Bärplockare?!

Jag behöver ett sommarjobb. Men får man vara så kräsen att man inte vill ha vilket sommarjobb som helst. Jag vill ju inte jobba som bärplockar, bärsäljare eller farmaceut. Jag har sökt två säljare jobb, den ena för försäkringar och den andra för jag något "spännande projekt"... Vi får väl se om de hör av sig!

Idag firade vi Karin på 25 årsdagen, vad skönt det är när folk runt mig blir 25 innan mig!! Trallalla alllaalalla tralla llalala...

Ciao!

Skatteverket, en bra myndighet!

Heja heja budgetering och extren redovisning!! Vi har haft kurs start idag. Äntligen en kurs i min smak. Jag kunde höra på pratade runt omkring mig att de inte var lika uppskattat från andra, att de tar förgivet att vi verkligen pluggar HELTTID under denna kurs. Och att det är en förutsättningen att vi börjar plugga NU för att klara tenta. Utmärkt tycker jag. Men detta är väl ett steg i min grå/beiga identitet! Det är kanske därför jag gladeligen gör denna kurs! Inlämningsuppgift till dag 2, då är det verkligen igång, hehe!

Fick skattebeskedet idag! Det var en roligt syn vill jag meddela! Sen kan jag ju dra av lite för alla milen med bilen, så det kan bli en schysst summa. Den summan kommer ju se desto mindre ut om det inte dyker upp ett sommarjobb. Då blir helt plötsligt den stora summan väldigt väldigt liten... Fick mail från Forex nyss att " de haft många sökande och hög konkurrens. Vi vill meddela att tyvärr är det inte just du som får komma på intervju". Suck å stön... Men men jag fortsätter skicka ansökningar till alla möjliga ställen. Tänk att ett sånt nej kan vara så knäckande plus att jag analyserar det som faan. Hm, varför vill de inte ha mig då? Jag som är SÅ trevlig och har hunnit med en del under mina fem år sen studenten. Men jag är tydligen inte tillräckligt trevlig och det jag hunnit med är tydligen "inte det vi letar efter"... FUCK!

Jaja sånt är livet. Blir det inget jobb får jag väl leka hemmafru hela sommaren! Det vore ju en syn för gudarna!
Ciao!

Färjan Harrys...

Jag sviker min söndagskvälls vänner. Jag är galet trött och kände att jag gör mer nytta om jag lägger mig å somnar direkt i sängen än att somna i Martin å Karin soffa.

Vad på Harrys igår, det är mig en sann upplevelse. Vi käkade och drack vin , pratade och hade det riktigt trevligt, MEN sen när vi fick för oss att dansa så vette sjutton hur kul det var. Jag anser att Harrys är lite som en finlandsfärja... Litet dansgolv där störst rumpa och vassaste armbågarna vinner plats. Känner ofta inte för att stå ihop klämd men en massa svettigt folk och hoppa runt till "hum hum humlegården" " I natt är jag diiin, i natt är du miin" "så dansar vi heela natten..." å andra Ledin och ABBA låter.  Så jag svek brudarna efter en och en halvtimma på "finlandsfärjan" dansgolv.

Ett stort plus till Harrys som faktiskt släckte ner, inte alla men många, lampor igår! Schysst tycker jag. Jag blir lite förvånad när lampaffären mitt emot Harrys inte släckte ner... Deras butik skiner dygnet runt värre än en nypolerad flint...Kunde inte det varit ganska bra?! Eller en bra förebild?! 
 
Av min gulliga tjej fick jag ett presentkort i fredags! Jag ska gå och klippa mig! Jippi yeeey! Jag har inte klippt mig sen Louise och jag träffades första gången. Alltså över tio månader sen, det är kanske inget jag skryter om när en frisör är i närheten. Men då blev det kort, denna gång blir det inte lika kort. Dessa kort är från i sommar så får se om jag gör något likande!



SÅ med min nya frisyr, som jag ska fixa på torsdag, ska jag snart möta våren i Paris! Det närmar sig med stormsteg! Jag ser väldigt mycket fram det! Planeringen är i full gång. Väskor, pengar...
Jag kommer även hinna träffa Nathalie och Axel innan jag åker till Paris! Det ska bli så kul, den lilla pöjken lär blivit SÅ stor nu!
Okej hoppas allt släckte ner igår! Å att resten av Sveriges befolkning inte är inne i en tröttkoma som jag.
Ciao!

Jag är en riktigt pärla!


okej nördigt eller ej men jag har hittat min hobby! Pärlplätte-göra! Det blev ingen "Söderport" igår utan en massa Let's dance, Synd på Laila... Vi åkte hem, köpte folköl och satt å snackade ett bra tag. Stina höll sig vakan till rekordlånga halv ett. Jag gjorde en reggaeman till Louise, då hon blev lite deppig över musikförlusten. Så musik i högtalarna, öl i burkarna och en HÖG med pärlor gjorde att Louise å jag somnade klockan halv fyra. My God! Men kul var det och ovan visas några alster!
Idag åker Stina hem, tråkigt men vi har hunnit umgås massor. I kväll blir det Harrys med Jennifer och Annelie! Ska bli nice!
Ciao!

