Roffe!



Okej, näää detta är inte ytterligare ett djur som ska flytta in. Jag jobbar inte för att bygga upp ett zoo och jag står fortfarande för att frihetskänslan överväger en mängd unga små saker! Jag har ju glömt att visa den lilla stjärnan som bor hos oss. Tyvärr flyttar han i morgon, lilla Roffe. Roffe hänger ihop med min tillfälliga sambo, Jennifer. Han är den charmigaste kanin jag någonsin träffat. Å han är så liten och så förbannat söt. Men igår vet jag inte om han ville göra sig osams med mig, han pissade både på M I G och M I N soffa. Hm...  Men jag har kommit över det nu, nästan.

Jag är så glad att skolan kommit igång på riktigt. Vi jobbar just nu med ett grupp arbete, plus föreläsningar och plugga inför tentan. I löv it!! Ser till och med fram emot att sitta i helgen och läsa, ja jag har gått från bloggnörd till plugghäst. Jag vette fan vad som är bäst...

Helgen kommer bestå av plugg och hjälpa Jennifer att flytta. Alltså lugn helg utan alkohol... tror jag. Eller?! Ja vi får väl se hur det blir med den saken...

Ciao!

Chelsea!



Skönheten som står upp ska bli vår! Japp, den lilla tjejen kommer hit vecka 8! Hon bor nu på Öland och vi ska åka dit den 7:e för att få se henne in real! Efter lite fram och tillbaka så tror jag att det blir en liten Chelsea!
She is pretty nice, isn't she?!
Ciao!

En vecka senare...

Ja en vecka senare har jag ju hunnit en del! Hängt i Nyköping vilket var en blandning mellan barn och bar.
Jag träffade något av det sötaste jag sett på länge (om jag tar bort mig själv från listan, haha): Axel. Det var de gulligaste 54 centimeter jag träffat på länge! Han var en riktigt motionär, precis som sina föräldrar. Han rörde både armar och ben konstant, jag förstår int ehur han orkar, men det bådar ju gott inför framtiden! Kanske han springer ett par mil med pappa om ett par år! Jag blir lika facinerad varje gång jag håller en bäbis. Deras perfekta små fötter, händer och öron. De som ju ut som "våra" bara att de är i miniatyr. Men jag vill tillägga att min "frihet" utan barn lockar så mkt mer än att skaffa egna. Tror jag ska hålla mig i 12 år till, sen får vi se.

Min andra barn upplevelse var ett ett-års kalas. Lilla Limpan blev ett när vi var där och vi var bjudna på kalas. Det var en del andra barn där, jätte söta allihopa! MEN mitt enkla liv utan smått är så mkt mer tilltalande...

Självklart blev det en del krogbesök. Mat på fik@, öl på puben, mat på Forsen, öl på Tellus. Ja herregud att jag ska alltid ser ut som ett utskitet päron när jag åker från Nyköping. Trött och mörka ringar under ögonen, gärna lite lagom bakis på fem-timmars-bussresan hem! Jag skulle kunna ta den som ett ålderstecken, men jag vet att Lousie också är trött efter våra trippar hem, SÅ jag vet inte vad jag ska skylla på... Kanske för att jag inte annamatt "varannan vatten"?!

Jag hann även med en trevlig middag hos paret Skånbeck/Jonsson. Alltid lika lättsamt och trevligt! Å så fick jag träffa Tore såklart! Till och med Lousie förstod hur söt han är nu!

Studierna är i full gång nu. Känns kul att komma igång med det som faktiskt är av mitt intresse. Mycket att läsa, många föreläsningar och grupparbteten. Nu börjar det kännas som om jag faktiskt pluggar heltid! Så ligger det till!

Ciao!

Nypan tur å retur!

Anledning till att jag inte bloggat är inte mitt plugg. Det har inte en så länge kommit igång på riktigt, men det känns äntligen som om jag vet varför jag pluggar. Äntligen börjar företagseknomin!! Vi har haft två föreläsningar denna vecka och jag känner att detta kan bli bra!

Anledning till att jag inte bloggat är att soprans och Jennifer kommit in i mitt liv! Söndagen blev i riktig Sopranos anda. Avsnitt på dagarna och date på Ernesto (italiensk restaurang) på kvällen! Personalen stod och pratade italienska och stämningen var "sopranos", avslutning på det, fler avsnitt från soprans!! Lite nördiga men men... Fast nu lät det som om vi valde Ernesto för att det var lite likt soprans men det var det inte, vi var ute efter deras otroligt goooda pizza!

