Jajemen, i sista stund...

Tänk att miss-jag-gör-det-i-ststa-stund är igång igen. Har varit riktigt flitig i dagarna tre! Läst, skrivit ner anteckningar och använt min överstrykningspennor för första gången. (Tycker för övrigt att det känns som ett brott att stryka över meningar i mina nya böcker, men man gör tydligen så som student!) Hur i helvete tror jag själv att jag ska kunna läsa in en helkurs på 3 dgr? Jag svaret kommer i morgon! Klockan 8 är det dags.

Idag ringde en kille om en lägenhet som vi är intresserade av att gå och titta på! Höhö, en vindsvåning på 110 kvm. Gissa om två stycken kommer bli frälsta! Det finns kakelugnar och det är trägolv, det låter ju typ som att hamna i lägenhetshimlen. Vi får väl se, det är inte bara vi som ska kolla på den, men ett steg närmare ialla fall. Jag saknar att ha pengar och utrymme för att inreda. Det först nämnda är väl det som håller mig tillbaka. Vore kul att få något nytt att sätta tänderna i!

Halloween i helgen! Det blir en massa, hoppas jag, brudar här som ska festa. Sen antar jag att det blir svinstian kåren lite senare, vi får väl se!

Ok, gode gud, önska mig lycka till i morgon! Peace!

Mosters örongodis!

Som små fick vi barnen i Bettna musik från moster Annie, "mostersörongodis" hette det å (höråhäpna) och var på kassettband. Det var något av en större händelse i våra liv, bra musik från vår favvomoster. Någon som också stod högt i kurs, ialla fall hos mig, var när samma moster släppte en kasse eller två med hennes kläder... ojoj det var grejer det!! Jag glömmer aldrig ett par, kanske lite stora, hängselbyxor i jeans. Åh shit de var coola! Nu när jag fyllde 24 så önskade jag mig mostersörongodis igen, denna gång med förhoppning om att få det på cd skiva. och det fick jag!!! Å jag satte på den skivan tidigare idag och hittade en låt som får mig att springa runt i lägenheten å känna mig glad, uppåt, snygg som fan när jag minar framför spegeln... ja en riktigt jävla bra låt. Texten i sig är ganska deppig å jag har ingen aning om vem som sjunger, men det spelar verkligen ingen roll, I'm feeling so happy!

Är inte det underligt hur en låt kan få en att må så jäkla bra! JAg menar jag har haft den på repeat nu, till grannarns förtvivlan?, säkert i två timmar. Men det är skit samma för den är bra... bra bra bra! Jag har dock inga hängselbyxor på mig vill jag tala om.

Börja springa lite har jag gjort, inte bara på grund av låten och inte bara runt runt i lägenheten, utan utomhus. Tredje gången idag i Kalmar, det känns bra! Jag hoppas att det håller i sig, den bra känslan! Vem vet kanske det blir vårruset i vår igen?

Tillbaka till spegeln! Stackars grannar! Å så ska jag höja lite lite till!!

Tisdag??

Tisdag!
Vad säger en tisdag, ingenting. Onsdag är ju lilllördag, torsdag är ju ärtsoppa å pannkakor, fredag är slutet på veckan, lördag är alltid lördag och söndag är en bra sköndag å så kan man gå till kyrkan om man vill, måndag är ju den segaste dagen någonsin. Men tisdag, vad gör man då?!
Jo man har varit i skolan hela dagen! Vi jobbar för fullt med vårat arbete! Det går framåt! Vi är snart klara, det känns riktigt skönt! I kväll ska vi träffas i gruppen och göra slutsatsen! Men först ska jag gå ut å gå, med Elin! Bra jobbat va? Umgås med en klasskompis efter (snarare mellan) skolan! Ska bli båda kul å skönt. Trots regn å kyla, så ska det bli kul!


Jag kom på att tisdag har en bra uppgift! Fettisdagen, aha!

Ciao!


Måndag, igen!

