Finns tomten?

För den som missat det så är den mindre än en månad kvar till jul. Det eviga frågan är: Vad ska jag köpa till alla i julklapp...?" Nu kommer jag inte avslöja några ideér jag har då jag vet att en del av min familj läser min blogg lite då och då. Å hur kul vore det om de visste vad tomten ska komma med till dem?

Jag har i några år undrat över en sak. Finns tomten?! Jag tror inte på tomten å har inte gjort på det på länge, men min sambo gör. Så jag kommer inte heller tala om att tomten faktiskt inte finns på min blogg eftersom jag vet att hon också läser min blogg då och då. Eller så var det inte alls det jag funderade över utan: Varje år tycker jag att folk i min omgivning säger att de inte ska köpa julklappar till varandra. Jag har även själv i några år försökt att minska lite på mina julklappsköp, något år tom avstått julklappar. MEN varje år får vi höra hur julhandlen ökar och ökar. Hur går det ihop sig?

Själv önskar jag mig i år ingenting. Inte än i alla fall. Bye bye! 


Försäkringskassan... försäringkasnasna... färsökringknnas... bla bla blaaabla

Nu är jag trött på Försäkringskassan, men inte för att jag har något ekonomiskt intresse av dem. Inte för att jag suttit timmar i telefonköer eller blivit utan bidrag månad efter månad, utan för att jag gjort ett arbete om dem. Herregud, med all information, om deras personalpolisy och hälsoarbete, som jag har nu skulle jag kunna söka jobb som personalchef hos dem.

Det värsta är att även om arbetet är klart så bor jag ju gärna granne med dem också. De har två plan med kontor och fönster i huset mitt emot, så jag undrar om de kanske har en del information om mig också, haha. De vet kanske mer om mig än vad jag anar.

Finns det något bättre sätt att rensa huvudet än att gå en promenad? NÄÄ, just därför tänker jag göra det... Å sen återgå till mitt studerande av vetenskapliga artiklar! Mmmm, vad mitt liv låter underhållande!

Bye bye!

Två nya kompisar!

Jag har två nya vänner som jag skaffat mig i mitt studerande, mitt USB minne och Norstedts ordbok på nätet. De är två riktiga kompisar. USB minnet vet jag inte vad jag skulle göra utan just nu, finns det något smidigare. Något så lite som rymmer så mkt! I just löve it! Ordboken på nätet skulle jag inte klara mig utan när jag ska nu ta mig igenom "Health and social outcomes among children in low-income families and families receving socail assistance". Ja, det är ungefär lika kul som det låter.

Inför min hemtena så måste jag leta reda på vetenskapliga artiklar, i alla fall en. Min tanke blev direkt:  "fuck jag som inte kan läsa en serietidning utan tittar bara på bilderna". Det värsta är då att jag inte sett till en ända bild i denna artikel, 17 sidor på engelska utan bilder. Ja menar vem skulle inte somna innan första stycket är slut?

Jag är vaken och försöker acceptera att så är livet som akademiskstudent!
Ciao!

Sol å söndag!


Väldigt skön helg. Trots lite sjukdom så har jag haft det så nice! Lördagen slutade på köttmarknads stället Harrys. Jag rykte upp mig kvart i tolv för att göra mig iordning och ta mig ner på stan på tjugo minuter, ganska bra jobbat!

Idag har Louise å jag gått världens runda, på så där 2,5 timma. Väldigt skönt! Sol, lite lite snö och rosiga kinder. Okej nu börjar det bli vinter. Jag kan nog leva med det om jag har det så mysigt som jag haft idag. Nu är det soffan som gäller!

Ciao!





Lördag!

Huvudvärken är kvar... jag undrar om jag ska åka på en förskylning nu när även min hals sviker mig. Tur att jag är pank men har en del plugga att göra! Det borde betyden, om inte kusin övertalar mig att gå till harrys, att jag har en lördag kväll helt för mig själv med ont i halsen å dåligt samvete över att jag borde plugga men antaligen inte kommer att göra det.

Det har förövrigt kommit snö. SNÖ, vem vill ha snö?? Inte jag. Jag tycker att det kunde väntat till den 24 december med det. Då är det okej med snö men i slutet av november är väl att ta i. Förhoppningsvis så kommer den försvinna illa kvickt när den upptäcker att den inte är välkommen!