Jennifer har checkat in! Hon ska bo hos oss tills hon slipper sin äckliga studentlägenhet i slutet på januari. Vilken tur för henne att jag å Lousie bor i extra sängen i vardsrummet.  Hon sover ensam i en större säng än vi och har egen tv... inte illa. Vem vet hon kanske flyttar in på heltid. Trevligt med sällskap i alla fall! Så nu har jag sällskap hela dygnet runt!

I morgon till söndag blir det Nyköping! Ska bli kul! Träffa vänner, fira 30 åring och träffa lilla lilla Axel! Nathalie och Edwards lilla underverk! Har bara sett honom på msn och på facebook, men nu kommer jag få träffa honom in real! Det ser jag så mkt fram emot!

Ciao!

Bloggnörd...?!

Jag har blivit världens bloggnörd. Herregud, jag satt i timmar igår och läste på kändisbloggar. Jag började på Carolina Gynnings blogg, som sen rekommenderade en annan som rekommenderade ytterligare än and so on. Jag kände nästan till slut att jag befann mig på stureplan...

Idag är det ligga-i-sängen-å-kolla-på-sopranos-dag! Det är väldigt trevligt! En promenad ska hinnas med mellan avsnitten men annars kommer jag nog inte göra mer...

Tillbaks till Tony å grabbarna!
Ciao!

Min första för året!

Årets fösta semla fick jag i mig idag! Jag har varit och fikat med
min klasskompisa Tessan. Först gick vi en sväng på stan
vilket blev lite nya butiker för mig, då Tessan är nästan 20 år äldre än mig och valde lite andra butiken än mina budget varianter! Men jag hjälpte Tessan gladeligen att hitta en
ny jacka. Eller snarare en jacka som hon kunde önska sig
av sin sambo i fördelsedagspresent, smart tjej!

Tessan har en son på 3,5 år, Kalle. Jag har bara hört en massa om honom men aldrig träffat honom. Tessan brukar alltid berätta massa små finurligeheter som Kalle säger. Idag fick jag hör en lite story om vad Kalle sagt innan jul...

När Kalles mormor kom och frågade honom vad han önskade sig i julklapp och berättade att hon gärna ville ha en önskelista så svarade Kalle;
- Det behöver du inte oro dig för mormor, för det är redan klart! Jag har skrivit en önskelista och skickat den till tomten redan!

Hahah, vad säger man då?!

Ja barn är för roliga. Denna story fick mig att tänka på mina jular som barn. Vi har väldigt få gånger haft tomte som synts till. Tomten i Bettna, han gled förbi på natten och la julklappar under grannen och i strumporna. Men jag kommer ihåg en tomte. Jag kan inte ha varit mer än 9 kanske... Då kom en fysisk tomte till oss. Men grejen är att jag blev ju så klart tvungen att analysera det efteråt MEN även än i dag. För att tomten pratade finlandsvenska... Problemet är att vi inte har någon i vår umgängeskrets som pratar så. Å vi bodde bra avsides för att nån, tror jag, skulle komma å "tomta" för oss. Jag undrar än idag vem det var som tomte det året?! Men skulle jag fråga morsan skulle hon bara säga: "Det var ju tomten Fia, inte vet väl jag vem han är....Tomten är väl tomten". Mkt till hjälp...

Här kan man iaf tro att tomten fick tillbaka makten för igår kom det snö och det är sviin kallt ute. Tyvärr gör vintern inte mig lycklig, lägg på lite trisstess och rastlöshet så är min vardag klar!

Mer makt åt påskharen å midsommarstången, fram med solen, gröna parker, uteserveringar, en massa öl och ge mig löv på träden!
Ciao!

Bowling och andra hobbies!

Igår blev det bowling. Det var kul men det gick riktigt dåligt, vet inte riktigt vad som hände. Men det var riktigt kul så jag får bort se från de dåliga resultatet. Den enda lilla olyckan som skedde var att en fågel blev tvungen att skita på min jacka. Jag fattar inte hur de lyckas pricka just min ärm. Jag är glad att det var ärmen å inte mitt hår. Efter bowlingen blev det ett stopp på lilla puben. Det var också väldigt trevligt! Det var länge sen jag å Louise var där kom jag på...

Det påminner mig om en av våra första kvällar här i Kalmar. Det regnade och vi var sugna på en öl. Vi gick förbi lilla Puben och blev in love! Ett litet ställe med väldigt trevlig personal. Jag kommer exakt ihåg var vi satt, vi skulle absolut sitta på uteserveringen fast att det regnade. Personalen kom med filtar, hahah men är det sommar så är det.