Bäbismage och reggae!


Det är verkligen inte bara jag och min sambo som är förälskad i Stinas övergulliga bäbismage, Chelsea hittade sin plats så Stina la sig i soffan. Men jag håller med Chelsea, magen är hur gullig som helst! Å det är kul att se att Stina mår så bra. Det sköna med att umgås med en gravid är att det vilas en del, vilket betyder att jag också får vila!!

Jag tror att Stina ligger på många plus om vi nu skulle kunna fråga Chelsea... Överlyckligt springer hon runt i extra sängen. Det hände även att hon kröp ner under täcket...

Självklart blev vi tvunga att åka till IKEA! Vi tyckte som vanligt att vi var skitduktiga och inte köpte så mkt, men ända gick vi ut frågande: Hur kunde det bli så mkt??!
Men så är det att gå på IKEA, mkt och billigt brukar bli dyrt. Jag fick med mig hem pärlor och pärloplattor. NÄ jag är inte fyra och tycker att det är kul med pärlplattor UTAN 24 och tycker det är kul! Ja och jag står för det. Kul för Stina att kolla på mig när jag sitter med mina små plattor, haha! Stina var på väg att flytta in bland IKEAs utemöbler, ett tips till Billy om du vill glädja din tjej: Kolla bilden nedan pärlorna och K Ö P! (Skulle var toksnyggt på deras uteplats!)



Ett självfallet ställe att gå till är Kullzenska, när vi har folk här! Det "tråkiga" med Stina är att hon redan varit i Kalmar och redan fikat där... Men det gjorde inget och vi tog oss en paus mellan de tre butikerna vi ärade med våra besök.



Ikväll blir de reggae och Let's dance för bäbismagen! Till kusin för tv-titt och vidare till söderport, ett ställe som jag och Louise velat besöka sen vi flyttade hit men aldrig kommit till. Så ikväll passar vi på!
Ciao!

F-kassan, godkänt!

Bra dag idag! Vi har redovisat vårt (JÄVLA) arbete om Försäkringskassan. DEt gick bra tycker jag. Kändes inte som om hela världen rasade i morse för att jag skulle ha ett framträdande. Gick ganska lungt till. Förutsättningarna för att folk skulle lyssna var ju sådär. Vi var grupp 7 i ordningen. Kul å glida upp där och berätta om Försäkringskassans organisation och ledarskap, klockan tre när de redan lyssnat på 6 grupper innan.

Gruppen som opponeradeppå oss var schyssta och gav oss bra kritik. Det var många tankeställar som vi inte kommit på eftersom vi blev ganska "hemmablinda" efter att ha läst sidorna ett par ggr. Resultat blev G och ingen komplettering! Så skönt! Nu kan jag vara ledig med gott samvete och bara hänga med Stina!

Stina är på intågande så nu måste jag ju dammsuga!
Ciao!

Våfflans dag, det firas så klart!




Ja idag är det våffeldagen och vi investerade i ett järn. Ett våffelsådant! As gott, Jennifer gjorde en riktigt bra insats! Nu är jag mätt å vill inte alls sätta mig med ett arbete på 20 sidor som jag i morgon ska opponera på. Men i morgon är det seminarium och vi slipper vårt kära Försäkringskassan arbete efter i det.

I morgon komma Stina, "köttbullen" kallar hon sig själv. Å av den anledningen att jag ska bli "moster" i sommar! Hon är på smällen, ordentligt nu! Ska bli jätte kul att ha henne här och få visa henne Kalmar!

Ciao!

Snow snow...



Som ni ser har vårt vackra vårväder försvunnit. Det har tydligen snöat i natt... Det kanske inte är en halv meter snö men det är inte femton plus grader heller. Trist men det är väl så det är i Sverige, rätt som det är blir det vinter.

Idag känns det som jag bott på bibblan. Vi började klockan 8 i morse och slutade nu när det stängde 20,00. Så nu ska jag sätta mig en sväng och göra en del av slutsatsen, ingen rast ingen ro, men arbetet ska  vara klart i morgon klockan tio. Börjar verkligen känna Försäkringskassan nu, hihi. Jag fortsätter bygga på min grå/beige identitet tillsammans med Jennifer och Johan!

Något roligt är att jag fick tenta resultatet från förra veckans tenta i marknadsföring! Jag skrev VG, jippi yeey! Jag är så himla glad och det känns så jäkla skönt att ha klarat den! Bevisat för mig själv att jag kan göra skriftliga tentor också!!

Trevlig tisdagkväll!
Ciao!

Absolut så lite som möjligt!

Helgen försvann fort. Söndag är ju härligt! Särskilt när man inte lyckas prestera ett skit. Jag lyckades hämta mina/Louise/Martin grejer hemma hos kusin plus att jag gladeligen var sällskap till IKEA när Sara ville dit!
Jag måste sätt lagom smidig ut när jag var på väg hem med en väska en påse och en longboard på cykel. Jag fick en blick av medlidande från några som åkte förbi... Men det gick och alla fick sina prylar. Kvällen såg ut som den alltid gör på söndagar. Karin, Martin och Louise kollade på film och jag... SOV så klart. Jag har inte ens ett minne av öppningsscenen i film. Men skönt var det att sova!

