Vitlök, honung och ingefära...

Jaha första dag efter semester och jag ligger sjukt. Shit kul kan jag inte kalla det. Var tre timmar på jobbet idag, kände mig lite krasslig och frusen, fikade med mina kompisar... sen när jag kom hem började jag frysa massor. Tog ett bad, och kröp ner i sängen... Visst jag har hunnit blogg nu i cirka två och en halv timma men jag hade lite annat jag hellre ville göra...

Jag inser ju själv att badvattnet ser ut som en stor strid ström av mens eller som om jag har tagit livet av mig i badkaren, MEN så är INTE fallet, utan jag har använt en av de badbomber jag fick när jag fyllde! Vattnet blev helt rosa och luktade gott!!
Jag träffade även min käre kompis som pluggar till sjuksyrra, "ät vitlök, ingfära och honung" "sov mkt och länge..." och det har jag gjort. Eller jag har satt i mig vitlök, jag är så glad att jag just nu endast har katterna hemma... fatta rå vitlök (2 klyftor) på macka, hehehe. Honung har jag fått i mig, ingefär nope. Men sova spar jag nog till kvällen!

Ja så kul är det i Kalmar. Skolan börjar i morgon, jag jobbar i veckan och tvättstugan full med tvätt plus en massa intressen att ta tag i... men vi drar till med en lite influensa. Why not!
Ciao!

Familj, konst och mat!

Lördag morgon var första gången på ett lååångt tag, kändes det som, jag ställde klockan. En snabb frukost, en snabbstäd av lånelägenhet, in i bilen, hämta Jonte i Norrköping, snabbt ner till Kalmar... och sen väntade vi... på resten av familjen som skulle komma. Vi visade Jonte stan och sen blev det fullt hus hos oss! En mamma, en pappa, en syster, en bror och en liten bror till! Jag blev firade ytterligare en gång... Gummistövlar, parfym, prenumeration på fototidning, skit coola byxor (som jag ska visa när jag gått ner "semester-knubb-kilot") och blommiga aldelles egna arbetsverktyg till trädgården! De kommer nog bäst till användning i vår... Men gummistövlarna har jag redan använt! De är av "city-modell" lite chickare än de vanliga gröna från Tretorn, ha ha!



Min käre far fick en lite inspirationschock av att ha Louise t-shirt på sig. Han kom in med hänge på sina jeans, vilket resulterade i att Louise dressade upp honom ordentligt! Vi andra skrattade... Kolla pappas nöjda min!


Hahah ja det 'är humor!

Självklart blev det en liten tripp men kulturinslag. Pappa/Jonte tog slottet, Mamma/jossan/Fia kalmar länsmuseum och Louise/Mille carlings för inköp av byxor.


Mkt skratt, pratt, mat, lite inslag av vin och promenader (det lät som en kontaktannons...) innehöll deras vistelse!

Ciao!

Plutten Viggo och knottet Axel!

Efter födelsedagsfirande och en 30 mil lång biltur senare fick vi äntligen träffa Viggo... Söta söta lilla knyttet! Han var så liten så liten. Det var nog bland de lugnaste ungar jag träffat. Hans mamma fick väcka honom halv elva på morgonen för att han skulle gå upp, och han låg så snällt i sin vagn eller någons famn när vi lite äldre satt och garvade och käkade, bra jobbat Stina och Billy!





Louise blev lite förälskad, hon brukar bli det. Jag blev mkt förälskad i den lille... Vi brukar i sådana sammanhang börjar "när vi skaffar barn..." "...åh tänk om vi hade en sån liten...". Men sen kommer vi hem till Kalmar och då är det som bortblåst.

Jag kan förstå att par som umgås med varandra skaffar barn relativt nära varandra. Fasiken man bli ju helt trollbunden av de små. Tur att varken jag eller Louise har snopp... kunde blitt barn då jööö.

Vi hann även träffa ett annat litet troll, Axel. Även trollets mamma Nathalie. Tyvärr har jag inte kort på detta men Louise och jag satt med varsin unge i famnen och en latte i handen. Vi kan vi med! Tror Nathalie har förevigat detta! Men det var lika mysigt som vanligt att få träffa min tjejer och deras knott! Vi blev bjudna på mat hos Nathalie och Edward... Vi blir bortskämda när vi kommer till Södermanland...
Ciao!

