ner på stan igår, latmaskar, stod av någon konstig anledning kvar idag. Ingen hade kört hem den... konstigt. Så jag pulsade ner på stan för att hämta den, jävla snö...

Jag fick lite hemlängtan idag. Jag kände att idag har det suttit fint med en fika på Hellmans. Det är det mysigaste fiket i Nyköping. Sommar och sol och sitta på deras innegård. Jag längtar efter sommaren!

Jag skulle visserligen kunna tänka mig att sitta i glashuset nu när det är snö. Men jag får en snabbdos av Nyköping snart. Tre dagar. Fram och tillbaka. Men det brukar räcka för att stilla mitt Nyköpingsbehov!

Idag är en dag som kommer tillägnas soffan. Fast jag måste ner på stan, igen för att hämta kort som jag har framkallat till bossen. Så det är bara ut i snön igen. Sen ska jag hämta hem min sambo också, hon jobbar idag och jag i morgon. Vi går verkligen om varandra hela tiden. Längtar till julen, lediga i tre dagar ihop, alltid något.

Okej soffan here i come! Vad lägligt att Bonde söker fru repriserna är nu. Jag missade ju sista avsnittet igår...
God helg, gott folk!

Ciao!

Tomten är tidig iår, söt är han med!



Titta vad för litet sött som damp ner i brevlådan idag! Första julkortet! Så fin han är lilla Axel! Och vad händer med fina kort som skickas (ingen pik till alla andra vi känner) de hamnar på väggen i köket, bland alla andra fina kort. Jag tror att tomten axel befinner sig på Lanzarote med sin föräldrar, LYCKOST DOM! Men tack, Nathalie för det fina kortet!

Mitt nya nöje är att lyssna på "Musikhjälpen" på P3, som ger denna vecka. Även se det på tv. Värre är när jag, som just nu, har både radion och tvn på... Tv är lite segera, så jag hör det två gånger just nu. De jobbar för att samla in pengar till malaria, eller snarre i kampen mot malaria. Just nu skänker Norrtelje tidning 10.000 kronor istället för att ge julklappar till anställde och kunder. Det tyckte jag var ett riktigt bra idé! Va?! Det borde fler göra... julklappar får vi ju allihopa.

Med tanke på de miljarder som julhandeln ska dra in, så kan gott och väl endel av det gå till de som faktiskt behöver pengarna mer! Det är även kul att lyssna/kolla för olika kända och mindre kända människor går massa olika saker för att samla in pengar.

Idag skulle jag fixa några räkningar som ska betalas 2010... Känns så konstigt att skriva det. Hur ska man dessutom säga det sen... "År tio"?! Jag menar "nollnio", ligger ju bra i munnen men "tio", låter konstigt. Eller blir det att man alltid kommer säga "tvåtusentio"?! Nej jag vet inte...

Nu ska jag fortsätta med mitt roliga arbete att skriva och fixa mina studier. Igår var det jobb på schemat idag plugg. I morgon är det dags för jobb igen. Kom igen Kalmar, handla på Albrekts i morron! Om jag inte räknar helt fel så kommer barnbidraget och kanske pension, dvs det kommer bli spring ute på Hansa City!

Är på bra humör idag, en trevlig känsla efter en höst av mest bitterhet. Vette fan vad det är fel på mig, men jag är glad :)

Ciao!

Vinter helvete... och lite glada saker!


Förlåt mig MEN nu finns det fan inga argument för varför jag skulle uppskatta snö .Det är kanske tjatigt men jag gillar den verkligen inte. Visst vitt är jätte fint, men grått är finare. Ja, det blir ljus av snö, MEN det blir ljusare av solen. Jag blir blöt om fötterna när jag går utomhus, det skulle jag hellre bli av turkost varmt vatten i ett land där SANDEN är vit. Humpf... Morr... Blä. Can't help it, men detta är inte min grej. Visst det kanske blir en vitjul med massa snö, jippiiie! Jag som ska köra 30 mil efter att jag slutat 19,00 dagen innan, jihuuu!