Just nu ska jag börja med mitt plugg inför omtentan. Helt enkelt börjar uppdatera mig om ämnet. Om två veckor får vi redan på om vi klarade marknadsföringstentan... Denna gång ska det gå!

Har hittat en KY-utbildning i stockholm på 1 år.  "Konsultutbildning med inriktning personalrekrytering". Det kanske inte låter som något alla sätter tänderna i men jag föll tydligen för den titeln. Jag kan verkligen komma på mig själv och undra vad jag fastnar för för olika jobb eller utbildningar.
Varför kan inte bara hitta en ett årig linje, typ: "Kreativ klädesdesign, här träffas människor med ett brinnande intresse för textil och design. DU får utlopp för alla dina ideér och den som är bäst vinner att kontrakt med en stor klädeskedja" eller "Crazy Make Up School, ett måste om du ska lyckas som make upartisk. Är du en färgstark person med ambitionen att göra världen vackrare, sök hos oss" eller något annat som  i n t e  låter som om de riktas till kvinnor 40 +.

Ja menar det jag tidigare pluggat heter "arbetsmarknadsteknik med personaladministration" Sexigt, ! Eller "Elektronisk handel" eller "handelsrättlig översiktskurs", ujujuj det var liksom inte det jag flachade med när jag vill ha med mig Louise hem. Sen att jag älskade att läsa matte C och D på komvux spär liksom bara på min grå/beiga identitet. Alltså ju mer jag skriver om mig själv desto mer undrar jag vad jag håller på med. Jag har massa kreativa ideer med en förbannat högt arbetstempo, och jag skulle göra mkt för att ta mig dit jag vill. Men istället håller jag på att sätter mig i ett riktigt Försäkringskassan-tant-fack. Okej nu gnäller jag igen... Men jag är ju liksom egentligen en glad person, jag råker bara hamna i ett litet "What-the-fuck-sysslar-jag-med" tänk.

Ja ni ser glad och grå! That's me! Hahaha!
Ciao!

Uteservering och plus grader, yeeay!

Premiär!!
Första sittningen på uteservering för året skedde igår! Jag jag ju inte påstå att det var särskilt varmt trots infravärmen.
Bilderna är inte perfekta, haha, men ett litet bildbevis!



Vi tog en väldigt lång promenad igår, nära milen måste det varit. Promenaden avslutade hos Sara och Jesper. Fotboll, thai mat, röd vin, Robinsson 2009! Det var en väldigt bra lördag! Martin joinade oss och vi drog sen ner på stan.
Det var verkligen hur fint väder som helst. Den måste ha varit närmare 12-15 grader ute. Kan man tro att det mars på dessa kort?!




Nu blir det lugna gatan. Ska inte göra något alls, ska bli skönt!
Ciao!

Lördag och "Rent hus", kan det bli bättre?! (antagligen!)

Igår fick jag mig en ny pluggkompis! Eller hon är inte ny som kompis med vi har inte pluggat ihop. KARIN! Vi sågs på bibblan för att sen gå hem till henne där vi lagade lunch och fortsätta plugga. (Jag lånade en mindre smickrande bild på mig från Karins blogg, www.karinafkalmar.blogg.se )


Jag fick ett mindre roligt besked igår, det blir antagligen inget jobb på Hemtex i sommar. Det kändes faktiskt lite skit. Så på måndag är det bara att gå runt och lämna CV i butiker istan, fiii faaaan. Men det är väl bara att göra. Jag MÅSTE ju ha ett jobb snart. Sökte jobb på Forex igår, vi får väl se vad de säger. Jag sökte även jobb på den andra Hemtex butiken här i stan. Å ska jag ringa IKEA! Ja nog ska det väl dyka upp något jobb!!

Just nu avnjuter jag å Lojsan vår lördagsförmiddag med något förbannat städ program "Rent hus", det är nog bland de värsta jag sett. Nog att han har det skitit, gubben det handlar om, men programupplägget och "städtanterna/häxorna" är ju katastrof. Hm jag finner inga ord, bra är det inte iaf! Det tråkiga är

Hoppas resten av Sverige har lika fint vår väder! Det är lite värme i luften, och solen kan nog komma fram snart!
Ciao!

28 mars 20.30 - 21.30



Äntligen en snygg mjölkförpackning!!
Sen att det har ett gott syfte är ju ännu bättre. Till vår traditionella "lördags-frall-frukost" blev det denna mjölkförpackning.

Kom ihåg det, 28 Mars 20.30 - 21.30, då ska vi släcka ner!
Ciao!

Tordags men Karin! Vilket solsken!


Solen sken verkligen igår. Det var så otrloigt härligt väder ute, så runt lunch tog vi tag i saken: gjorde kaffe, ringde Karin, köpte wienerbröd och drog iväg mot havet och solen. Allt detta i förberedande syft inför sommaren. Snacka om att få mer smak! Vi satte oss i lä och solade våra nyllen i timmar!
Vi tog med oss Karin hem på sen lunch och vi drog med stackaren till gymmet också, hehe. Vi får se hur hon mår idag. Idag spenderar jag min tid på biblioteket. Solen skiner idag med så vem vet om det kanske blir ut på en parkbänk och fixa fräknarna! Have a great friday!
Ciao!