Jag har hittat två hobbies! Den ena följde med Lousie nya kompis! Han har lagt över alla Sopranos säsonger på min dator! My god it's good! Så det är min första hobbie. Extra sängen är fortfarande kvar i vardagsrummet. Fattar inte varför vi ska ha en större lägenhet när allt får plats i ett rum. Jag önskar bara att kylskåpet stod lite närmare sängen, hahah. Jag har blivit mkt lat...

Min andra hobby är måla. Jag köpte en duk och oljefärg på clas olssons! Vi får väl se hur länge jag tycker att det är roligt men jag har iaf börjat på en bild! Det värsta med den där färgen är att det tar så lång tid för den att torka... Fortsätter man att måla så kladdar det i varandra. Jag kanske får sätta mig med hårtorken å öka takten lite på torktiden.




Ja den är inte klar på långa vägar men det är kul!
Ciao!!

VG, fina bokstäver!

Nu har jag avslutat min kurs i Etik! Det gick bra! Fick VG på mitt examinationsarbete, känns braaa! Får se vad det blir för betyg på hela kursen, har inte varit så aktiv på seminariumena (ser jag kan tydligen inte ens stava till det)... Gillar inte att diskutera när jag är tvingad till det. Det går an när jag vill diskutera men inte så på beställning.Det är tydligen det som varit lite meningen med kursen att kunna få tilldelad en åsikt och sen kunna argumentera för den. Å då borde jag ju kunna argumentera för mina egna åsikter också. Känns i alla fall att jag fixat ett vg! Nu är det en vecka innan företagsekonomin drar igång! Det ser jag fram emot!

I morgon blir det bowling för hela slanten! klassen ska samlas och köra ett parti! Det ska bli kul! Så jag kan se fram emot träningsverk i ena skinkan och i högra armen, liten syndrom som brukar dyka upp när jag bowlar.

Etik och ciao!!

ALLT är som vanligt igen!

Nu är jag tillbaks på benen igen!

Allt är som vanligt! Träffade Lousie en timma i morse! Surfande/pluggade. Lousie kom hem på lunch. Vi åt hon gick. Var i skolan 2 timmar. Hemma igen. Snart kommer Lousie. Dags för långpromenad, Middag. Sömn! Har faktiskt inget mer kul att berätta...

Ciao!

Söndag i all ära...

What a morning! Vaknade av att Louise skulle gå upp och ta sig till jobbet. Genast blev jag påminnd om gårdagen. Huvud dunkade och munnen var torrare än värst öken. Vi var bortbjudna igår till kusin och man. Efter att vi igår gått en lång promenad igår och vi gjort oss iordning, tog vi oss till casa de Zetterstörm. Där bjöds det på mat, lax och pressad potatis, och ost och kex och efterrätt. Allt smakade mycket bra!! Den bjöds även på öl, vin, baylies, skumpa and so on. Så idag mår jag som jag förtjänar... Louise var tapper och tog sig upp i morse. Vi åt "lunch" vid halv 3, då såg hon helt okej ut! Har hört på omvägar att mister Zetterström var i lite samma skick som mig idag...

Jag har inte gjort ett skapandes dugg idag. Kollade på Lets dance, igen. Tog mig alla fall till KGs, riktigt hak. Men bra mat när man mår lite-så-dagen-efter! Fick i mig potatismos...





Kusin ringde förut och hade hittat en lapp i sin kompis trappuppgång; trea byttes på större etta! Perfekt ju! Lägenheten låg på en parallell gata till den vi bor på nu. Det låter ju hur perfekt som helt, trea, rätt område och bytes! Louise ringde upp killen som hade satt upp lappen. Han lät lite förvånad först och sen sa han; "jaha det var ett och ett halvt år sen jag satte upp den. Sitter den kvar?!" Så det blev ingen lägenheten denna gång heller... Men nån gång dyker det upp en, det är jag säker på!
 Tillbaka till att inte gör någonting alls! I morgon börjar skolan igen, eller ja vi har ett sista seminarium för att sedan vara ledig till den 20:e. Så från och med i morgon är etikkursen klar!! Jippi yeay!
Ciao!


Bakom varje glad gubbe står en...

Idag gjorde jag en utflykt, tog på mig mössa, halsduk, ordentliga skor, mp3 i
fickan och lurar i öronen och gav mig av mot , i c a. Ja, för mig är det ett litet
äventyr att ta mig från extra sängen framför tv, som fortfarande är kvar i vardagsrummet sen gästerna i helgen, till ica. Med musik på högsta volym gled jag runt graciöst, korsade som vanligt alla andra kunders vägar utan att varken se eller höra om jag råkade ta sista mjöklen före någon annan eller trampade någon på tårna. Jag fick vara helt i min egen värld tills jag kom fram till kassan. (Där tar jag ur lurarna, för att kunna vara trevlig mot kassören!)