Nä ska det vara en vit jul så står jag hellre över alkoholen, det är min vita jul det!

Jag måste bara berömma alla de fina, underbara och ovärderliga människor som vi känner i Kalmar. Alltså alla de som ställer upp! Det är helt otroligt att man på lite mer än ett år har lärt känna så mycket bra människor som kan hjälpa oss. Är det inte katterna så är det däckbyten. En stooor stjärna i kanten till den vänner vi har som hjälper till! Det är så mkt värt att ni finns, ska ni veta!

Sen måste jag bara säga att jag nog har den  b ä s t a sambon! Igår bokade hon i mig på en fotokurs ivår. OCH det är inte i julklapp. (Louise berättade det när jag hade somnat typ, så det slog mig just att hon gjort det... Det är bra att vara lite glömsk för då får man ju överraksningar fler gånger om !!) Herregud vad jag känner mig bortskämd. Jag är SÅ glad. Det ska bli så kul att få lära sig lite knep, inställningar och få lite feedback (hoppas jag på, annars får ni vara det sen!!). Så även om jag är bitter över vintern så finns det så många bra saker just nu!

Ciao!

Där fick jag...

Jag fick just denna bild skickade från skogarna utanför Nyköping.


Jag tänkte nöjt, "ja just det så går det när man bor så lååångt upp i svarige..."

Jag fick dock äta upp detta eftersom vi är tydlligen på väg mot samma väder här nere.


Okej okej, inte alls lika mkt MEN det snöar...

S U C K!!!

Pappa kan!



Detta är nog den underligaste/sneda/fulaste gran min kära far någonsin släpat in i huset i Bettna. Julen 07 underverk. Herregud Pappa, du är ju i vanliga fall estetisk. Hahaha! Julen blev ju jätte bra ändå... Får se hur julgran09 ser ut!

Jag kom på att jag har ett gammal konto på bilddagboken.se. (Stina, Cissi, Nathalie och min gamla lägenhet florerara mkt på de bilder, heter FiaGson där...) Där fanns en del bilder från 07 och början av 08. Bland annat på den underbart fina granen! Kul!

Jag hittade också  kort från pappas 50års middag som jag inte har sparade på datorn, tack internet! Familjen "vi-är-så-roliga" Gson, hade självklart ett tema, rött och svart. Kläder och dukningen. Och nog följde vi det! Haha, kolla mattan på familjefotot, tom mattan matchar...




(Slut på nostalgi...)

Det tycker jag är magiskt bra med internet, för vissa av de bilderna som ligger där är spårlöst borta. Jag vet att jag sparade en del bilder på min brors dator, som självklart kraschade, så de finns ju naturligtvis inte kvar där. Men när man sparat som på nätet så ligger de kvar så fint där! Sen är det väl mindre kul om felplacerade bilder aldrig går att ta bort från nätet.

Idag är en dag alldelse bra för att sitta på bibblan och frysa. Inte nog med att det är kallt ute det är kallt inne. Nä, inte miin grej överhuvudtaget. Skönt att jag bosatt mig relativt långt söder ut så vinter är ju ingen varga variant här inte. Jag vet att det är snö i Nyköping, stackare...

Jag får jobba ganska mycket nu innan jul och det ska varvas med plugg. Det ska funka! Men med musik i öronen och cost-benefit analyser i mängder för ögonen, så ska nog denna dag rulla förbi.

Ikväll är det nog glögg på menyn igen, jag gillar att Louise gillar att gilla glögg denna jul!
Ciao!


Jul jul, lite tidig jul!

Nu är det vecka igen och jag har tid för bloggande! Helgen sprang iväg. Jag jobbade båda dagarna och julbordade mig lördag kväll. Några avhopp blev det men vi hade bra trevligt ändå. Några tappra sjuklingar tog sig hit trots hostande och snörvlande. Det blev ett väldigt bra julbord!


Bra gjort iallihopa!
Vi fick plats i vardagsrummet, bra med ett stort sådant!


