En riktig stjärna!

Inget kul utan jul...
Har hunnit sätta upp stjärnor i fönstret! Är ju inte hemma i helgen så då fick jag göra det innan!




I morgon, tidigt, drar vi till Malmö! Jippii!

Ses efter helgen!
Ciao!

Scones på hög nivå!

Igår blev det liv i en tradition som har varit bruten ett tag. Film och scones. Inte vilka scones som helst, utan Karinsscones, De var grymma! Filmen ska jag inte uttala mig om för jag vet knappt hur den började eller vad den handlade om. Sista halva av filmen vet jag inget om alls, allt var som det skulle. Filmtitt och Fia sov i soffan.



Finns det något värre än att vara tvungen att vakna upp och sen ut i kall luft och cykla, men kan ju muttra för mindre. Men det gick ju bra ändå!

Åh, idag är ju en sån bra dag. Idag mår jag bra. Idag är en sån dag som heter 25. Va?! Finns det bättre dagar?! Inte nog med att min födelsedag är på en 25 dag, vi får ju lön denna dag! Sen att skiten försvinner illa kvickt för att folk ska pengar för att jag bor och äter, inte lika kul, men jag har hört att det är ett måste.

Ikväll blir det "finlandsfärja" för hela slanten! Jag börjar nästan känna mig som stammis på Harrys nu på onsdagar. Två gånger inom loppet av en månad, inte illa. Vi blir nog fem blondiner och en brunett, om nu inte Jennifer insjuknar mer...

That's it for too day!
Over and out!

Malmö!

Efter en hel dag på bibblan med näsan i anteckningar och hjärnan trimmats ordentligt, så kan jag ju inte mer än längta till i helgen! Min lilla tjej och ja, ska ta oss en tripp till Malmö. Hur nice ska inte det bli. Vi var sugna på det i somras men det blev aldrig av. En helhelg, UTAN skola böcker MED Louise!
Vi ska bo på ett hotell som heter Astoria...


(Från deras hemsida, astoria.se )

Looking good, ha?!
Kan inte vara mer än nöjd med valt av hotell (änså länge, kanske har andra tankar när jag kommer hem). Det ska bli så mysigt att glida runt i Malmö, äta lite lunch, shoppa lite (julklappar kanske), käka gott på kvällarna, å bara ta det lungt! Åh vad jag längtar!

FinaLina som kommer ifran de krockarna, hennes mamma tipsade om denna restaurang. Ser ju inte så illa ut. Frågan är om man får plats löningshelgen å allt...


(från deras hemsida saltochbrygga.se)

Ligger tydligen nära Touring Torso. Vill se! Där ligger också en restaurang som tydligen var väldigt nice. There's nooo end off the possebilities! Ja vi får se vad som händer!

Jag kan ju som sagt säga att jag  l ä n g t a r !



Grått...




Allt är grått grått grått... Längtar någon annastans just nu. En sista minuten kanske?!

Bagare Gson/Pack!

Jobbat idag. En bra dag, folk har fått pengar! Äntligen! Det var roligt idag, men jag var så trött. FinaLina var här igår och vi drack rödvin, mkt av det också! Men jag jagade förfullt min personliga mål idag på jobbet, gick bra! Är stolt över mig själv :)

Vi har bakat idag, så satans gott! Lussebullar! Ett år sen sist.



Glögg, julskum och pepparkakor, nu är juuuuulen här!
Helena är här och fikar och vi frossar i Paradise Hotel och Robinson.

God kväll :)

Rimmets konst!



Vad vore livet utan dig.
Min lilla fliniga tjej.
Enligt mig så är meningen med livet att leva
Inte bara jobba, slita och treva

Just nu går livet på räls
när jag tänker efter får jag ståpäls
Vi har det riktigt bra
lilla du och stora ja!

