Inte så mkt.

Idag finns det inte så mycket att skriva om. Har jobbat med exponering i en butik. Gick bra och var kul. Ska jobba där en sväng på onsdag. Extra extra.

L och jag gick in till familjen Bergström. Det är cirka fem kilometer inte till St Eriksplan härifrån. BNemas problemas för oss.

Vi hörs.
Ciao

Trött.

Inflyttningsfesten visade sig bli riktigt kul. God smörgåstårta, mkt folk och öl. Jag hade väldigt kul. men idag mår jag som jag förtjänar. Jag är bra trött idag. Det var väldigt väldigt länge sen som jag festade fram till typ fem på morgonen.

Louise fick för sig att hon skulle ge sin vän en tavla i inflyttningspresent. Så med hjälp av en annan vän skapades det för fullt.

Efter lite sömn och mat så fick Louise med mig ut på hal is. Eller på isen iaf. Vi gick en och en halv timma på isen. Det är riktigt mysigt. Massa folk som promenerar där. Nala var överlycklig.


Snaet blir det häng med Tessan och Danne. De är numera inflyttade i sin nya lya.
Ciao!

Bröllop - mässa och exponering.

Det är inte ofta man kommer hem lite små berusad efter att ha slutat jobbet. Men idag var en sån dag. jobbigt jobb jag har. Idag har jag och flera tjejer från butiker gjort iordning en monter på bröllopsmässan på Grand Hotell. Vilken fin  monter det blev. De som jobbat fram material och rekvisita har verkligen fått till det romantiskt men elegant.


Det var riktigt kul att få exponera inför något sådant. Supersnygga grejer.
Jag gjorde den lilla missen att jag inte riktigt hann med att äta lunch, men jag hann med att skåla lite i bubbel. Ohoj det slåg till. Men trevlig var det och jag hoppas att det går så bra för tjejerna i helgen och att montern blir uppskattad. Gå dit om ni har möjlighet!

Annars har veckan varit bra. Det känns bara bättre och bättre på jobbet. Men jag kan väl säga att jag inte riktigt känner av Stockholm än. Jag känner inte riktigt av att jag bor i huvudstaden med alla de möjligheter som finns. Jag åker till jobbet, åker hem och somnar i soffan runt nio. Igår hade vi Viktor här och åt våfflor, mysigt men jag somnade snabbt även då vi har besök, illa...

Förhoppningsvis så gör vi något kul "Stockholmigt" i helgen. I morgon ska vi på inflyttningsfest. Syrran och pöjk kommer hit och äter middag och hänger lite med hunden på kvällkvisten då vi drar iväg. Hoppas att ni resten, runt om i landet, har det bra en fredagkväll som denna. Själv ska jag tydligen behöva se på handboll. Men som sagt, tur att det finns öl (eller vad säger du Cissi).

Har'e fint! Ciao!


soffkaos...

Idag var dagen S, Soffdagen. Vi drog för att hämta släpet. Louise skrattar åt mitt bilkörande numera. Hon påstår att jag blivit mer "stockholmare" när det kommer till bilen. kanske är sant. Försöker iaf inte bli svin nervös när jag ska någonstans. Men i Sverige har vi ju nr på alla väger, vilket underlättar mycket. Men det finns inget "Stockholmare" med mitt släpkörande. Det är något jag bara måste göra. Jag vet ju hur man sätter dit och tar loss och kör rakt fram. Men backa. Nej hallå backa här nu, backa göra jag INTE... än.

Jaja när vi hämtat sofforna, släpat och kämpat in dem i släpet. Släpat och fräst över klumparna upp. Så ser det ut som om de är för stora för vårt vardagsrum. Suck.


Men tillslut efter lite fixande och donande och buffande så tror jag att jag fick till det. Vi var faktiskt riktigt oroliga om vi skulle kunna ha de båda eller ej. Vad gör  man då? Säljer den ena direkt på blocket??
Vi behövde inte det, utan de gick in.




Matbordet som tidigare tagit ganska mycket plats i rummet, känns nu så litet. men vi är nöjda!
Dags att prova soffan.
Ciao

Kort och konsist.

Igår hade jag en rolig sysslesättning för mig. Sortera strumpor. Jag trodde bara att detta hände i stora familjer, typ familjen Gustafsson. Att det finns en miljard singel strumpor, men inga par. Tydligen gäller det även hos de som lever två stycker.




Vi har hittat soffa. Ska hämta de i morron. Får återkomma med mer skrift och foton.

Ciao!

Söndagen den 23:e, vilken solskenshistoria!