Vi började denna vecka med strömavbrott. Kul att vakna och inget funkar. Men det löste sig tydligen under dagen. Läskigt vad man är beroende av el.

Jag tror att jag åt det starkaste jag någonsin ätit. Jag fixa thai mat och hämtade min kära sambo på jobbet och sen drog vi hem å käkade. FY FAAAAN, så jävla helevetes starkt maten var. Det var verkligen helt sjukt vad starkt det var... Den lilla söta thaidamen i vagnen kollade lite skeptiskt på mig när jag valde två rätter med "tre chilli" på. (Vilket betyder mkt starkt i henne thaivagn).
Å dra åt helvete vad det var tre-ordentliga-chilli styrka. Men jag åt mig mätt, och tungan är nästan kvar.

Nu ska jag kanske kolla lite på mitt plugg, eller så ska jag titta på alla svenska hjältar som finns. Det är nog ett program jag aldrig hamna i, bitter, ego och självupptagen som jag är, hahahah!

Ciao!

Lunchning mä FinaLina!


Bara för att det var så trevligt så gjordes en favorit i repris. Några timmar senare så var jag tillbaka på Hamnkrogen men i ett annat syfte. Eller ja lite liknade syfte. Denna gång lunch med FinaLina! Även lunch gick alldeles utmärkt att äta där!

Vi hann även dra en vända på ica och systemet. Nu är det snart dags för julfest här hemma. Allt handlat och klart. Nu väntar bara tillagning av diverse mat och ett antal gäster. Själv tänkte jag dra och jobba i morgon så min partner in crime får styra här hemma. FAST just nu, vilket gör mig väldigt sugen på att fottsätta att surfa, väntar en veckas disk efter tre person, skit kul verkligen. Ska väl hinna städa resten av lyan, så jag drar nog mitt strå till stacken jag med inför i morgon! Det ska iaf bli kul att ha lite människor här i morgon!

Suck, bye blogg, hello dish...
Ciao!

Gul(d) jul med Albrekts!

Det blev en trevlig kväll igår. Lite snabba ryck från att stänga butiken till att fixa fejan, borsta igenom fågelboet och dra på sig det svarta fodralet. Mycket riktigt hade jag klänning dagen till ära. Jag vet inte sist jag satte på mitt ett sådant plagg. Det har varit mycket annat men inte klänning. Men det lilla svarta har jag haft ett bra tag nu och jag tycker fortfarande om den, och faktiskt att ha på mig med. Så med mitt blonda hår, svarta fodral och alldeles för-höga-skaft-stövlar-för-att-ha-till-klänning for jag iväg till hamnen, och jag hann blev varekn utan mat eller glögg. (man kan ju tycka att det skulle sparat tid OM jag inte fotat mig själv genom spedeln som värsta fjortisen. MEN vad är inte ett bättre objekt än sig själv, lite tillfixad, hahahah BimboFia)


Hamnkrogen är ett väldigt mysigt ställe. Jag tror att det är ännu trevligare i sommar när man kan sitta på deras uteservering och äta, samtidigt som man kollar ut över ölandsbron (och något slags sågverk och en stor silo, precis som i Nyköping).
Lite bilder på alla brudarna Albrekts:




Ja första julbordet avklarat, check!

Ciao!

Julebord!


Julbord! Årets första, ska bli så gott! Jobbet och jag och hamnkrogen!

Lördagen närmar sig med stormsteg. Då blir det mer julbord fast hemma. Skönt folk och en massa mat! Kan det bli bättre?!

Just nu har jag lunch på jobbet. Jag tror att IKEA är värt ett besök... 5 spänn för en korv, jo jag tackar! Det blir en bra grund inför kommande svullande. Förr, iaf, kunde jag äta hur mkt som helst på buffé. Har nog krympt min magsäck för jag får aldrig i mig lika mycket längre. Ska göra ett försök idag...

ciao!

Down town for some coffee!