Jag är uppvuxen i en familj där det är okej att prata med främlingar. I alla fall med främlingar som står i samma kö eller sitter/står bakom kassan. Jag är uppvuxen med en mamma som alltid måste förgylla folks tillvaro med ett litet skämt eller en kommentar. Jätte kul när jag var tok fjortis å skämdes för det mesta... 

Ja, i kön stod en man framför mig. Han var kort och flintis. Han var också en så "jag-gillar-att-underhålla-folk-i-min-tillvaro(oavsett om de vill det eller inte)". Han pratade glatt med kassörskan, jag tänkte inte på vad han berättade tills jag var involverad. Han betalade kontant och växel på några mynt kom ut ur en sån apparat. Apparaten som var precis där jag stod. När pengarna kom ut i den lilla koppen såg han så glad ut så jag blev tvungen att ta fram min förmåga jag fått från mor, så jag sa "- Jackpot!!". Då såg han ännu gladare som om "Yes hon vill höra en historia!!".
 
-Jo förstår du, sa han till mig, jag har varit i Las Vegas!"
-Jasså du, sa jag å log så snällt. Lite för snällt för han fortsatte sin berättelse. Samtidigt försökte damen bakom kassan hälsa på mig eftersom det var min tur.
- Får man jackpot i Las Vegas drar de igång en massa, ja som polisserener, omkring den som vunnit jackpot! En riktig uppståndelse! När jag var där fick inte jag någon jackpot, men jag såg ju när det hända. Det är en stor uppståndelse där minsann."
-Haha, ja jag kan förstå det sa jag. Ler fortfarande för han var bra rolig!
- Ja sen förstår du så går de runt folk å delar ut drinkar ser du... Det var tider det!
- Ja det förstår jag! fick jag fram till svar denna gång med...
Sen var han i full gång med att packa ihop sina varor ihop med sin fruga. Frugan däremot, HON var inte av den glada typen inte.

På min väg hem, genom en stad UTAN snö (äntligen smälter den!!), så blev jag tvungen att analysera den lilla gubben. Jag har mött ett par såna när jag jobbat på Hemtex. Karln i förhållandet är roligt, glad ler, betalar och kan skoja samtidigt. Det jag kom fram till är: bakom varje glad gubbe befinner sig en sur tant. Varför?

Är det så att gubben, vi kan ta honom i butiken, inte får utlopp för sina roligheter hemma. Han måste alltså ta ut det på såna som mig. Som ler tillbaks och tycker hans stories är roliga. Eller på såna som inte kan gå iväg, damen bakom disken. Hon kan ju inte lämna kassan å säga, -Lägg av å fåna dig nu. Utan hon måste ju sitta kvar. Eller är det så att de sura tanterna är sura för att gubbarna HELA tiden berättar sin små historier. Det kanske är därför de är sura, för de helt enkelt inte orkar mer... Jag vet inte. Kom inte fram till något, men jag gillar folk som får mig att skratta i alla fall.

I kväll blir det date, inomhus från början! Ska bli mysigt!

Ciao!

Ett tu tre... tEt ut ter...ttE ut ret... t Etut ter... r E t t u e r...

Ledighet kan verkligen gå till överdrift. Jag är faktiskt trött på att vara ledig. Hur många gånger kan man städa, diska eller tvätta?! Jag börjar nästan (jag skrev nästan) bli glad när jag ser att tvättkorgen blir full... "yeay, sysselsättning, sysselsättning...". För några dagar sen skrev jag en att-göra-lista. Den såg lång ut då, men nu när jag tittar på den så skakar jag bara på huvudet, vaddå göra lista... Det känns mer som ett papper men några svävande få ord på, ett litet hån mot mig själv. Det kanske såg mkt ut när jag samtidigt skulle göra skolarbeten, men nu är den skratt retande.

Så alla tips på vad jag kan göra är välkomna. Det får inte kosta pengar, vara för jobbigt och måste vara utvecklande för mig! Inte så konstigt att jag sitter framför datorn/tvn hela tiden...

Jag utförde i alla fall en punkt nyss (vilket är den punkt som på listan skulle ta längst tid). * Rensa garderoben. Jo det tog en stund, kanske 20 minuter. Jippi yeay! Eftersom jag lever efter att inte spara kläder som är "kanske användbara" så har jag från början inte så mkt kläder. Men jag lyckades få ihop en stor svart soppsäck med fula, tråkiga kläder/underkläder. När jag kollade närmare på vad jag slängt så såg jag; toppar, kjolar och stringtrosor (använder folk stringtrosor fortfarande??) Alltså jag har slängt bort min mest tjejiga sida idag. Från och med nu kommer jag bara kunna klä mig i bomullslinnen, stora mamma trosor, skjortor, jeans och träningskläder. Snygg tjej!