The monster cat and I, looovely!




Vårt lilla monster blir bara större och större. Hon e lika mkt monster som hon är söt! Ville bara vara lite "kattägig" å visa lite kort på henne!

Jag tror nog våren är på väg!



Jag vet inte hur det ser ut i övriga Sverige men i Kalmar är det fint! Kolla vilka fina bilder jag tog igår när jag och Jennifer gick en riktig långpromenad. Det är soligt och inte en gnutta snö. Me like alot! Skulle bara vilja ha en 25 plus grader till sen är jag nöjd! Tänkte catcha up med min kusin idag, hon å hennes man har varit på skidsemester med en massa annan släkt till dem o till mig, vilket på bilder ser helt otroligt härlig ut. (Kolla henne blogg föresten: www.littlemissfixit.blogg.se )

Men nu är det tillbaka till Försäkringskassan och de 20 sidor text vi ska skriva ihop, gärna med . Med P3s "Din gata" i öronen ska det nog gå alldelse utmärkt att fortsätta skriva!
Ciao!

Blajanhajan...

Jag vet inte vad det är med mig men jag är inne i en period där inte mycket känns kul. Okej, mitt liv med Louise å babiChelsea är great! Visst är det roligare i skolan nu, jag har tagit det hela på fullaste allvar och sitter på biblioteket varje dag och pluggar, försöker se det som en sysselsättning. Jag undviker att sitta hemma med datorn och böcker för att det ska kännas som om jag är ledig någon gång. Men jag känner att det finns en massa tid över, jag vill att mina dagar ska vara fyllda. Nu blir det liksom massor med tid framför tv för att jag väntar på sällskap, att Louise slutar. Å jobbar hon inte så finns det inte alltför mycket att göra, speicellt eftersom jag aldrig kommer på saker att göra som är gratis. Promenader kan man gå! Tjoho, men det har vi gjort i mängder innan. Jag skulle vilja ha en hobby, ett jobb och hinna plugga. Hinna umgås och resa med Louise och umgås med vänner. Åka och hälsa på familjen. Men just nu känns det som det saknas en massa av dessa delar. Jag vet inte vad jag ska göra för att få det som jag vill ha det. Samtidigt som när jag jobbade, försökte plugga, åkte runt till mina kompisar/syskon i Sverige och bodde i Nyköping där jag har flertalet vänner var jag inte heller nöjd. Nä då saknades något annat, någon att dela allt med. När nu hon dök upp så borde jag ju fyllt allt men du passar vi ju även på att flytta bort från alla vi kände, haha.

Att leva i nuet och ta vara på det som är just nu är ju inte min grej riktigt. Jag har även lite svårt att se framåt dvs två resor utomlands. Jag har jobb i sommar, ska bo i förhoppningsvis en av Sveriges mysigaste sommarstäder. Att jag faktiskt känner några fler i denna stad som jag skulle kunna umgås med, är tydligen inte något jag tänker på heller. Att jag är kär och har den bästa fästmön man kan tänka sig. Ja lätt är det att klaga och tycka bra synd om sig själv. Sen att jag hade en skit kul helg och att det tamefan är vår här nere är tydligen inget jag tagit in i mitt gnäll.

När jag känner mig lite nere brukar jag kolla på gamla kort! Eller så gamla är de inte eftersom det är sen i höstas cirkus. Louise och jag har en förmåga att alltid ta ett antal kort på oss själv. ofta blir det några väldigt fina. Kolla in själva, jag ser bra glad ut:


Något ovanligt med kortet är väl Lojsans keps, det är ett minne blott numera tror jag, haha...
Så med dessa leenden lämnar jag nu bloggen och skriver vidare på mitt arbete om Försäkringskassan!
Ciao!

From Paris to...

Jag tror att jag satte den! Tror men vet inte. Jag får vänta tre veckor innan tentaresultat kommer. Det kändes bra och jag svarade på allt tror jag iaf. Ja jag kan ju inte mer än vänta och se helt enkelt. Har jag tur får jag väl redan på det innan jag drar till Paris i april, förhoppningsvis ett positivt besked så man kan få slappna av någon gång och inte ha hur många omtentor som helst hängandes över en.

Hela eftermiddagen har jag suttit på biblioteket med datorn, hörlurar, min nerladdade musik (!) och mitt grupparbete om försäkringskassan. Har kommit en bit så det känns riktigt bra! Snart tänker jag gå hem till lilla katten som är så jävla uttråkad på mig å lousie. Jag tror inte att hon förstår att vi har lite annat att göra än att leka med henne.... Tror hon missat det med arbete och plugg.

Jag ska förresten åka till England! Herregud, det är coolt! Vi åker första maj och kommer hem igen efter en vecka. Ska bli kuul! Vi ska hälsa på lojsans släkt! Så det blir mkt utomlands för mig nu. Först frankrike å sen england. Jag har inte varit utomlands sen sist, vilket är två år snart... Å nu blir det två resor inom en väldigt kort period! I like it a lot!