En blommig söndag.

Jag börjar må bättre. Somnade tidigt igår, skönt med en lugn lördag. Stina ringde igår och lät så glad över sin tillökning. Det var så skönt att höra att hon mår bra.

solen skiner även den morgon, riktigt härligt. det är synd att jag är lite dålig så jag inte kan njuta av den. Sen att det fortfarande är svinkallt gör det inte heller roligt att vara ute. Jag längtar tills jag kan sätta min på ballkongen och sola! Jag ska göra ordning på ballkongen. Det kommer nog vara både möbler och blommor. jag vet ju att L inte är överförtjust i blommor men det kommer det bli iaf, ha ha! även inomhus, för nu har vi inga katter som har ner krukorna. Jag har fått en orkidee av ma o pa o mille när de kom och hälsade på, så samlingen har börjat igen!


Så, nu ska juag ladda om och bli frisk tänkte jag. Vill börja träna och "fixa" till mig lite. Men först bli frisk!
Ciao!

Barn och sjukdom. Mat och promenad.

GRATTIS STINA O BILLY, till er lilla Svea! Så mysigt och så kul. Ännu bättre att ni ALLA tre mår bra. Längtar tills jag får träffa henne!

Middagen blev både bra och trevlig. Bra mat innehållande kräftoastskagen, fläskfilé m potatismos och som en lite avslutning kladdkaka. Trevlig sällskap innehållande Louise, Sara och Valle. Mycket babbel och öl som det ska vara!


Det blev inte allt för sent och tack vare att jag bara drack öl igår så har jag mått bra idag. jag förstår inte att jag inte alltid bara dricker öl, struntar i vinet som jag vet ger mig huvudverk dagen efter. Vi fick dessutom sovmorron i morse, Nala vaknade inte förren lite innan tio. nice.
Solen sken, jag blir otäkt glad över att se den. Vill bara sola och känna värme. Jag antar att det kommer. Snart hoppas jag.


Det blev en lång promenad i lååångsamt tempo. Är smått hängig idag med. Skita snora och "tung i huvudet". Men Louise lurade ut mig i en o en halv timma. Det är jätte fina områden här i krockarna. Vi är ju bra bortskämda med Kalmar så det ska ju mkt till innan det toppas.


Nu gör hon den där andra mat och jag är sjuk. det räcker som sysselsättning. Men jag vill nog ha en sjuköl iaf.Tar nog en.
Ciao!

Formex och formsvacka.

Likt ett litet barn har jag sugit åt mig av alla förkylningar som florerat runt mig. Det här är ju världelöst. Louise har semester nu innan hon börjar jobba och jag orkar inte göra ett piss. Mitt dagsverk kommer bli att åka och handla. Jag hoppas det blir bättre för vi ska ha Sara och Valle här på middag ikväll. S o V är nära vänner till Louise som även dom bor här i huvudstaden.

Det roligaste med denna dag är ändå att Stina och Billy ska ha barn. ÅÅÅ det är så spännande. jag är så nyfiken på vad som komma skall. De vet inte om det är en pojke eller flicka, vilket gör det ännu mer spännande. Namnvalen är fina båda två; så välkommen ut vem du nu än är!

Igår entreade jag dörrarna till den superstora mässan Formex. Det var galet mkt folk. Jag började känna mig hängig igår, och ju mer folk det kom och ju längre vi vi dessto hängigare blev jag. Urk! Men mässan bjöd på allt från träslöjd till Maria Montazami. Maria var där i egen hög person och marknadsförde sitt egna inrednings/handväskemärke.

Hon var riktigt uppvaktade, folk intervjuade och fotade henne. Var hon än gick på mässan så var det folk runt henne. Kul att hon tog sig dit. Jag gillar henne, tycker hon är rolig och "smart korkad". En affärkvinna.

Mässan bjöd även på en "Glorious mix" (temat för mässan). Som sagt det finns ALLT där inom detaljhandel, exponering, hantverk, köksmaskiner... you name it. Jag gillde denna brudklänning som stod som en utställning. Den är gjord av gamla skjortor och budskapet var att återanvända; "Bröllopet måste inte kosta skjortan".



Jag och min kollega vi gick mest runt och kollade saker och rekvisita för kommande kampanjer. vi gick där för att få inspiration och se om vi kunde hitta några nya leverantörer. Det var kul!

Lite härliga bilder.




Några andra som var på mässan var mina gamla Hemtex kollegor. Gissa om det var kul att träffa dom. Svaret är jaaaa. Jag hann till och med ta en fika med dom innan vi åkte hem åt varsitt håll. Så himla roligt! De har jag inga bilder på, ha ha... Det hade jag visserligen inte fått fota iaf. Men jag är så glad för att vi hann ses.