Jag har i alla fall varit ute och gått idag. Det var inte hälften så skönt som igår. Herregud vad det blåste. Ingen sol alls som igår. Kinderna höll på att frysa sönder. Men jag fick ju gå men min tjej! Så då känns det ju lite roligare! Kortet är föresten ett av mina favoritkort just nu, blir väldigt glad och lite extra kär när jag tittar på det! Därför får ni också titta på det!

Ciao!

Det är nice att vara ledig!




Igår efter att Lousie slutade jobba klockan 21 fick vi för oss att gå på date. Vi bestämde oss för att grilla korv utomhus! Det låter ju inte så dumt kanske, men efter att vi gått i en och en halv timma för att hitta en bra plats att grilla på gav vi faktiskt upp. Det slutade med att vi grillade korv i pannan och dukade upp med filt och ljus på köksgolvet! Nog fick vi en picnic men inte utomhus...

Vi har haft en så skönt dag idag! Jag har lättat mitt samvete genom att lämna in tre arbeten i min etik kurs. Det är bara ett seminarium sen är kursen klar! Vi har tagit det lungt, gått en lång promenad och ätit. Kan man ha det bättre när man är lediga till sammans?! Vem vet kanske bär det av till gymmet. Ett stället som jag inte besökt på mkt länge och ICA borde fåt ett besök. Det börjar eka i våra skåp och kylen efter nyår och besök i helgen. Den som lever får se!

Ciao, från minus graderna!

Tore!



När jag var hemma i Nyköping över julen blev jag förälskad. Japp, det var en liten rödhårig sak med en annorlunda, lite bitter MEN söt uppsyn! När han tittade på mig så smälta jag. Jag smälte som en klick smör i solsken! Det var katten Tore som jag föll för. Det var nog blandningen mellan bitterheten i hans ansikts uttryck och att han var bedårande söt som gjorde att jag kände igen mig lite, hahaha(Louise tycker att han e ful, dumma dumma...)!! Han bor  tyvärr hos stina inte hos mig(hihi sorry stini). Men jag fick det stora äran att bli gudmor åt den lille! Så nu mera är jag en stolt gudmor åt den fantastika lilla Tore!!

Gott nytt år!

Jaha tillbaka till verkligenheten! Efter en väldigt mysig jul och ett fullt nyår så har saker och ting börjat blivit sig mer likt!

Louise och jag hade en riktigt fartfylld vistelse i Nyköping/Bettna/Stockholm över julen. Vi började med besök i Bettna. Julen blev jul men det var väldigt ont om snö. Några små flingor singlade ner med de stannade bara över natten. Tomten såg jag inte skymten av, han hade dock enligt mamma stannat till över natten och lämna julklappar. Tänk att jag går på det varje år... å ändå är jag 24 år. I alla fall fick jag julklappar som jag är väldigt nöjd med! Jag gav även en massa klappar så klart, jag tror att alla gick hem.

Juldagen blev hos Louise familj med mkt god mat! Massa med mat och julklappar. Senare blev det en sväng till det nya stället i Nyköping, Blue moon bar. Herregud säger jag bara, vilket kaos. Jag förstår inte var alla nyköpingbor kom ifrån,  det var tok hysteriskt med folk... Mitt sällskap blev något dragna. En riktigt kul kväll men med ett litet surt inslag...

Dagarna efter juldagen fram till vi åkte tillbaka är mest en massa åka runt. Vi lyckades nog träffa alla vi ville! Ett par nya bekantskaper hann jag med, trevligt att träffa stockholmskollektivet! En dag slog vi rekord, fyra olika besök på en dag! Bra jobbat tycker jag!

Innan nyår var vi tillbaka i Käälmar... Vi firade nyår med en massa mat, öl, i varandras sällskap.Vi hamnade på en fest innan tolvslaget som vi så fort vi kunde lämnde. Vi kom, vi skålade, vi gick. Sen blev det krogen för hela slanten.

Sen är det helt plötsligt är det 2009! Det går fort nu... 2009 kom och med det kom snön. Är det något jag inte gillar så är det kyla och snö. Funderar på att stänga in mig tills snön smältit bort.... burr och bläää. Så nu är det dags att ta tag i detta nya år! Jenny och Anders var det första besöket, de var här i helgen! Jag hoppas självklart på en massa mer besök detta år!

Ciao!

RSS 2.0