Måndag, igen! Skolan är igång för fullt... ännu närmare till tentan å vi jobbar på med vårt lilla arbete. GÅr så där, har lärt mig att det inte alltid blir som man tänkt sig. Vi hade en bra idé från början men den hängde på en del svar från företag. Å när då inte företagen svarar så får man helt enkelt ändra inriktning på arbete. Det gjorde vi idag, efter handledning från vår lärare, och den ska lämnas in på torsdag. hm... men jag tror att det blir bra till slut!

Helgen har varit rolig! Mille var här och hängde med oss från fredag natt till söndag eftermiddag. Vet inte riktigt vad vi gjorde men tiden gick å vi hade kul. En aktivitet känns i min kropp idag: bowling. Ena skinkan å armen... Sprang i lördag också, det känns iofs ännu mer. Träningsverk i låren. Bara att fortsätta kämpa med träningen, puh!

Nu är jag hunrig å ska jaga ett par vårrullar!!

Lite vår i luften...

Precis som jag skrev igår, jag har en del att läsa. Allt detta inför tentan den sista oktober. Jag känner att jag inte riktigt förstår hur NÄRA sista oktober är. Jag antar att det är fler med mig som tycker att tiden bara rusar iväg. Jag tycker liksom att sista oktober är ju först i höst. Snarare närmare början av vintern, för november är ju bra nära vintern och sista oktober är ju hur nära november som helst. Å kollar man ut nu eller som när vi gick vår dagliga promenad förrut kan man ju tro att det är vår, tidigt vår, eller lite lagom vår med sol och vackert väder. Å vad jag vet så är nästan vinter väldigt långt bort från
lagom vår... Iaf det jag vill säga är, jag gillar inte att läsa. MEN jag har börjat läsa idag! Jaha då... ett par sidor. Skummar, ögnar, läser lite lätt, bläddrar igenom... vad vi nu ska kalla det!

Har ialla fall slutat snusa, MEN kanske tar en cigg eller fler per dag. Men det jag är nöjd över är att jag "bara" röker lite, INTE snusar mkt och röker lite... Något positivt iaf. Saknar mitt snus... det är ju en del av mig, som en del av min identitet. Så lite sorgligt är det ändå...

Apropå att tiden bara rinner iväg så har jag pluggat/Lousie å jag bott i Kalmar i 1,5 månad. Det är 2,5 månad sen jag slutade på Hemtex. 3,5 månad sen jag å L förlovade oss. 4,5 månad sen vi blev tillsammans! Haha... herregud. Nej nu försöker jag bara sysselsätta mig med annat än att läsa... Tillbaka till företagshälsovårds djungeln!
 
Ciao!

Lite det ena å det andra...

Tänk att jag ska ha det så svårt att få arslet ur å blogga lite varje dag. Jag borde göra det, kanske mest för mig själv så jag kommer ihåg vad jag gör på dagarna. Har haft två riktigt bra helger, först var Cissi här och sen Nathalie! Det är kul att få visa upp Kalmar. För det är ju en trevligt liten stad! Flickorna såg iaf ut som vanligt, förutom att Nathalie hade lite större mage än sist vi såg. Absolut inget negativt, för bäbismagen var bedårande!!!

Jag har cyklat samanlagt 3 mil och plockat svamp... Det var en trevligt tärande upplevelse som jag känner av idag. I form av tok träningsverk... hm surprise.

Jag börjar kunna hela stan känns det som. Eftersom jag å Louise går en promenad varje dag så känns alla gångvägar väldigt bekant! Det blir värre sen när jag ska börja köra bil här. Undra vad polisen säger om jag kör mina vanliga rundor... gångbana + bil känns ju inte alltför bra. Det slog mig att så fort vi har en bil så ska jag bli handledare för en som övningskör... hahaha det kommer bli en spännande kombination. Jag undrar vad jag kan lära Louise om skyltar och regler som hon inte redan kan. " Fia vad betyder den där skylten???" " Öhhh, vilken skylt... jaha den... eh jag vet inte, det är nog bara att köra tror jag...". Det slog mig att jag vet exempelvis inte vad polisens olika tecken betyder, kör åt sidan, stanna and so on... Det kan ju bli spännande.