Dagar och nätter
sommar och vår
det är ingen som får
mig att bli så glad
livet känns som ett räkblad
nä det heter räkmacka
min lilla Louise pack(a)

Du får mig att känna
glädje som denna
att kunna dela det mesta
att både bråka och festa
anledningen till detta
är en enkel etta
vi är grymma som par
inga hinder vi har

up's and down's
tjafs och trams
är en enkelt match för oss
och efter det så släpps det loss
Vi är helt enkelt bäst
mitt liv kan inte vara annat än fest
ihop med dig
min lilla fliniga tjej!


åttiotalet, det ni!

Gäääsp! Nu är mina ögon lagom trötta. Läsa och jobba, järnjumpa på hög nivå! Hann en massa läsa idag och hann jobba ett bra pass på eftermiddag kväll! Såna här dagar gillar jag när jag kan sätta fingret på vad jag har gjort. Det är inte alls lika lätt att vara produktiv när jag har en helledig dag framför mig. För då skjuter man bara saker framför sig...

För nån vecka sen ställde jag mig i bostadskö i Stockholm. Hahah, nu är det ju ett tag kvar innan vi ska flytta men det är tydligt att det är lika bra att ställa sig i kö. Kollade lite lyor i huvudstaden och ska man bo i stan så ska man ha stått i kö typ sen åttiotalet. Haha, jag kolla nån två för en massa tusen i månanden, "Kö plats 458". Öh jaha, tacko tack! Det står i en liten ruta att "även om det är lång kötid, ställ dig i kö, möjligheten finns att de innan hoppar av och inte är intresserade. Hm, nja tror inte det va. Men om man inte ställer sig i kö så kommer man ju inte heller hamna längst upp på kölistan!

Nähä horisontellt läge i soffan kanske! Because I'm worth it!
Ciao!

Mer färg i mitt liv, det är tydligt det!



Visst ser det vackert ut! En strand i morgonljus. Helt ödsligt och lugnet bara finns där! Dimman ligger över Kalmarsundet och solen kanske kanske tittar fram om ett tag. Romantiskt och fridfullt! MEN det vackraste av allt är att jag tog detta kort, gärna klockan 07,20 i morse då Louise och jag hunnit gå två tredjedelar av vår morgon promenad. Herregud vad vi var uppe tidigt. Men jag börjar nio så vi kom fram till att ska vi gå tillsammans så får det blit tidigt,haha! Mest förvånade är faktiskt att L är med! Eller det kanske det inte är, det mest förvånande är att jag rör på mig.
Jag tror att min kropp är i chock, två promenader på två dagar. jag är så pigg idag och på bra humör. Jag tror L kommenterade det tre fyra gånger på lunchen "vad kul att se dig på så bra humör". Hahah det kanske jag ska ta som en pik?!
Hela gänget på förläsningen såg helt slutkörda ut, medan jag kände mig pigg och på! Mer morgon promenader innan solen går upp!


Jag har pluggat ganska mkt den senaste tiden. Kanske inte stenhårt men mkt! När jag kom hem från tentan i lördags, fick jag en present av L. Väldigt snällt av henne! Den fick jag för att hon tyckte att jag var bra! Bra kan hon vara :)
Presenten, som inte var inslagen Stina :), innehöll skjortan nedan. mm mm mm, i like! Den satt som en smäck. Louise försöker föra in lite färg i mn garderob tror jag. Den är nämligen skjorta nummer två från henne som det är färg in. Inte vant för mig, men himmelens snyggt, hahah!



Nu ska jag ta mitt glada humör och sätta mig vid min tråkiga papper. De ska betas av en efter en. Ligger bara några föreläsningar back. Och inte ska väl "internationell ekonomi" kunna ta bort mitt glada humör, eller?!

Ciao!

Önskas: turkost vatten och en sol som bränner på huden!

Vad glad jag blir att det finns läsare kvar! Helt otroligt måste jag säga efter en tid av inget skrivande alls. Tack för det! Det blir roligare att skriva då! Statistik kurvan för igår var hög, och jag gillar det!