This was my b-day!

Min födelsedag blev riktigt lyckad! Efter att jag väntat en stund eller flera på att Louise skulle komma hem från "sina ärenden", så var det värt väntan. Min lilla tjej kom hem, knackade på dörren, vilket gjorde att jag fundera på varför jag skulle ligga i sängen, hör kanske till...  Men världens största paket! Jag fick en fotoskrivare! Grymt och gött! Och frukost såklart!!

Dagen rullade på väldigt snbbat, Louise och jag fixade en massa mat... Vi var klarar I TID, duschade och fräscha. Vette fan vad som hände. Sen kom en folk skara! Lite vänner, kollegor och respektive! Jag är väldigt glad att alla kom, det var några bortfall, men  det kommer fler födelsedagar!










Ett glatt gäng! Jag en massa fina och bra saker! Ramar, målarset, orkide, badbomber, armband... har redan prov målat. Jag fick akryl färg denna gång. Förra gången jag skulle bli konstnär så köpte jag oljefärg och den torkade aldrig så jag hann tröttna, haha... Folketstannade en stund in på natten. Trevligt var det!

Grattis mig själv!

Idaaaag är ingen vanlig daaag idag är Fias födelsedag, hurra hurra hurra!!

Japp numera 25 år. Ångesten klarade jag av igår, lite jobbigt men idag är det bara kul! Ligger och väntar på att Louise ska köpa/ordna frukost, kul att fira mig som är äldigt morgon pigg, inte hon, hahah

Sen blir det handla och fixa lite inför ikväll!

Här är mina nya brillor, jag fick dom igår och använder dom hela tiden. De är as sköna och skit snygga! De är dom jag ska tävla med i september!



Kanske ska försöka sova lite ändå... Iaf Hurra hurra hurra, för mig!
Ciao!

Inte så mkt Grand för mig inte...

Tiden bara flyger i väg. Kan ju säga att vi har semester! DEt märks då man inte riktigt håller koll på dagarna.

Men en dag kommer jag ihåg och den är tisdag. En och en halv dag kvar som ungdom... tisdag är jag dam! En 25 årig dam mitt i livet som inte vet alls vad hon håller på med. Folk säger plugg, och det är väl bra!

Har ändrat mitt "program" nu, ska inte gå Health management längre, utan har valt att läsa mer inriktat på ekonomiämnen, tror det kommer passa mig mkt bättre!
Men det är fortfarande bara ett och ett halvt år till examen,men en examen som passar mig bättre!

Vi har semesterat lite iaf. Hahah igår fick vi för oss att ta oss till Växjö... Vad vi skulle göra där är ingen som vet men nu har vi varit där, kolla runt, druckit kaffe och åkt hem... Idag blev det en sväng på Öland, dt gick bra det med. Men jag är bra trött, och mätt... Vi käkade kroppkakor.

I morron ska jag bara njuta av min sista dag som 24! På tisdag blir det födelsedagsfest, nice!

Hahaha, fick mig just ett gott skratt, jag pratar med en kille som var med i "glasögonfinalen" förra året. De bodde 30 minuter utanför Stockholm på hotell, där försvann min tanke om att få bo på Gran Hotel... Hihih... Jaja det ska bli kul iaf! Men de hade gratis taxi till hotellet, hahahah inte illa!

Så kan det vara!
Ciao!

Dessa fyra blir det!

Nu har jag och juryn här hemma bestämt bilder! Dessa fyra blir det. Det var ganska svårt att välja mellan alla bilder... Hm, det lät kanske lite självgott men det var svårt. Man vill ju se så bra ut som möjligt!





TACK älskade Lousie för hjälpen med korten!!
Håll tummarna den 11 september!
Ciao!

Jag har synfel!!

Var på specsavers idag med, himla rännande där, och gjorde en synundersoökning. Jag har minsan ett litet synfel på höger öga, översynt med +25 och brytningens fel -,50. Så nu kan jag med gått samvete tävla i tävlingen "modeller med synfel"! Har även beställt de bågar jag ska ha! Och Louise har tagit cirkus två hundra bilder till på mig! Så i kväll är det dags att välja ut vilka fyra bilder jag ska skicka med...