Nu har jag iaf en massa att göra i skolan, tenta 7,5 hp och grupparbete 7,5 hp till slutet av oktober... Shiiit allt kom samtidigt. Jag som var glad över de fyra kapitel som jag låg efter förrut, känner att det inte är samma glädje över detta. Läsa är ju inte min bästa grej...
Läser två meningar, det går bra! Läser två till, börjar fundera på vad som hände igår, eh oj tillbaka till texten. Läser ytterligare några meningar och nu så planerar jag en hel veckas aktiviteter eller Gud vad mycket jag skulle kunna göra om jag hade pengar. Jag skulle kunna köpa en nya bil, eller nä ett hus... eller bil känns väl mer aktuellt, tror jag. FIIIA LÄÄS!!... ja just det. Jag läser samma rader igen som jag började med... kanske läser ett halvt stycke denna gång. Tänk när utbildningen är klart... bara 3 år, eller ska jag fixa det på 2,5 år, jag har ju ändå poäng att lägga in i utbildningen, hmm... undra vad jag ska göra när utbildningen är klart, starat eget som konsult, gå in i företag och styra upp dom på alla de tänkbara plan. Fia Gustafsson ska liksom klicka vackert bland företagen runt om i världen!! " Åh, har Fia varit hos er och coachat er, hur fick ni tid hos henne? Hon verkar vara helt uppbokad. Hon är trevlig va? Jaa jag har hört det, jätte duktig säger folk! "
Just det läsa var det... hm kul meningen detta var... "Perceptionens och kognitionens betydelse för organisationer framstår klart när vi ser kommunikationsprocesser" VA??! Percep vad å kogni något... herre gud vad har jag gett mig in på. Å vad har jag läst innan... jag kommer inte ihåg. Ska jag börja om eller ska jag kolla vad Louise gör. Hmmm... tought
choise, "Louise vad gör du???"

Japp.. ni ser. Frågan är hur jag själv tror att jag ska bli framgångsrik som jag inte ens kan läsa en hel sida. Nu är ju Louise inte hemma, hon är på jobbet *stolt*, så nu ska jag faktiskt läsa på riktigt!


Peace!

Otränad o lat...

När vet jag att jag är väldigt otränad? Jo när jag går en lång promenad, handlar på ica på vägen hem och bär en kasse mat i vardera hand i cirka tio minuter hem, OCH får träningsverk dagen efter. Då är det illa, å då är nu. Jag har ont i ljumskarna, axlarna och mellan skuldrorna. Kul att min kropp förföll när jag blev 24. Eller ska jag kanske banna mig själv för att jag inte kommit igång med varken jogging eller friskis.

Det är nu jag tänker bråka med mig själv: 
tiden bara springer iväg Fia å det vet jag själv! Hur ska du hinna jogga om inte tiden finns.

Men du Fia du har knappt något att göra i skolan å inget annat tar upp din tid. Du är lat!! 

Mäh! Jo jag har massor att göra... tänka ut vad jag/vi ska äta till lunch, laga lunch, ta en power nap, gå en sväng på stan, handla kanske, fika med Louise. Alltså schemat är pressat å nej det finns ingen tid för träning. Å förresten har faktiskt Lousie å jag varit ute å cyklat å gått.

Hm, bra Fia, detta kommer göra dig till en gladiator! Duktigt duktigt! Dessutom VEM lagar maten? Du??

Nämen det kanske inte är jag som lagar mat, men diskar faktiskt. Å diska tar mig en halv dag, eftersom jag väntar på att det ska torka så jag kan lägga in det i skåpet. Sen har jag faktiskt inte råd just nu att börjar på friskis... Nä just det! Jag försöker faktiskt tänka lite på eknomin här, miss slösa!

Ja jag kan sitta i timmar å bara bråka med mig själv! Bra va?! Att jag reder ut konflikter med mig själv. Allt för att stärka min relation till mig själv... Det värsta är ju att jag faktiskt skulle kunna göra detta samtidigt som jag joggar... Fuck jag kom på mig själv!

Ja det gjorde jag! HA!

RSS 2.0