Är i full gång med att lära mig hur internationell handel fungerar! Skönt att slippa den gamla omtentan som legat i mitt bakhuvud och spökat ett tag nu. Fem timmars skrivande och simsallabim så var det bort och det går att koncentrera sig på det jag faktsikt ska läsa nu. Sen hur tentan gick kan just nu bara gudarna veta, möjligen att den lille rumänen vet, jag gör det inte. Det har blivit en bra hög (ungärfär ett köksbord långt) med papper som ska gås igenom...

Just nu känns det som om de inte kommer ta slut, men det gör det nog innan dagen är slut. Ämnen är ju trots allt intressant så när jag väl sätter mig in i det så går det snabbt och jag skriver, koncentrerat faktsikt! Vem vill inte kunna räkna ut relativpriser mellan olika länder?! Eller veta hur man räknar ut "terms of trade" mellan länder?! Jasså, ni var många!

Som vanligt så pratar jag och L om framtiden. Vi både vill resa, jobba på schyssta jobb, bo nice etc etc. Alltså har mina tankar varit endel utomlands hela morgonen. Men vaffan möts jag av i köket när jag tittar ut?! Jo detta, grått, brunt, lesset träd och en gräsmatta som snart ger upp kampen för att inte bli täckt av snö...


Vem skulle inte vilja byta detta grå och bruna (min färgskala i KLÄDER inte väder, ok?!) mot klarblått och grönt. Ljus mark (sand exempelvis) som inte ens har en tanke på att täckas i snö. Kolla själva, vilken bild känns mest rätt, den ovan eller den UNDER?!


Jag vill mötas av turkostvatten, himlen som är blå en sol som SYNS och lyser, träd som är levande, inte på väg att "vinterdö". Nä usch för svenska hösten och vintern. Just nu hjälper inte ens höstens alla accessoarer för att muntra upp mig. Mer bikinis och solbrillor, short coh linnen, sandaler och flipflops. Inte inte inte vinterskor och dunjacka... *mutter mutter mutter*

Men jag är glad att jag får möjligheten att sitta i Sverige, leva på CSN och plugga nationalekonomi medans löven sakta men säkert blir gulare och tills slut faller ner till marken. Jag är glad att solen fortfarande "går upp" på morgonen och att den nu går ner vid fem, inte vid tre som den gör när det är riktig vinter. Så jag är så glad ändå så!

;)

Viggoleinen!




Vi har haft en så mysig helg! Viggo har skött så bra som en bäbis på 3,5 månad kan. Han har lite svårt med att tala om exakt vad han vill, men vi har försökt tolka och tillfredställa hans behov så gott det går. Vi andra har umgåtts umgåtts umgåtts. och inte att förglömma ätit. Onyttigare kompis får ni nog leta efter, hahaha! Men jag har uppskattat kladdkakor och grädde! Det har varit otroligt mysigt att haft dem här.

Jag gjorde dock det FÖRBJUDNA! Jag får skylla på dåligt minne, stress, ålder... men inget funkar när man kallar sin ena kompis barn för den andra kompisens barns namn. Oops!Jag började hela vistelsen med att kalla Viggo för Axel. Hm, inte ok. Men Louise gjorde det samma sen, så jag behöver inte känna mig så dum. Fast jag kallar ju stina för Louise och jag blandar alltid ihop min syskons namn, så jaa...

Nu ska jag ha en ledig söndag, för sen är det igång igen. Måste plugga ikapp allt jag missat eftersom jag hade omtenta. Men det är som vanligt.

Ciao!

Bättre inredda kontor, tack!

Inget är väl som väntans tider! Snart kommer Stina och Viggo! De är i skrivande stund på väg hit! Det ska bli så mysigt!

Själv pluggar jag eftersom jag har omtenta i morgon. Microteori igen! Jippiiijeee. Men sen ska jag ha en helg med stina.