Ja tillbaka till min lördag i soffan med te i ena handen o fjärrkontrollen i den andra... Tror inte att kusin kan få ut mig idag. Vi pratade om att vi skulle slinka in innan de börjar ta inträde på harrys, smart drag! Det var bara så att det skulle ske innan 21. 21,00 det är verkligen inget alternativ.

Ciao!

Huvudvärk och CSN. Vad ska det vara bra för?

Mitt huvud känns dubbelt så stor som det egentligen är. Shit vilken huvudvärk jag har. Å det hjälper inte med någonting. Sova, ätit å druckit vatten har jag gjort men det verkar inte försvinna, skit. Skulle behöva bra tips på det, ibland är det ju mindre bra att ha mamma 30 mil bort, haha! Ja, i vissa lägen så är jag inte mer än 8 år och tycker faktiskt att min mamma ska göra moderliga insatser, såna insatser som tar bort huvudvärk eller liknande. Jag kanske får skylla mig själv att jag flyttat å blivit äldre då...

Annars är jag lite irriterad på CSN. Jag tycker att det är förjäkligt att jag inte får jobba. De menar att jag har tjänat för mycket pengar och satt ett tak för vad jag får tjäna höstterminen 08 om jag ska få lån. Vaddå tjänsat för mycket pengar?? Kan man någonsin ha för MKT pengar undrar jag. Ja, tydligen enligt CSN. Jag anser att de är lite grininga.

Tror nog att det är en av de grejer jag är beroende av, att jobba. Jag känner inte att plugga är någon rikitg sysselsättning... Jag måste få känna att jag gjort något, då inte i pappers/datorskärms format. Kul att jag i nästan 3 års tid inte ska ha en riktigt sysselsättning... hm men jag antar att det finns andra som ser det som en bra grej att göra, exempelvis mina blivande arbetsgivare. Jag gick till Hemtex butiken idag, men hon jag ska prata med var bortrest, så jag gjorde som alla som sökt extra jobb hos mig gjort! Lämnade mitt CV och bad att hon skulle ringa mig. Hahaha, det kan ändra sig snabbt på några månader. Undra hur många CVn jag tagit emot, tackat för att de visat intresse och lagt det på hög med alla de andra ansökningarna. Men jag får läsa, Lisa"exbossens", kommentar på mitt förra inlägg om och om igen... Där står det att jag inte borde ha några problem att få extra jobba i butiken. Det tråkiga är väl då, CSN, att jag får jobba GRATIS. 

Idag såg jag på stan sådana djur på en leksaksaffär som går på batteri, de å skäller eller mjauar! Jag kom då på att det kanske vore en jättebra julklapp till Louise! Eftersom hennes lösning på min önskan om en fisk var:" Vi har ju lax å torsk i frysen" så säger jag nu: det finns hundar som går på batteri, älskling. De behöver ju inte promenader, mat och orkar man inte med dom så låt batteriet ta slut!
Jag är en fena (haha)!

Ciao!
 


Times fly...

Okej tiden rinner nästan ifrån mig. Idag är det torsdag... helt knäpp. Det känns som om det var lördag igår men så är ju inte fallet för alla som kan veckodagarna. Jag har i två dagars tid umgåtts med min dator. Men vi har kul ihop... ibland är vi på biblioteket, ibland hemma å idag hos Jennifer. Men jag trivs med den... väldigt enkel att ta med sig och den talar aldrig om att den har tråkigt eller att jag skriver för mkt!! Bra kompis! Men jag har umgåtts med Jennifer idag också, vi håller på att rannskar Försäkringskassan... eller ialla fall skriver om deras hälsoarbete.

Eh, jag som sagt upp mig från Hemtex å kanske inte hade tänkt att jobba där igen fick ett mess idag som sa att jag ska ta kontakt med Hemtex här i stan för kanske en möjlighet till extra jobb. Å det kommer jag göra! Hahaha, jag har ju smugit runt i den butiken ett par gånger å kollat läget! Självklart inte lika fint som i "min" gamla butik, MEN det kan väl duga åt en gammal räv som mig! Som student ska jag kanske inte vara så kaxig vad det gäller extra jobb, så jag ska hålla tummarna för att det går vägen!

Ja så kan det gå! Bye bye!

404:an till...