En lite bild visning från Amandha och Therese vistelse här. Vi har hunnit fira födelsedagsbarnet, varit ute och visat slottet, sjungit singstar... Idag kom svärmor med, hon lär åka på att sjunga ett par låtar hon med!









Nu är hela truppen och klättrar med mr Martin. Ikväll blir det grillning, nice nice!
Ciao!

Egooo...

Jag var och fixade brillor till finalen idag. Har tyvärr inga foton på det ännu men de andra som jag hade i deltävlingen har jag cirka 400 kort på. Louise fotade mig idag, för på galan ska vi ha varsin presentationsfilm med fyra foton. She is good my girl! Kolla själva!







Ja det finns som sagt ett par till bilder... men vi är inte klara ännu! Det är så kul med nya kameran, bilderna blir ju lite extra bra. Självklart är ju själva objektet outstanding, men kameran hjälpter till lite på traven :)

Nu är det tillbaka till singstar, vad annars?!
Ciao!

Slottet och fyra princessor!

Idag blir det att visa Kalmar för Therese! Slottet är Amandhas val, vi var där förra gången hon var här. SÅ hon ska visa sin mamma kanonerna...
Ska för första gången ta med mig den stora nya fina underbara kameran ut. Ska bli kul att testa att fota utomhus med den!

Bubbel och semester!

Igår fixade jag en liten date för mig och Louise! Först drog vi och testade Calmare Spas massagestolar, det var så skönt! Ett tips för de som bor i Kalmar och vill ha lite avkoppling, 15 kronor för 6 minuter massage... Kan rekommenderas!
Sen så firade vi Louise nya jobb... liten flaska bubbel trots att ingen av oss gillar det men det hör ju till. Kom även rekommendera det drickat, för det var inte så sött som andra kan vara. Jag hade fixat mat hemma sen. Det blev väldigt mysigt!



Nu har vi huset fullt, Therese och Amandha är här! Blir nog en massa singstar, för de har tagit med sitt! Förra helgen fastnade jag frmför det på tjejfesten... så risken finns ju att min stämma kommer klinga här med!

Jag har även semester nu, ska bli skönt. Två veckor!!
Ciao!

...

*Gulp*... dåligt nervös inför finalen, vi ska hålla till på Grand Hotel. Just nu känner jag mig som en bonnläpp som aldrig tar sig in till stan, och plötsligt ska jag befinna mig på god damm Grand Hotel. Halmstråna börjar kli i håret nu och stick ut ännu mer... *nagelbit*

Besök av familjen Bus!

Hela min chefs gulliga familj var här nyss. De kom på fika och för att träffa katterna! Ungarna älskade katterna och katterna älskade ungarna, de lekt hela tiden... SÅ himla gulliga! Katterna fick leksaker och vi fick ett kort som Lena gjort! Lena är en fena på att scrappa. (Kolla in hennes blogg : http://lenascrappar.blogspot.com)



Självklart utsatte jag mina gäster för fotografi terror... Sötaste ungarna!





Katterna sov i ett par timmar efter familjen åkte hem, ska nog låna Lenas ungar lite oftare för att trötta ut katterna!
Hm, det sägs att jag ska plugga i kväll, so funny... Eller inte alls. Jaja får nog bli så.
Ciao!

Färjan 2

Jag har hittat en till finlandsfärja på land, Olearys... Harrys har fått en likasinnad i min skala över ställen som påminner om finlandsfärjor. Herregud... Kareoke, glitter trådar bakom den inkompetenta DJ:n, som hade hittat skivsamlingen från högstadiet.

Folk var drängfulla och dansade så vackert på färjans dansgolv, tre i taget. En gav pekade finger till mig för att jag inte ville ställa mig upp och dansa, trevligt! En annan kille hade hittat ett par jätte moderna brillor som han inte bar upp alls, hahah har kanske blivit lite skadad, han hade dessutom hottat till klädstilen men det funkade inte...

Jaja ialla fall så satt jag ju inte där själv igår kväll utan jag hade väldigt mysigt sällskap! Jennifer och Annie! Vi satte oss först på uteserveringen och stod ut i nån timma. Jag är lite besviken på detta hemska svenska sommarväder... SUCK! Sen satt vi där inne och pratade och skrattade! Jag hade en jätte kul kväll med er tjejer!