Drömde att Viggo, 3 månader, tog bussen ner till mig och Louise och att vi skulle barnvakta honom. Jag säger bara Stina, gör ALDRIG det. Det gick inte så bra för mig och L. Ungen sov bara så vi la honom i sovrummet, men han ramla ur sängen och såg konsitgt ut. Vi tog upp honom och han ramla igen. Det var bara en massa konstiga saker som hände med pojken så jag tror att det är bäst för allas skull att mamma till barnet följer med! (å lite egoistiskt så gillar jag ju mamman till barnet och VILL att hon ska vara med, hahah!)

Igår fick jag se ett av Kalmars fulaste kontor. Jag skulle lämna en grej hos Securitas, och fick fälja med mr vakt in på hans kontor. Å hu jeda mig, vilket kontor. Jag är fortfarande mkt arbetsskadat från HEMTEX. Jag antar att de inte jobbar så många tjejer hos vaktbolaget, FÖR när det bara jobbar killar på ett ställe, med mina fördomar, så ser det ut som hos dom. Herregud, var det slitet, gula väggar, URgammla gardiner (en kort, rynkade kappa med veckband med urblekt pastelliga färger...), omatchande stolar, fula skrivbord, och ledsna växter i fönsterna. Hm, de kanske inte vet att det går att förnya sig, ialla fall när det gott 25 år och inredningen är så omdern att den ALDRIG kommer bli modern igen. Jaja alla kanske inte bryr sig om sådant, men jag gör...

Jaja, tillbaka till micro välrden!
Ciao!

Nyköping, nyköping!

Tänk vad ens "hemstad" ligger en varmt om hjärtat! Jag skulle nog inte flytta tillbaka till Nyköping på många många år. Men så fort man hör eller ser något om Nyköping blir man lite extra glad! Idag såg jag "halv åtta hos mig" på fyran och det sändes från just Nyköping. Jag kände bara igen en av fyra deltagare, och just hon var det som lagade mat! Sanne var så duktigt! Hon gjorde jätte fina rätter och använde blommor i maten, som dekoration, i isbitar och så vidare. Bra jobbat!

(Bild från tv4.se)

Blev lite inspirerad av henne! Vem vet kanske dyker det upp blommor i mina nästa anrättningar!

Ciao!

hm...

Tiden räcker inte till. Det pluggas, pluggas och pluggas. När jag inte pluggar så ska det tydligen lagas mat och umgås med sambo/vänner. Det finns helt enkelt ingen tid över för fyndiga inlägg eller kreativitet i lägenheten. Alltså finns det inge bra att skriva om på bloggen.

Omtenta plugg samtidigt som ordinarie kurs, vilken jag inte hänger med i alls just på pga detta.

Något jag längtar till är helgen då Stina och Viggo kommer!
Ciao!

Till Louise!

Tack Louise för kommentaren! Jag bloggar inte för att jag inte har tid lilla hjärtat, inte för att jag inte vill...

Pedagogik gör lite skillnad!

Vår lilla rumän har nog gått en pedagogikkurs under natten, för idag var han faktiskt bra. Lite snabb i att byta bilder på powerpoint ibland med annars var han riktigt bra! Kors i taket! Kanske kan bli en bra kurs ändå!

Köpte diverse födelsedagspresenter idag. Till någon som fyllt ganska nyligen. Vars flamma jag ska få träffa på lördag. Hm, vem kan det vara. Jag passade på att handla lite till mig själv när jag var på stan, men jag vet inte om jag ska ha kvar det...

Ett skärp... men det kanske är för mkt... ja jag vet inte... inte så mkt jag men jag tyckte att det är snikelisnyggt!
Ska ut en sväng idag, göra stan osäker, gå på lokal, you name it. Och vem kanske får skärpet följa med.


Lille lille rumänska lärare...