Jag somnade mkt riktigt igår till filmen! Bra jobbat Fiiia! Men jag tror inte nån blev särskilt förvånad.
Ciao!

Het singel i Stockholm söker...

Nu är det nära, väldigt nära. Bara några timmar kvar tills det är dags att igen bevisa att jag kan läsa och skriva. Jag läser samma texter hela tiden, ritar upp modeller och klurar på... Samtidigt så känns det som om jag kan allt redan. Allt jag läser är bara jaha juste det det kan jag, det kan jag... Å då blir det inte att jag läser djupare i texten.

Jag gör just det jag misstänkte att jag skulle göra, laddar ner utan virusskydd. Nu har jag "Benjamin Button" med Brad Pitt i burken. Å det passa ju bra eftersom att det är söndag och Martinkarin kommer till oss!
Att ladda ner utan detta skydd känns lite som att ha oskyddat sex, det är något som man inte ska men gör ändå. (Fast det är inget större problem för mig just nu, med safe sex alltså, hahaha!)

Igår blev det en snabbt grattis till Ullis och sen vidare till Martinkarin. Där blev vi kvar desto längre, var hemma runt fyra i morse tror jag. Är lite trött i huvudet, men det nalkas ju film ikväll! Och det för mig betyder sömn! Jag har sett ett antal HALVA filmer. Jag har dessutom somnat på bio ett par gånger, det kan ju kännas som en dyr sovplats. Men jag kan inte riktigt välja när jag vill somna eller inte, jag har liksom aldrig legat i timmar och inte kunnat somna. Få talet gånger har jag typ legat och funderat i timmar, men oftast somnar jag direkt! Samma gäller film tittande, jag somnar bra snabbt!

Efter ett samtal på msn med dalmasen Pelle så ska jag nu hjälpa pojken (Varså god Pelle!). Så nu lägger jag ut en kontaktannons här:

Pelle 30+, är ensam och söker ny livskamrat!
Han beskriver sig själv som:
"Het singel i Stockholm, rekommenderas" "Inte jätteung, men glad och bra på att hoppa fallskärm"
Finns det någon som vill ta Pelle till nya höjder, dela glädje och sorg med honom, gå långpromenader och sitta vid hans kakelugn på en björnfäll eller äta räkor och ta ett glas vittvin på hans ballkong i Stockholm? Är det någon som vill ha en date med denna fallskärmshoppande lärare från Dalarna?! Hör av er till honom!

Det var det med det!
Ciao!

Skydd...

Lördag, visst är det härligt! Gå upp tidigt för att sätta sig med näsan i samma böcker och anteckningar som tidigare dagar av veckan erbjudit. Innan jag gick till biblioteket kom jag på att där kan jag ju ha internet på datorn! Å det betyder att jag kan ladda ner musik! Yeeay! Så när jag kom dit hade jag väl förberett mig genom ett samtal med stora lillebror som guidad mig i denna nerladdningsdjungel. Det gick bra, så nu har jag en del musik på datorn! Jag laddade ner för fullt till Lousie kom och jag råkade säga att jag inte har något virusskydd. DET ÄR INTE BRA OM MAN LADDAR NER! Bara så ni vet, hihi... Så nu kanske inte vågar göra det längre. (Vi ska fixa ett sådan blajan-hajan-skydd, men det kan jag ju inte fixa själv, liksom!). Men känner jag mig själv så kommer jag kanske ladda ner lite ändå, i smyg liksom utan att något virus kan komma i närheten av min dator. Sen sitter jag där, UTAN dator. Det kan hända.

Fick slå in paket igår igen! Jippi...Tjusigt värre! Man har ju inte roligare än vad man gör sig. Ska ju firas idag.


Sen får vi se vad som händer senare idag. Måste ju fundera på vem jag ska heja på i slagerna, ju... Men det blir svårt för de enda jag vet som är med är E.M.D, och jag tror inte att jag får rösta på dem för lousie, eller?!
Oki, have a veri nice lördag!
Ciao!

I love secrets...

Pluggat hela dagen! Det känns som om allt bara snurrar i huvudet. Alla modeller, strategier, lagar och regler. Jag försöker bena ut allt och få lite ordning på det. Det är bara att fortsätta i morgon igen. Jag fattar inte hur jag ska få rät sida på det. Men jag har två hela dagar på mig att få ordning och reda i hjärnan. På måndag är det bara att spotta ut allt på pappret.