Nu ska jag lägga mig i sängen, eller så ska jag fixa lite här hemma eller kanske baka. Hm, jag hinner nog allt. L ska till sitt nya jobb en sväng och sen ner på stan. Jag pallar inte. Men det sköna är att jag kan åka ner till stan och fika närsom, får nu bor vi ju här.

Hoppas på en skön fredag och att Stina och billy får sitt barn snart!
Ciao!

En lång dag ett kort inlägg.

Tur till Norrköping gick bra. men jag hamnade visst i den värsta eftermiddagstrafiken, vilket jag inte hade räknat med. men jag hann precis fram iaf.

Fast idag är jag trött. Vi somnade sen toch jag gick upp tidigt. hade ju glömt att iom att Louise kom hit så följde ju även hunden med. Har glömt att man måste kissa den på morgonen. Så även i Stockholm har jag visat upp mig i pyjamas byxor. Funkade här med.

Jobbet flöt på bra idag. Jag fick en del gjort och börjar lära mig mer o mer ssystem på datorn. Nu kan jag kolla lite allt möjligt kring varor.


Nu måste jag gå o lägga mig. En förkylning är på g och jag är så trött. Vill ju inte missa morgon dagen inte, -formex.
Hej på er!


De upptagna tu.

Ännu en dag till enda. Det känns bara bättre och bättre på jobbet. jag har fortfarande lite svårt för (det lugna) tempot och jar lite svårt att underhålla mig själv en heldag. I morgon ska jag jobba på själv. Chefen är borta. Något kul jag kommit underfund med och fått bekräftat är att det finns inga som är så bra på att se upptagna ut som en ny assistent. Jag vet själv hur man gör och jag vet att det är en när jag ser en. Idag gick jag förbi en av alla de andra nya assistenterna som dykt upp på kontoret. Han gjorde precis så: det kommer folk, öppna mailen stänga ner, ta upp intranätet stäng ner, ta fram en pärm bläddra lite stäng ihop.... Ha ha är det såna jobbiga människor som tar tid på sig när de måste stå just bakom ryggen så gör man en runda till. Roligt!

En himla rolig grej med jobbet är att jag kommer få åka runt lite. Till Växjö bland annat. Göteborg. Men på torsdag ska jag och chifen gå på Formex. Hon meddelade lite vackert:"Det kommer ta hela den dagen". Inte mig emot!  

Nu har jag ett annat uppdrag; go get L and the dog. Vet inte riktigt hur lång tid det tar till Norrköping, men jag vet att jag kommer köra 30 mil idag. Pust. Men jag tror att det blir ost och kex när vi kommer hem. Det är ju värt att åka så långt bara av den anledningen! Kanske att vi stannar hos ma o pa på en kortare fikapaus. We will see...


Tack för kommentarer och tack för att ni är så många som läser.
Hörs i möra. Ciao!

Sista dagen som gräsänka...

Vad roligt att det är så många som läser mig blogg, det glädjer mig. Det verkar även som om det inte bara var jag som uppskattade helgen, det glädjer mig.

Det slog mig idag att jag börjar få till "Stockholmaren" i mig. Jag vaggar med i tunnelbanetempot på mornarna. Jag stiger åt sidan när folk ska av tunnelbanan och jag flyter med alla andra som gör plats åt varandra i vagnen. Fast jag har jävligt svårt för det här springande i rulltrappan för att inte missa ett tåg. För mig funkar det så att jag går, hinner jag så hinner jag. Tillskillnad från min uppväxt där det gick fem bussar hem på eftermiddagen, så går ju tågen med cirka fem minuters mellan rum, fantastiskt!

Egetnligen har jag inte tid att skriva. Måste fixa ordning lägenheten. L flyttar in i morgon och det hade varit kul om jag iaf fått ordning på alla kläder. Kolla in detta, så här såg det ut när vi körde upp. Det var på hittefåret att allt fick plats...

He he sjukt nöjd.

Åh, jag skulle verkligen behöva komma ut och motionera. Jag har nått min vikttopp och skulle behövde dala lite nedåt. Men till mitt försvar så har jag varit snusfri i snart två månader. Vad det hade med varandra och göra är att för att döva snussug blev det en del "gott". Men men nu är det gjort och jag är glad att det gått så lång tid utan snus. Jag kan väl inte lova att jag aldrig någonsin kommer snusa igen, men just nu gör jag inte det och jag har ingen ambition att börja igen.