Det är magiskt hur dygnets timmar kan vara så olika. Jag är produktiv som fan från morgon till kanske halv två. Efter det händer något med min skalle och kropp som bara motsäger mitt försökt till att vilja prestera. Jag fattar inte, för sen efter fem så kan jag sätta igång igen. Just nu är klockan tre och jag försöker läsa men det går inte.

Idag startade min nya kurs "internationell economics". Skulle kunna vara en otroligt intressant kurs, MEN det går inte med vår lilla rumänska lärare. Jag ser nu framför mig att jag kommer läsa allt själv fram tills ht09 tar slut i slutet av januari. För föreläsningarna ger inget. Jag försökte verkligen lyssna idag. Men han mumlar, drar konstiga jämförelser (eller så blir de konstiga för att han använder fel ord) och pratar väldigt tyst. Han har en sån röst som man blir sömnig av. Inte så bra kanske på denna nivå av studier. Rätt som det är så ser man att han skrattar lite, då har han antagligen dragit något lite skämt som han själv tyckte var jätte kul men som vi andra inte hörde eller förstod.

Det är bara att kämpa på.
Ciao!

Telenor, varför är ni så bitchiga???



Haft en mysig dag med Jennifer på stan!
Mkt bättre än att städa. "Fick" mina "fuck-me-stövlar" eller som det kanske heter over-knee stövlar... Har velat haft ett par, men alla är antingen för dyra eller jätte hög klack på. Men nu har jag löst mitt i-landsproblem och skaffat ett par som var billiga och ingen klack!

Var även inne på Telenor idag. Leta efter drygare människor. Jag fattar inte varför killarna som jobbar där måste vara så otrevlig och dumförklarade. Är det ett krav när man söker jobb där?! "Vi söker en säljare med rätt attityd", ska man kanske läsa in i deras annonser att bra egenskaper är: nedvärderande, snobbig, bitchig och så otrevlig du bara möjligen kan. Jag skulle köpa ett minnekort till min telefon och frågade vad jag skulle ha. "Ja du kan välja mellan dessa... 4GB eller 2GB"
- Jaha vad betyder det frågade jag. "Jo den med fyra är dubbelt så stor som den med två"
-Öh, nähä ÄR det tänkte jag, det kunde jag ju aldrig tänka ut själv. Kanske så undrade jag hur många bilder, ungefär, jag skulle kunna ha i min telefon med de olika korten, men det fick jag inte svar på. Köpte det minsta och billigaste... Varför skulle jag ens kunna tänka mig att köpa något dyrt av honom. Nä jag fattar inte mig på deras attityd helt enkelt...

Ciao!

Larmgatan 10, värt ett besök!

Helgen bestod mest av umgänge och jobb. Har inte gjort mkt mer. Det är så skönt att bara vara ledig och inte behöva göra något. Det värsta är att disken och dammråttorna inte tar ledig. De förökar sig snarare snabbare när en själv är ledig. Åkte tydligen på att städa idag. Men jag har lite annat att göra också. Dags för omtenta plugg inför den 14, mikro i mängder. Så har inte tid att sitta här och skriva.

Men jag ska rekommendera alla kalmariter (självklart andra också) att gå och äta på Restaurang "Larmgatan 10". Vill man ha gott kött och vill befinna sig i en atmosfär färgat av kinaresturang, skandinaviska vitmålade möbler, stora tunga gardiner, beige och aprikosfärgskala, lite känsla av herrgård och på lite underliga glaskonstbitar i montrar... så gå dit. Inredning är förfärlig men maten vägde upp det hela! Det var riktigt gott! Jag som är en gammal vegetarian, dessutom uppväxen på den kosten, har lite svårt att skilja på kött och kött, men oxfilén igår var så bra! Vitlökssmör. Sky. Potatisgratäng. Blir hungrig ju...

(Bild från dreas hemsida)

Nu ska jag gå och köpa en tung stor och tjock bok på engelska om internationell economi för cirka 600 kronor. Det låter väl det! Roligare kan man knappast ha för pengar! jippiii...

Ciao!

RSS 2.0