Jag och Lousie tog oss ner på stan idag. Och det är ett lika stort projekt som när jag bodde på landet och åkte in 3 mil med mamma och pappa. Vi är så sällan på stan att det kändes lite roligt faktiskt att gå ner! Vi, eller okej jag, var riktigt rabattkärring. Först 25% rabatt sms från Kappahl, check! Jag fick ett litet trevlig bidrag från mamma och pappa och unnade mig ett par jeans, cheap monday, 400 kr. När jag kom till kassan stod det; "lämna din e-mailadress få 20 % rabatt". Ja tack sa jag och lämnde min! 80 kr bort på redan billiga jeans, check! Louise hittade två t-shirtar till mig på Gina också, 49:- på REA! Hahah, vilken runda va?! Jag är riktigt riktigt nöjd. Så tack mor och far för välbehövliga jeans!
Så här ser det ut iaf:






Helgen närmar sig och det blir en livad helg! En massa plugga och ett par besök på bibblan, jippi yeey! Ska nog hinna förbi ett födelsedagsbarn på lördag och lite melodifestivaltitt möjligen. SÖndag hoppas jag på lite filmtitt igen, förra söndagen blev det inget.

Ciao!

Olika värre...

Det slog mig efter att ha läst en kommentar på mitt senaste inlägg att jag ändrat uppfattning om vad som "ett monsterpass" är. Det slog mig inte då att det jag gjort den dagen, knäppt nog var kortare än vad mina vanliga arbetsdagar med pendling  var innan, japp nog har det ändrat sig. Jag har inte helt glömt att det är en helt vanlig arbetstid för många. Haha, okej jag har gjort ett längre, för mig pass, igår på bibblan och även idag. Om jag säger att mina "arbets"dagar nu inte består av 8 timmars jobb, utan helt enkel lite färre timmars plugg, så kanske min definition av monsterdag blir mer förklarad, he he!  

Jag satt och lyssnade på ett gäng killar som satt och pratade shoppingvanor och beteenden idag. Jag fattade aldrig varför de satt och gjorde arbeten om shoppingvanor men de gjorde de i alla fall. Den ena killen sa: "jag är så trött på tjejer som måste gå runt i massa affärer och kolla på en massa olika jeans och dessutom prova alla olika varianter."
Jag kan fatta att det är jobbigt men vill man inte se om det finns fler varianter? Det fick jag svar på " Nä jag brukar ju gå in i en butik ta ett par jeans i rätt storlek och en t-shirt som jag tycker är bra, sen betalar jag". Aha, jag blev tvungen att titta upp för att se hur killen såg ut och jag kunde nästan se det på honom :)

Sen utbrister han: "Jag tycker det är så jäkla dyrt att renovera, tjejen och jag ska bygga om köket och jag kan inte fatta varför det inte duger med vita vitvaror, nä nu ska det ju vara rostfritt. Å sen skulle vi inte ha kvar bänkskivorna för de var ju fel färg. Jag förstår inte hur tjejer kan tänka så." Hans kompis inflikade, "fast det är ju viktigt med is-maskinen eller hur" Alla grbbarna höll med.

Min fråga är hur många använder is varje dag så att det är värt att investera i en ismaskin som är inbyggd i kylskåpet?? Jag fattade inte hur fan de tänkte, det är ju dessutom fult. Vi är tydligen olika, och det fick jag bekräftat när killen säger, "Ja för när brudar ska köpa dator de skiter ju i vad som finns i datorn: ramminne å så. Ja menar de vill ju ha en  a n v ä d a r v ä n l i g dator, å då är det väl högst intressant viktigt att ha kolla på hårddisken storlek, men de vet ju inget om." 

Inombords skrattade jag, massor. Jag kände inte för att lägga mig i diskussionen, vi bor i Sverige och där "lyssnar" man ju inte på varandra samtal om man inte är inbjuden, eller?! (inte nog med att jag är en fönstergluttare, jag är även en tjuvlyssnare) Men jag hade nämligen lätt kunnat sagt något i samklang med "användarvänlig" dator. Jag tog ju dessutom hjälp av mina bröder innan jag bestämde mig för min, och de ställde ju just dessa jäkla frågor minne hit och blablabla dit. Haha, ja vi är bra olika men det kanske är bra det. Så vi alla får intressera oss för olika saker, hjälpa varandra och arbeta med det! Jag hade ju hellre sålt rostfria kylskåp än "användervänliga datorer"... Å jag går heller runt och provar olika jeans än att ta första bästa, ja menar det måste ju sitta bra både i rumpan och i benen, så det så!

Ciao!

En dag på bibbelibubbelitecket...

Jag har gjort ett monster pass på bibblan idag. Jag började i morse klockan 8, hemma lunch en timma, tillbaka till bibblan efter en timma och läste till klockan halv 6! Well done måste jag säga! Känner att det var en givande dag och jag har fått en massa läst och nedskrivet. Nu är det bara resten kvar, hehe!

När jag sitter på biblioteket så är jag ju inte själv, runt omkring mig fanns massor med studenter såklart. Alla pratar högt och jag lyssnar ibland med mina största "stora-systers-öron" (man hör det mesta med dem!). Vid ett bord satte det sig en kille med sin dator, efter honom kom en av hans gruppmedlemmar, en sån tjej som vill synas och höras, OCH hon lyckades! Senare dök deras två sista gruppmedlemmar upp, de var då inte av samma behov av att synas. En tjej och en kille. Jag kunde inte låta bli att lyssna när det började prata om hur de i morgon skulle framföra sitt arbete. Hon som hördes och han med datorn dominerade hela samtalet, de andra två fick sitta brevid och lyssna. Så fort de andra två försökte lägga in något i diskussionen så var hon som hördes där men en kommentar så de två stackarna tappade tråden. Helt plötsligt utbryter tjejen som hördes "Jaag e så himla tröööött på att behöva prata hela tiden, ni sääger ju ingentiiing om vad ni tycke eller vad hur vi ska göööra, ju..."