Så, det var det för tillfället.
Ciao!

vilken helg.

Helgen började med lite tråkigheter. Jag skrapade rutan på bilen för att ta mig till södermanland, och vad skrapar jag fram... Jo en p-bot. Mindre kul faktiskt. Men man fick tydligen inte stå där på onsdagar. jahanähä... Men annars har helgen bara varit mysigt. Har hunnit med de jag tycker mest om.

Först middag med Cissi och Nathalie. det kändes som en lite mini kalmar-middag-reunion. God mat och mkt fnitter.  Jag tycker så mkt om när vi ses. Jag spenderade lördag förmiddag med mamma o pappa. Sen hängde jag hemma hos familjen Sandh/Skoog. Halva söndagen hann jag vara med Nathalie med familj och andra halvan med Stina och hennes familj.

Det är så mysigt med både Nathlie och Stinas pojkar. de är ett halvår mellan dom i ålder. Jag känner tyvärr att jag missat delen då de gick från att vara bäbisar bara till att de faktiskt blev små pojkar. men det är ju en av de anledningar jag sett till att jag flytta från Kalmar. jag vill inte missa dessa små gossar när de växer upp. Sen att gossarnas mammor vägrar sluta producera fler ungar gör ju inget. En unge väntar jag denna vecka och den andra i sommar. Hur mysigt som helst! 
Vem kan sova länge en söndag morgon när denna lilla pöjk kommer smygande och viskar *kom kom* och vinkar med sina små händer. Inte jag. Jag gick mer än gärna upp för hans skull, kära lilla Blixten McQueen.

Han pratade och pratade, till en början förstod jag ingenting. Men efter att hans mor översatte lite ord till mig så förstod jag mer. Gullgullgull unge!

Den ena sötnos avlöste den andra. Detta lilla charmtroll flirtade vilt hela eftermiddagen.

just här roar han sig med att kolla på sig själv i min mobil kamera. Jag skrattade gott åt honom, lätt road eller så såg han något snyggt.

Efter denna väldigt mysiga helg, ska jag krypa ner i något mindre mysigt. Kanske att jag ska prova vår mysiga sängen... eller vad jag ska kalla den. jaja vi får se var jag hamnar. Snart kommer N o L hem, det blir skönt att ha dem här. Tiden gick fort... Skönt!
Ciao!

... även du Fia blir äldre...

Tvättstugan arbetar för fullt och jag försöker gnugga sömnen ur ögonen. Hur är dte möjligt att vara så trött efter 9-10 timmars sömn. Men jag har nog svaret själv. Det är ansträngande att starta nytt. Att börja på ett nytt jobb. Byta stad. Byta hem. Byt allt, nästan allt. det enda jag inte bytt ut är kvar i Kalmar.

Jag har en konstant känsla av otillräklighet eller att jag är vilsen. Allt ska klaffa och allt ska fungera. Men hur? jag börjar få koll på de flesta delar. men inte fullt ut och det är väl därför jag har ont i magen. Jag börjar gå åt rätt håll i tunnelbanan. Jag börjar veta vad jag ska göra i 7,5 timma på jobbet. Jag börjar känna mig hemma i lägenheten. Men allt är fortfarande ovant.

jag ska äta lunch med min kusin idag. Frida. Jag har inte träffat henne på jätte länge och hon har alltid varit "den lilla kusinen på pappas sida". Men jag börjar inse att "den lilla kusin" är lika vuxen som jag numera.



eftersom jag tror att jag själv är 19-20 så blir ju de som är fyra fem år yngre än jag automatiskt 14 typ. Men när jag får tänka till lite inser jag ju att jag faktiskt är 26, vilket gör alla "små människor" fler år över tjugosträcket... Som bilder talar om, så har jag kanske vuxit till mig, eller?!
Illa men så är det, även du Fia blir äldre.

Jobbvecka - slut.

Denna vecka gick snabbt. Min jobbvecka är slut, jobbar måndag till torsdag. Min tanke är att fredagar ska bli en pluggdag, men plugget har inte börjat så i morron är jag ledig. Det firar jag med att ha tvättstugan. Och jag skulle fortfarande behöva lägga in alla kläder i garderoben, vilket jag fortfarande inte gjort.

Jag har haft besök här. Emily kom förbi och åt mat. Det är så skönt med vänner som finns där även om man inte setts på år. När man väl sen ses är det bara att börja där man slutade. Vi har babblat i flera timmar. det kommer bli många såna kvällar framöver.