Okej nu är det off too work!
Ciao!

Linslus, vare sig man vill eller ej!

Det är så kul med nya kameran! Jag hann ta ett par kort igår... stackars katter. Nu kisar de när jag kommer springande med kameran för att de vet att de snart får en blixt i ögat. Louise har jag knappt träffat sen jag fick kameran så hon är inte lika uppskrämd!


Jag ska bara lära mig alla olika inställningar. Jag vill lära mig att fota och ställa in manuellt, men väntar till mamma kommer. Honär en fen på det och jag får det beskrivet för mig i praktiken, inte läsa mig till det. Det har jag inte tålamod till...

De ringde från Specsavers idag igen, och jag får ta med mig en person dit! Sorry Ludde, men det blir nog Louise, trots att du är mitt största fan! Ska ju bo på hotell och grejer! Så nice, blir ju lite semester samtidigt. Jag fick ju dessutom bestämma när jag vill åka hem på lördagen så då passar vi ju på att stanna hela dagen i stockholm så klart! Perfekt!

Nu blir det tenta plugg... organisation och ledarskap. Vore ju skönt att slippa den kanske:)
Ska träffa en studievägledare på måndag för att se hur jag ska gå till väga om jag inte skulle klara tentorna. Får se om hon har några bra tips på vad jag skulle kunna läsa annars!

Ciao!

Blocket, det gillar vi!


Vi gillar blocket! Varje gång jag lagt ut något på blocket så hör folk av sin fort som fan... Säljer lite böcker på blocket och folk mailar som tusan. Innan har jag ju lagt ut en hund bädd och lägenheten... lite annat säkert och det går alltid så snabbt! Så skönt tycker jag!

My new loooove!


Min kärlek, alltså så min nya materialistiska kärlek!! Nu är hon (kallas kameror hon?!) i mina ägor!!

Jippiiiii jag är så glad för den!!
Ciao!

Glaseri...

Bara så att ni vet så ska jag verkligen på någon slags glasögongala. Jösses jag börjar verkligen bli nervös. Idag ringde det ytterligare en tjej som talade om att de skulle släppa ett pressmedellande om vilka som var deras kandidater, så hon undrade ifall det gick bra om jornalister skulle ringa mig. EH ja visst *uppmärksamhet* gör väl inget. Frågan är vem som skulle ringa mig... Kanske bli jag lite lokalkändis! "Fia- Kalmars stolthet- hon bär specsavers glasögon som en gudinna"! Ja vem vet...

Jag fick även ett mail idag där det stod att nästa vecka kommer det att höra av sig en stylist!! En STAJLIST! Hehehe, hon ska nämligen fixa mig inför denna gala... helt gaaalet! Men mkt kul! Så är livet som glasögonbärare, fattar inte varför folk kan mobba "glasögonormar" jag menar lever de ett sådant flott liv som jag ska göra den 11 sept, så är de ju kungar! Skämt å sido, det ska bli en kul grej att ha varit med om!

Katterna börjar iaf komma överens, äntligen. Nu leker de som de ska, dvs Chelsea försöker inte halvt döda Clinton... söta är de iaf!



Hahaha hon är SÅ söt när hon är arg. Nope jag gillar inte att retas, varken flickvänner eller katter, men hon ser verkligen inte mkt ut för världen när hon fräser.

Jag ska äntligen köpa en digital system kamera!! Jippiii!! Jag vet inte hur mkt kort jag tagit på katterna redan, fatta med en bättre kamera! Å Louise lär ju få akta sig!

Ciao!

Kärlek...

... detta är kärlek. Så här nära och stilla har de inte varit innan!! jippiii de gillar varandra!






Lööööve!

Nu är hon här!

Sen igår kväll fick vi hämta hem det lilla monstret. Det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss, då Chelsea resta ragg det förstå hon gjorde och har morrat sen dess. De båda fräser åt varandra. Chelsea attakerar med all sin kraft och den lilla är kaxig nog att fräsa tillbaka och höjer sin ooootroligt lilla lilla tass.
Clinton var iofs sjuk modigt igår. Hon hoppade ur kattburen, gick förbi surkärringen Chelsea fast att hon morrade och undersökte lyan.



Chelsea földe efter hela tiden. Svansen var stor och raggen hög, hahaha... så sur.