Fika på stan med bill och bull! Lägg märke till Viktors hållning, stackarn kommer bli kutryggad av sin telefon. Kan man stämma mobil tillverkaren för "puckelrygg"?! Säger det mest för att retas, vi hade en msyig fika på stan!



Vi hann köpa en julklapp också. Nu är det bara en liten person kvar, sen har vi hunnit med alla julklappar! Känns gött faktiskt! Eller jag har iofs alla julklappar till Louise kvar. men jag vet inte var jag ska lyckas gömma dem ändå fram till jul. Hon är ju bra nyfiken och jag litar inte på att jag kan få gömma dom ifred. Jag har ganska klart för mig vad jag ska köpa. Nya stumpor, underkläder och dusch kräm blir det! Det är ju sånt som alltid går hem och går åt! Det kommer hon bli så glad över. Sen tror jag att hon ska få en presentkort på "plantagen" eller blomsterlandet och ett presentkort på ica, eller ikea kanske. Det är också såna saker jag vet att L skulle uppskatta väldigt mkt, höhöhö!

Jag vet knappt vad jag själv ska önska mig. Har inte andra svårt för det med. Alla prylar jag vill ha har jag redan känns det som och annars ser vi till att köpa det. Jag vet inte, en nya bil kanske... Fast det som hade varit underbart hade varit att få pengar till en resa, inte hela resan kanske men ett bidrag. Jag skulle verkligen vilja åka till solen. Men vi får se vad tomten kommer med iår!

Ciao!

Ljusstad...

Är det någt Kalmar är bra på vintertid så är det att sätta belysning istan, på hus och i träd. På vissa ställen kan jag väl få känslan av att det blir lite mkt, men många delar av stan är riktigt fina!




Jag känner mig som en liten turist när jag går runt och fotar, men det gör väl inget. Frågar någon för jag väl säga att jag bor i södemanland och att jag aldrig sett en sån fin stad!

Ibland är det skönt att äta lunch själv. Speciellt när man då kan välja precis vad man vill. Mitt val denna dag är pasat (fjärilar som är av någon magisk anledning den godaste pastan enl. mig), smör och ost! Det måste ju ändå vara hela näringskedjan i det eller?! Lägg till lite salt så är det komplett!

Ciao!

Tant Fia, stenålders bortglömda varelse...

Nu är vi tonårsföräldrar, iaf tills på lördag. Det är nog den enklaste tonåring man kan ha... Kan man beställa barn?! Jag menar hur de ska vara. Typ postorder. Ja i såna fall ska jag nog skaffa barn. Skulle det inte gå tror jag att jag väntar eller låter bli. Jag menar hur skulle en unge bli om jag och Louise ska uppfostra den?! Vågar knappt tänka på det. Så för allas bästa så är vi hellre "barnvakt" tror jag än att skaffa egna!

Är det någon mer än jag som försökt umgås med två ägare av varsin iPhone?! Jag har... Det är inte kul.
I går satt mupp 1 och mupp2 i soffan med snocken i telefonen. Kul! En annan tog upp datorn för att varit med lite i gänget. Kändes bara helt fel. Kände mig lite som en mamma som försöker vara lika "inne" som sina barn. Men det gick inte, datorn blev liksom helt plötsligt hur stor som helst. Där satt jag med en flera kilosklump (kändes det som) i knät medan mupp1 och mupp2 plippade med sina ultra-slim-light-super-going fast-telefoner. Mitt förslag var att de kunde chatta med varandra så var ju cirkeln sluten! Men jag förstår tydligen inte glädjen i att hela tiden kunna vara inne på msn och facebook (ni ser jag till och med låter som en kärring), bara så ni vet: det ÄR viktigt.

Ja själv så har jag utövat lite hederligt "hantverk", blomsterfix. Efter mindre glädjande studieresultat så bestämde jag fick för att jag behövde tröstshoppa helt enkelt. Det brukar hjälpa och det gjorde det. Men det finurliga i kråksången var att jag gjorde det på second hand. 42:- och jag var på bättre humör och tillfredställd!