... IKEA gjorde min dag igår! Jag tog mig en dag ledigt från det alltid jag-borde-plugga tänket. Jag gick runt, ensam, å kollade ! Det var riktigt kul! Sen är ju budgeten begränsad, men jag fyndade, som vanligt på IKEA, en lampa till "sovrummet" och nya glasvaser till mina orkideér! Det blev så fint så! Okej jag gick inte helt själv, min kära kusin jobbar där ochså vi gick en runda tillsammans en stund!

Idag är det dags för gruppstudier. Vi ska göra ett arbet om försäkringskassan... hm det kan ju låta mindre kul, men det ska bli intressant att se hur de arbetar med hälsofrämjande arbete med tanke på att de arbetar men människor i behov av deras tjänster. Jag ringde dit för ett tag sen för att få tag i en email adress till damen vi ska träffa idag och den tjejen  som svarade är i STORT behov av något slags personalvård. Hennes griniga ton skulle ju få vem som helst att aldrig ringa dit igen... Hon suckade mig i örat när jag frågade henne om adressen, suckade... Då undrar jag varför man arbetar på det stället om man inte ens kan hålla "minen" när man svarar i telefon...

jaja alla kan ju inte avar lika trevliga som jag :)

Ciao!

Tant Fia på kåren!

Riktigt rolig tjej middag igår! Mat, vin och en massa babbel!
Faktiskt riktigt roligt på kåren! Jag dansade hela den 1 och en halv timma som jag befann mig på stället! Stort Fia! Mina klasskompisar påtalade ett antal gånger, "vad kul att du hitta ur ut lägenheten" "kul att du är på kåren" " Du passar ju in här på kåren ändå"... hmmm jag vet inte om jag ska tolka det som att de ser mig lite som en tant, som aldrig går ut. Jaja det är ju deras problem, jag vet ju att jag är 24 år och en riktigt partypingla, utan dess like!! Eller var jag den 24 åring som hellre sätter sig på en pub å tar ett par år eller ligger hemma å kollar på Sex and the city och önskade att jag hade obegränsat med kläder, klubbar att gå ut på ochen oändlig mängd med cosmopolitan.
 
Riktigt slut idag... Huvudet är ganska tungt idag. Ögonen hänger inte rikrigt med, de är på halv stång. Synd bara att de är de verktyg jag behöver för att  kunna göra klart mitt arbete tills i morgon. Jag är glad att mitt tredje verktyg, datorn, inte hängde med ut igår, så den är fit for fight. 

Tillbaka till "hälsofrämjande arbete"! Ciao!

Å så kom en del av livet tillbaka...

Igår kom livet tillbaka, jag var och lånade box nr 2 med "sex and the city". Lousie å jag hade som vanligt fredagskväll igår,käkade räkor å drack några öl, Jätte mysigt! Sen satt vi på "Sex and the city"... herregud, tio i tre i natt kollade vi först på klockan å konstaterade att det kanske var dags att gå å sova, haha!

Jag hoppas att ett sådan beroende inte är farligt, eller påverkar än alltför mycket... Fast igår när jag skulle iväg till systemet å köpa några öl hittade jag inte mitt leg. Samtidigt messade jag med Louise och förklarade att jag, kvart i sex, kanske inte skulle hinna ner till systemet för att jag sprang runt i vår oälndligt stora lya och letade förbrylt. Louise tänkte, berättade hon senare på kvällen:"Varför måste hon göra allt i sista minuten". Vilket är helt Lousie sätt att göra saker (i sista stund). Varpå jag säger, kanske med lite allvar i rösten:" Kommer du ihåg det sex and the city avsnittet då charlotte kände att hon hade lite samantha egenskaper i sig och samantha kända att hon hade lite av Charlottes egenskaper. Det är precis som oss nu". VA??? jag menar hur långt har det gått?? Vi har alltså börjat referera vårt liv till Sex and the city...

En kommentar till min kära flickvän som kommenterat min blogg: jag vet att vi har lax o torsk i frysen, men vem fan stoppar det i en glasburk och ställer i en hylla?? En mkt otrevligt och orealistisk kommentar hörrö... Tror jag ska börja kolla på blocket efter lite fiskar! "Gul orange gulsfisk längtar efter nytt hem. Arvid är snäll och uppfostrade, vi säljer honom på grund av tidsbrist".Hahaha...