Jag blev tvungen att titta bort, jag hade lust att gå fram å tala om att mobbing på Högskolan inte borde finnas. Jösses jag hade inte stått ut med denna jävliga människa. Det fortsatte i samma stil. De började prata om framförandet och hon som hördes utbrister till killen som inte fick prata till punkt: "Alltsåå du behöver juu iiinte presenteraa i morrooon om du inte vill, alltsååå.... Eller vill duu?! För jag meeenar förra gången gick det ju inte tipptopp preciiis..."

VA?! Säger man så till någon, och om det nu inte gick tipptopp förra gången hur i helvete skulle han kunna göra ett bättre framförande i morron men en sån kossa i sin grupp. Snacka om att trycka ner den stackarn ännu längre ner i skorna. De började sen prata kläder inför framträdandet. Hon-som-hördes sa: "ja vi borde ju kanske ha lite fiiinare klääder på oss i mooorron så det ser lite proffsigt ut. Tääänk om alllaaa andra koooommer i jätte fiiina kläder och vi kommer... typ iii hoodtröjor och t-shirts".

Som ni kanske förstår så hade de två tysta studenterna självklart hoodtröja och t-shirt idag... Jag blir förvånad att sådan beteende inte försvinner när man går ut fyra. Men uppenbarligen kan man bete sig så även om man är över 23. Usch vilken hemsk människa!!

Jaja nu ska jag iaf krypa upp i soffan med min katt och min nya "ELLE interiör" om nu Chelsea vill dela med sig, haha! 
Ciao! 





Fy Fia!

Efter en lugn och väldigt trevlig helg med min käre far och sambo så bröt det ut ett slags dricka öl slag. Jag vette fan vad som hände med Lousie och mig men öl drack vi och igår fick jag ju då ligga raklång i sängen hela dagen. Det kändes inte alls bra, när jag så stolt talat om att jag varit utan alkohol så länge. Vi hade först en trevligt liten middag med Ullis och Hanna, två kompisar till Lousie. Riktigt goa tjejer och vi hade väldigt trevligt! Sen följde vi med fröken Ullis till en studentfest. Jag har helt tappat min socialakompeten så jag passar väl inte riktigt in på sådana ställen. Men det var kul! Ja nu blir det lugnt ett tag till, det är verkligen inte värt att sabba en hel dag efter ett ölslag. Men jag har bara mig själv att skylla...


Vi hann även fixa hårfärgen i helgen. Jag fixade till mitt naturligt blonda hår till lite mer naturligt ljusare blont! Blev lagom nöjd men man kan ju inte alltid lyckas.


Skit söta eller hur?! Hahahahah!
(Sorry Louise att jag drar in dig här men du är ju med på korten liksom ;) )

Idag är den en vecka kvar till tentan. För allmän upplysning så klararde jag inte förr. Det känns lite trist faktiskt, men det finns mkt kvar i skallen efter den förra tenta pluggandet så det som krävs är en större repetition. Omtenta 9 maj. Jag fick 27,5 poäng och godkänt var 30 poäng... så det känns riktigt surt. Men klarar men det inte så gör man inte och det är bara att ta igen den i maj! Så nu jäklar, plugga plugga plugga!

Ciao!

Män som hatar kvinnor...

Vi var på bio igår, vi såg just "Män som hatar kvinnor" och den var BRA! Den var lång men det kändes inte så. 2,5 timma flöt på riktigt snabbt. Vi alla tre tyckte att det var en riktigt bra film, speciellt eftersom den var svensk. Jag brukar inte gilla svenska filmer.

Pappa är här och det är väldigt trevligt! Igår blev det som sagt bio och lasange! Idag långpromenad och snart blir det pizza på ernesto! Veri nice!
Ciao!

Orange?!

Föresten så kom mitt organgapensionskuvert idag... Ska man vara stressade över det som det görs reklam om?! Ja menar jag har ju mer pengar sparat där än någon annanstans, haha! Kanske inte så att jag klarar mig i 20 år efter pension men ändå!

Blue is the colour!

Detta är en dag då jag inte kommer någon vart med någonting. Skulle träffa min grupp vid nio i morse och blir väckt av att Johan ringer för att tala om att vi inte kan vara på biblioteket, han sa lite förvånad "öh, sov du Fia?!". Så jag fick bjöda in min lilla grupp i mitt hem och slänga i mig frukost och på med kläder. Vi har iofs hunnit förbereda lite inför vår intervju med en karln på försäkringskassan och jag har hunnit gå en promenad med Jennifer.  Men nu sitter jag med en känsla i kroppen som gör att jag inte kommer igång med det jag ska göra.