En pinnstol till, jag lämnde stackarn själv när jag köpte de andra två förra veckan. Men nu är den i tryggt förvar och behöver inte känna sig ensam bland de andra fula stolarna! Några små glasvaser/flaskor och en kruka, råkade slinka med. I detta hushåll funkar inte längre krukor för 200:- st. Nix för de finns små varelser som motarbetar mig kring dessa. Så nu har jag gått ner i standard och köper krukorna för 2. (Louise, krukan ska stå i sovrumsfönstret och ha en orkidee i sig, eftersom den står i en skål från köket just nu, om du undrar och vill ha svar innan du kommer hem ;) )

De små flaskorna kommer att agera vaser. Det är viktigt för alla ting att få byta användningsområde ibalnd, personlig utveckling kallas det. De kommer att bli så fina året runt! Vare sig det är julblommar, tulpaner eller en liten ranukel i! Just nu då, lite julblommar/krams/granris. Vi hade fått blomstercheckar av grannen för ett tag sen och de kom ju till användning nu! Så mitt shopping behov är nog stillat för dagen!


Jag hittade lite krams i trädgården med. Jag tycker det blev fint. anledningen till att de står så högt upp är av samma sort som varför jag inte kan köpa dyra krukor längre...
Plus att tycker Lousie inte att det är fint så behöver hon inte titta uppåt plus att hon sitter alltid med ryggen ditåt, ha! Medan jag kan från "min" plats se blommarna och kvistarna och tänka på hur duktig jag är på något iaf (uuu bitter...) och ha lite julkänsla. Kan det bli bättre?!

Dagens dåliga eller mindre bra studieresultat stärker bara mitt beslut som jag tidigare sagt att jag har tänkt att ta. Jag har bestämt mig för att vara studieledig i vår och ta igen allt som inte gått som det ska. Det känns sjukt bra och jag känner mig lättad! Det känns så bra att jag har bestämt mig för det nu. Jag har nog tagit beslutet innerst inne för länge sen men det har känts lite knäckande att BEHÖVA ta beslutet, så jag har väl ignorerat det lite så... Men nu är det taget och höstterminen 2010 kommer kännas mycket bättre när jag BARA kan fokusera på den kurs jag ska. Detta ekorrhjul som jag springer runt i just nu verkar bara bli större och större, och som min kloka sambo sa: man måste bryta mönstret någon gång. Denna gång är nu till vårterminen!

Ikväll blir det middag med jobbet. På torsdag blir det julbord med jobbet. Har det ganska bra just nu på den fronten! Det ska va fiint att ha ett extra jobb minsann!

Ciao!

Klaaar...



Nu är pjäserna uppe!
Är det någon som kan se vilken sida som är min och vilken sida som är Louise?!

Har börjat på en ny bild :)
Ciao!

Konst, pepparrot och äpple!

Lördagskvällen spenderades i konstnärsanda. Vi fortsatte måla och Louise fick fart på sin bild. Snyggt!

Jag rättade till lite linjer på min tavla, inga större justeringar. Den finns en tavla till, får se vems kreativitet som tas ut på den!

Igår när vi gick upp, hade fröken Jennifer varit här och hämtat ett par nycklar. Hon hämtade inte bara saker utan lämnade lite frukostfrallor tills oss. Det kan man kalla kompis. hon väckte oss inte utan smög in och lämnde bröd. Trevlig överraskning kan jag säga! "Lyxade" till det med frallor idag med. Lousie brukar reta mig för att jag är helt galen i att panta brukar och flaskor. Hon menar att när man pantar ska man inte trycka på knappen så pengarna går till välgörenhet. Medan jag ALDRIG skulle göra det, släpar jag nu burkar och flaskor till affären ska jag väl kunna få lite belöning för det! Idag så räckte panten till frallorna, det är ju skit bra! Hahaha, men jag gillar pengar och alla möjligeheter till att få några extra kronor är tillfredställande! Som de sjunger i reklamen "panta mera"!