Btw, idag är det lördag å vi är lediga samtidigt! Very nice! I kväll blir det visserligen tjejmiddag! Ska bli kul!
Peace!

Men hallå...

Jag vet inte varför jag tyckte så himla synd om mig själv igår. Det har som tur är vänt. Jag är inte lika grå som igår utan någon gladre!

Kören, det gick bra... Trots Lousie konstanta leende som säger: "he he he du går i en kör, en kyrkokör..." Som tydligen betyder att hon stöttar mig :), så var det helt ok! Det kändes att det var ett tag sen jag sjöng på allvar och under så lång tid. Det svåra jag kommer att ha är att jag är så förbannat glömsk. Hur ska jag komma ihåg tio nya jullåtar med mitt minne?? Jag fick lära mig i helgen att jag inte är glömsk som en guldfisk, för guldfiskar har inte så dåligt minne som det sägs, MEN jag har förbannat dåligt minne. 

På tal om guldfiskar, fick jag i helgen för mig att det skulle vara väldigt snyggt med en guldfisk i en skål. I hyllan i köket! Kul att jag ser ett fiskliv som en inredningsdetalj. Men det vore iaf snyggt! Jag vet inte om min sambo blev lika förtjust som jag, kanske för att det inte är en hund?! Men en hund skulle ju inte vara alls lika snygg i hyllan. Ja vi får väl se om det blir en fisk eller ej!

Ciao!

Min farmor sa...

Just nu känner jag mig lika grå som himlen. Är inne i en jag-är-bara-mest-alltid-skit-sur-period. Men det positiva med grått är att det är en av mina favorit fäger... Men som min farmor skulle sagt: "Fia, det går över tills du gifter dig!"

Så i all min surhet, så är det en lite kul grej iaf! Jag ska börja i kör! Frågar vi Louise så är det en kyrkokör, efter att vi gått å sett ett uppträdande som var i en kyrka. Men så är inte fallet, utan idag ska jag sjunga julsånger! Vi får se om jag tycker att det är kul men jag kan ju alltid prova!

Efter att jag gift mig och börjat sjunga i kör kanske livet känns lite roligare, until then... CIAO!

SM guld, inte illa!

En bra förra vecka i skola! Äntligen har det kommit en lärare med sinna för organisation! I like it! Nu är jag förbered vilka arbeten som ska vara inne vid en viss tidpunkt och när hemtentan ska göras. Ja just det hemtenta, jag hoppas att det blir ett bra redovisnings sätt för mig! Har fortfarande inte fått något svar om hur det gick på tentan.

En bra vecka för Kalmar, SM guld, bra jobbat! Jag ska erkänna att jag inte riktigt förstod allvaret i gårdagens match förren precis innan matchen visades på tv. Men när jag o Louise gick ner på stans senare på kvällen förstod jag allvaret! Det var inte bara vi två som tagit oss ner till stortorget i Kalmar, det var många tusen andra kalmariter som stod där å skrek "Sm guld sm guld sm guld". Mäktigt faktiskt!

Peace!

En färgglad lördag!

ThumbnailThumbnail


Okej, tenta 1 är gjord och ledar mig till tenta 2, alltså jag klarade det INTE. Jag har bara mig själv att skylla så, så-kan-det-gå. Jag får lägga krutet på omtentan som är på lucia(??)... Hade en fyrtio minuter upppeppning/tips-råd-samtal från min kära far... Analys med Louise och mamma och några koppar kaffe å depp, sen gick det över.

Halloween har passerat och jag klädde ut mig! Det blev en hiphop look! Med lite hjälp från viss expertis så blev min utklädnad mkt färgglad och trovärdig, kanske inte så otäck/läskig! Jag var en snabb sväng på kåren och folk förstod inte atrt jag var utklädd! Måste ju betyda, utmärkt klädsel! Om jag ska vara ärlig så gillade jag min outfit som fan! Får hoppas att Louise inte läser detta då jag inte erkänt det riktigt för henne. Trots mängden färg och STORA byxor, så trivdes jag!

På kåren såg jag ett genomgående tema, tjejerna var jävular och killarna var jokern från Batman. Det var dock kul att se att folk faktiskt klär ut sig! Majoriteten var utklädde, tummen upp för det!

Yo!

RSS 2.0