Det lilla monstret här hemma (det skulle vara Chelsea då!) har lärt sig hur hon ska bete sig när jag är hemma. Hon lägger sig snällt i sängen eller i soffan och sover. När Louise är hemma är andra andra bullar, då vill hon leka och går runt och pratar konstant. Jag har tydligen en lugnande effekt på levande ting runt omkring mig!


Ja nu får jag väl återgå till allt jag ska genomföra idag.
Ciao!

Coca-cola Light och Coca-cola Zero, det är bra grejer det!

Vi hade muntligt framförande idag. Tidigare, ihop med i princip hela svenska folket, min stösta fasa.
Men idag gick det bra! Det kändes som om vi kunde det vi gjorde och jag tror att publiken tyckte att vi hade en någorlunda intressant ämne. Men lite inspiration från en mr X, så kom vi på att våra konsumentvaruanalys skulle utgå ifrån coca-cola light och coca-cola zero. Det är nämligen så att produkterna är i princip likadana, men marknadsföringen är totalt skillda. Light riktar sig till kvinnor med lättsamma, glad, festfyllda och lite "kalori" insiprerade reklamer medan zero ska attrahera män med actionfyllda reklamfilmer. Det var skit kul att sitta och kolla på alla reklamfilmer för att analysera dem. Så det kan ni ju tänka på när ni ser de reklamerna.

Vi fick iaf 4,5 poäng av 5 möjliga idag! Jag är riktigt nöjd! Det var dessutom inte så farligt att presentera det idag. Börjar känna mig säkrare!
Ciao!

Solen skiner alltid i Kalmar! (För här bor ju jag, hö hö)








Söndag, väldigt skönt dag! Vi fick sol på oss. Vi packade fika och tog oss till Stensö och picnicade! Det var riktigt riktgt mysigt! På kvällen blev det pizza och film med Martinkarin. Jag uppskattade det väldigt mkt och slog på stor och somnade, som vanligt! Men den stund jag höll mig vaken hade vi roligt, som vanligt! 

Idag träffades vi i plugg gruppen och fortsatte med vårt arbete som vi ska framför i morgon. Lyckades ta mitt lata arsle till gymmet idag! Yeey! Konstaterade, varför tar jag mig inte hit oftare, det är ju så sjukt skönt efteråt. Det känns som att jag verklgen gjort något när jag både pluggat och gymmat!

Dags att börja tentaplugga igen. Den 16 mars bär det av till tentasalen igen. Det kommer förhoppningvis gå bra. Reslutatet på förra tentan har jag inte fått ännu, väntar med spänning!

Det roligatse denna vecka är att pappa kommer hit! På torsdag kommer han farande! Det ser vi fram emot hela lilla familjen på Fabriksgatan!
Dags för välförtjänt dusch! Ciao!

En toklyckad lördagskväll/natt!

Jag ryckte upp mig efter att jag surat över min huvudvärk. Tog mig ner på stan och gjorde lite ärenden. Jag kom nämligen på att inte nog med att vi bara har 6 st gafflar/knivar/skedar (vi skulle vara 8 på middagen), ett för litet bord och för få stolar så äger vi bara fyra vinglas. Mitt mission, hitta vinglas. Jag gick, lojal som jag är. till Hemtex. Jag hittade fyra nya, inte alls samma sort som de vi har man jag överlevde det! Martinkarin lovade att ta med bestik till sig själva, haha, Jenniferemil bidrog med en stol och skulle lämna ett hyllplan till iläggskiva. Hyllan var tyvärr 40 cm för kort. Men när jag stod och strök fick jag en fenomenal idé:



Smart värre va?! Jag är kanske inte så dumt som jag kan se ut. Visst det sticker ut lite på sidorna men jag tänkte att det får gå. (Frågan är när jag kommer skruva ihop den igen, hahah... kan nog ta ett tag).
Sen var allt klart! Min avdelning iaf. Fixa dukning, ragga bestik, stolar och fick bord. Vilken festfixare jag är!



Louise stod för maten. Hon komponerade ihop en mkt bra meny! Vitlökssoppa med basilikakrutonger till förrätt, lammstek med potatismos, broccoli och rödvinssås till varmrätt. Ja ni hör ju själva! Det var stekdebut för frugan och hon klarade det galant! Gästerna och jag själv var väldigt nöjda! Även hon själv för den delen!




Det blev kaffe och choklad bit, det blev spel ("ordglädje" scharader, rita eller beskriv), det blev mkt prat och skratt. Chelsea var en riktig lite uppmärksamhet fröken. Hon tog tillfället iakt att uttnyttja våra lättcharmade gäster och fick både leka och gosa, massor! Sarajesper hade nog kunnat tagit med henne hem igår om det fick.
Jag skrämde folk att jag skulle lägga ut bilder på blogg så här kommer de:










(Haha, ja de som har klagomål på korten får skylla sig själva! Jag sa "Tänk blogg" när jag for runt med kameran.)

T A C K alla, för en riktigt bra kväll!

Nu ska jag försöka ta mig och Lousie ut på picnic! Hoppas att solen kan hålla sig framme en stund till. Ikväll blir det film, enligt tradition, men Martinkarin! Jag hörde rykte om pizza?!
Ciao!

RSS 2.0