Jag måste bara rekomendera en grej. Vi köpte en massa olika creme frachie (hur stavs det?!) för ett tag sen. De finns ju massa olika smaker och hittade en favorit igår! Äpple och pepparrot, testa den! Vi hade den till krätfstjärtar! Svina gött! Det lär funka till massa annat också!

Nu ska jag göra något annat. Inte vet jag riktigt vad, men jag ska  i n t e  kolla på handboll vilket Louise tydligen ska göra. Gillar inte sport, inte att titta på eller att utöva... Så jag får göra något annat. Men det är väldigt fint väder här, sol och en massa plus grader, precis som det ska vara. Inga minusgrader, snö eller blask det går fet bort!

Ciao!



Flickan i mörkret, eller nåt...

Lördag lördag, underbara lördag. Vad gör man en lördag som denna. JO sover,äter åker runt i bilen och målar! Japp visst, Louise idé! Jag fick ju av min vän J en massa färger när jag fyllde. De har inte varit, fy på mig, så väl använda tyvärr. Har målet på den lilla duk som följde med i paket men sen inte mer. Det är ju lite så med mina små "hobbies" som jag skaffar mig. Gör saker ett par gånger och sen inget mer. Men ska kanske kanske hinner man lite mer kreativitet under våren, får se.

Ja detta blev det idag. En halvnaken springande tjej med lite svart kludd. Vem vet kanske är det början på en ny karriär!




Louise alster har jag inte sett ännu. Det kommer säkert under kvällen. det kräver tydligen visst förarbete, eller hur lilla hjärtat?!

Vi gav oss iväg till IKEA idag och kollade in hos brudarna på jobbet. De hade lite att göra och hela områdets parkering var välfylld. Så jag tror att det kommer igång nu! Men som sagt jag kommer inte handla på helgerna...

Idag blir det lugna gatan. Vette 17  vad som händer... Men det är skönt! Helg helg helg!

I morgon däremot är lugnet slut. Vi ska bli tonårsföräldrar i en vecka. Vickevire kommer hit från huvfudstaden och ska bo hos. Han har praktik en vecka, och vi får äran att ta hand om honom! Han kanske tror att han ska ha en lugn och skön vecka, men ska nog se till att han har göra :) !! (Eller vad har hans mamma för önskemål?!)

Tillbaka till konstnärskapet!
Ciao!

Funderar på det här med julhandel...

Jag har jobbat idag! Det är roligt att jobba få jobba med bossen ibland. Det blir ju så som helgjobbare, jag träffar aldrig mina kollegor, och aldra minst la boss. Men i nästa vecka ska vi på julbord med hela styrkan! Det ska bli kul. "Firman" har ju blivit så stor att jag inte ens har träffat alla som jobbar i city butiken.

Jag började fundera över kundbeteenden idag. Och kanske främst över stundande julkommers. Jag förstår inte hur alla kan tänka att de ska handla alla julklappar presic innan julafton, för det tror jag att många kommer göra. Just där jag kommer befinna mig innan jul finns det mesta samlat. Vi har modehuset, med alla större kedjor, IKEA, matbutiker, elektronikbutiker, You name it...



Jag förstår att för de flesta är det skönt att ha allt samlat! Friparkering och alla affärer inom räckhåll. Fatta vilken fart vi kommer ha! Jag längtar faktiskt lite! Det jag kan sakna med dessa enormt stor handelskomplex är det lilla mysiga. Alltså små butiker, små gator med orginella butiker. Jag fick faktiskt en del av det i Malmö, i like!

Det jag inte fattar är hur det kommer bli... Enlig Dagens handel kommer julhandlen öka i år IGEN. Julhandlen kommer öka med 1,8 miljarder!!! Vilket skulle betyda att julhandlen ska omsätta, 61,3 miljarder. Undra hur många år det faktiskt kommer öka. Grejen är ju att det inte kommit igång än. Det betyder de 20 dagar som är kvar inför doppare dan kommer bli hektiska. Mitt tips är ju att gå och handla, typ prick nu! Då slipper man ju alla andra. Jag skulle aldrig ge mig ut en helg framöver, herregud man går ju sönder då.