Hon är söt som socker och otroligt kaxig, kan ju inte bli bättre. Hennes teckning på ryggen är så fin. En blandning mellan röda och bruna nyanser och svart. Ska fota den någon gång, men det är inte så lätt när det konstant ska röras på sig.  Det kändes så där igår när vi tog henne från sin mamma och syskon och så fick hon komma hit där det sitter världens surkärring och morrar. Som dessutom följer henne överallt... Men det lugnar nog ner sig hoppas jag.

Ciao!

Sand och skog, grill och babbel!

Vi fick fin besök från Nyköping i två dagar. Familjen Sandh/Skoog kom ner till Kalmar. Vi hann ses två kvällar och lite på dagarna. Tyvärr så jobbade jag men jag tror att de hade mysiga stunder i Kalmar utan mig. Vi hann hänga lite på stranden, fika och grilla. Gulla med Axel, ett självklart inslag. Han var som alltid så fin!



Det är så skönt med trädgården! För det första så är nathalie allegisk mot katter så vi hade ju inte kunnat sitta inne. Sen känns det så lyxigt att kunna grilla och bara sitta utomhus och snacka. Vet inte när den lilla förälskelsen ska släppa men det är så gööött!





Så här sällskaplig var vi kväll nummer två. Kväll nummer ett höll Axel till i sin vagn, haha.


Det var väldigt mysigt att ha er här!
Ciao!

Final!

Igår ringde en tjej som specsavers och gratulerade mig till att jag gått vidare i finalen! Nice!! Så den 11 september ska jag "bära" glasögon i Stockholm. Kul att jag kom så långt och tack för alla röster!!

Annars jobbar jobbar jobbar jag... En vecka kvar till semester!

Nya lyan!

Ja nu börjar vi bli klara. Vi har jobbat på bra ändå, trots jobb och ryggskott. Det känns riktigt som hemma här, vi trivs jätte bra!
Badrummet med badkar!

Louise fynd till köket, börjar vänja mig...







Köket börjar kännas färdigt, det enda vi ska göra är att måla bordet vitt. Men det får bli ett semester nöje!
Vardagsrummet, liten läshörna och en tv som det ekar lite över. Men vi gillar det!!

Vår tavelvägg, den blev riktigt bra! Det är kul när två personer men ganska olika smak kan bli så enade om saker, för vi båda trivs i alla rum. Kompromiss är ledordet!



Äntligen har jag fått mitt vita sovrum, jippiiii yeeeey! Det är jätte mysigt och skit bra med varsitt skrivbord längst ner i rummet. Med ett draperi så man kan stänga bort om det är lite rörigt, det gillar vi!

Flickorna som hänger över sängen!


Hallen är inte klar, men det kommer uppdatering på det. Det finns några semester projekt just där. Men nu har jag bråttom zum arbeit.

Ciao!

Grattis...



... Stina och Billy till er lilla Viggo! Längtar tills jag får träffa den lilla!

Flytt flytt flytt..

Ja inte har jag hunnit göra mkt mer än att städa fixa och flytta.
Mamma oic pappa kom i torsdags kväll. Vi gick ut och åt på kvällen och på fredag morgon körde vi igång. Det var guldvärt att de hjälpte till, även Karin och Martin var till stor hjälp.
Så nu är det bye bye Fabriksgatan!




Det gick smidigt allt, men vi var bra trött efteråt. Hela helgen har vi blandat städning med borrning. Det kommer bli jätte fint när det är klart. Tyävrr så hade vi visst en semesnt vägg i varddagsrummet som vi inte räknat med. En av hyllorna vi satte upp, trillade ner. Synd för det blir inte riktigt som vi tänkt oss men nästan. Det står fortfarande kassar och kartonger överallt. Men köket börjar bli klart och sovrummet. Vardagsrummet är kvällen projekt.






Får uppdatera med bilder när allt är på plats, hur länge det tar kan jag inte svara på, hahah!

På onsdag kommer Nathalie, Edward och lilla Axel! Det ska bli så kul att träffa dom, längtar! Så Louise och jag är lite extra ivriga att bli klara. I helgen kommer det ett litet monster till, Clinton. Herregud, det kommer inte vara en lugn stund här snart...

Tillbaka till IKEA kassarna värld.
Ciao!

RSS 2.0