Jag har inte sovit så mycket i vår nya säng. Jag har sovit illa i den och sover hellre i "soffan". Soffan är tältsängen med filt på och kuddar. Soffan, den riktiga, har vi sålt för länge sen. Det kanske blir bättre när Louise kommer hem, vem vet. Annars har jag ju mitt egna sovrum... haha.

Just nu är jag så trött, som alltid, att jag skulle kunna somna på golvet. Men med tanke på att jag ska upp i morron och tvätta och fixa hela lyan så får jag gå o lägga mig nu. God natt världen!

Ciao!

Baj baj Kalmar. Hej hej Alvik.





Så här levde vi iaf i en månad. Katterna tyckte INTE om det. De skvätta lite här o där...

Sen kom vi till ett till kaos.




Kaos håller på att omvandlas till något fint. Återkommer med bilder på det...

Det har hänt grejer...

Det har ju hänt mer än att vi flyttat hit uppåt. Louise har blivit moster. Stort grattis till Therese och Tobbe som fick en liten Sebastian. Vi hann träffa föräldrarna samma dag som den lille var beräknad, men inte behagade dyka upp. Fina bilder.



Coolt. tyvärr har vi inte hunnit träffa honom än. men det kommer.

Ciao.

Dags igen!

Jag har känt för att börja blogga ett tag. Jag gillar denna bloggadress, för Fia heter ju jag!
Det får bli här jag fortsätter blogga. Som en inledande bild vill jag visa hela zooet. Kalmar zooet som inte finns längre. men det var fint och så här såg vi ut! Även tillika vårt fantastiska julkort.
 

Få cirka två månader sen tog livet en mild vändning. Vi fick möjligheten till att hyra denna lägenhet jag just nu sitter i. Över en natt skulle beslutet tas och det vi kom fram till var att vi båda ville hemåt. På lagom avstånd kommer jag nu kunna beskåda invånarna i Nyköping. De kan hälsa på hos mig och jag hos dem. Beslutet känns rätt, ännu mer rätt när jag nu sitter i vår fina och mysiga lägenhet. Louise och Nala kommer flytta upp om en vecka, det är lite tomt just nu.

Katterna kommer få stanna i lägenheten med Jennifer och Tobbe som hyr den. De känns bra. De kommer få det bra. Jag fällde några tårar när jag körde ut på E22 med hela hemmet i ett Thulesläp och lämnade katterna bakom mig. Lämnde mitt gamla jobb. Lämnde de vänner vi har i Kalmar. Lämnade mitt hem som jag tyckte väldigt mycket om. De tårarna kom för att det var sorgligt. Det kändes tomt. Jag var nervös. Men nu känns det lite lättare.

Det är nervöst att bygga bo på ny ort. Kalmar har varit jag och Louise. Vi har bott där den största delen av den tid vi känt varandra, men nu ett nytt kapitel. Kapitel Kalmar är ändå ett kapitel jag kommer hålla varmt om hjärtat. jag kommer åka dit. Vara där och sakna vår/sommar/höst där. Men så är det. Jag kan inte bo på alla ställen jag vill samtidigt, utan jag får välja. Det har jag gjort nu och det är Alvik.

Mitt nya jobb som jag började den tredje januari är helt ok. Jag ska vara vikarierande konceptansvarig, vilket innebär exponering för hela slanten. De har flutit på sakta men säkert. Jag gör det jag ska göra. Det är ovant för mig att vara nya. Även om jag varit ny på ett jobb när jag kom till Kalmar så hade jag kunderna. De vet jag vad jag ska göra med, sälja. Då spelar det inte så stor roll om det är guld eller textil. Men nu vette 17 vad jag ska göra. 

jag har kommit fram till att det finns ett butikstempo och ett kontorstempo. Kul att se hur det fungerar. Det finns kollegor runt mig hela tiden. Det finns alltid någon att prata med. Och det pratas. Jag skulle vilja veta hur mycket tid kontorister lägger på att prata. Eller så är det jag som har eller kommer skaffa mig det här kontortempot. Pust! Jag vet inte. Jag vet ingeting just nu. Ibland har jag ont i magen när jag vaknar och när jag går till jobbet medan andra dagar känns det kul. Skulle behöva Louise här, det hade känts tryggt. men hon kommer!

Så: jag bor i Stockholm. jobbar i Stockholm. Är förvirrad och sover dåligt. MEN jag trivs och tror att detta kommer bli BRA!

Hoppas ni kommer läsa min blogg igen, jag ska lägga upp bilder från nya stället och jag ska skriva mer glada inlägg! jag lovar.

Ciao!  

RSS 2.0