Det står även att guld, hemelektronik och böcker är vanligast under granen. Jo tackotack, det bådar gott! Så kom ihåg Albrekts Guld när ni funderar på julklappar, vi säljer ju som det låter, GULD ;)

Jag måste ändå då  o p p o n e r a  mig mot "årets julklapp". Hur kan man säga att spikmattan ska bli årets julklapp. Kul för Oliver 15 år, "god jul gubben en spikmatta" nä jag tror inte på det. Det är ju en väldigt liten målgrupp, tror jag, som skulle uppskatta en sån. Det är ju kan jag tala om en annorlunda upplevelse att ligga på en sån.

Om jag skulle välja årets julklapp skulle det bli en saftig tung guldkedja från just bara endast Albrekts Guld, helst från Hansa city i Kalmar, gärna när jag jobbar :). Skämt och sido tror jag inte på årets julklapp. Jag tror på personliga saker, utvalda för just personen i fråga.
Jag blir lite rädd när, kanske främst föräldrar, öser julklappar till sina barn. För kanske tio år sen firade min familj jul med en annan familj. De barnen fick så mycket paket att de aldrig kan komma ihåg vad de fick själva. Det var hus till dockorna, kläder till de samma, låtande prylar, blinkande prylar, smycken... Ja allt. Det var nog en av de sjukaste jular jag haft.

Nu är det helg! Det gillar vi och jag ska sitta på min r*v hela helgen!



Ciao gott folk!

I andra hand...

Okej det kanske händer lite mer i mitt liv än att jag gnäller över mitt plugg. Jag fyndade faktiskt idag. Det har öppnat en ny secundhand butik i närheten av där vi bor. De hade väldigt mycket kläder och lite för lite möbler. Jag köper kanske inte så mycket kläder på såna ställen, men möbler har jag inget emot. När jag gick in där idag så stod två stolar och skimmrade med sina vita yta och trevliga prislappar. 30 kronor styck inte illa alls. Det blev väldigt fint i vårt kök! De nya stolarna passar mycket bättre stil mässigt med allt annat i köket än de svarta vi hade innan!



De är så perfekt slitna redan, presic som de ska! Nu ska vi bara få arslet ur och måla köksbordet. När nu det ska ske, haha! Vi har ju bara ägt det i fyra månader... Men vissa grejer tar bara lite längre tid att få ordning på.

Snyggt va?!
Ciao!

I give up, and it didn't take so long...

Hahaha, tack för kommentarena på mitt "hej då" inlägg, vilket jag nu tagit bort. Jag får helt enkelt fortsätta blogga. Inte vill jag förstöra någons kväll nöje, och kan jag bidra till det får jag helt enkelt göra det, genom att blogga. Och mina kära Nyköings vänner vill uppdateras, så jag tar på mig uppdraget igen att bli bloggerska.

Har inte alls varit på humör för någonting alls den senaste tiden. Det är olika saker som gör att jag tänkt till och undrar som alltid var i livet jag står. Vet inte vad jag ska kalla det, men känslan är underlig. Har försökt komma underfund med vad det är och har nog innerst inne tagit ett beslut om min situation, vilket jag besparar er till att jag bestämt mig till hundra procent.

Jag har hunnit vara i Nyköping på en tripp i veckan. Jag hann äntligen ta mig ut till NathalieEdwardoAxel för att få se deras nya hus. Jag har varit så nyfiken och nu äntligen vet jag hur de har det!
Den lilla pöjken Axel har ju börjat gå. VA?! Hur snabbt går tiden?! jag kommer ihåg när jag sent en kväll fick ett mess från Nathalie att han kom. Nu stapplar han runt i lägenheten och har minsann skaffat sig egna åsikter om hur hans kära mor ska behandla honom. Det är så kul att se, nu är det mer en liten person än innan! Ser fram emot fortsättningen på Axel sagan.




Mysig dag med lilla familjen!
Ciao!

RSS 2.0