Väl investerade pengar...

Louise och jag har just det roligaste man kan göra för 900 kronor... Herregud roligare kurs får man leta efter, handledarutbildning. Det var nog den tråkigaste kurs jag varit på, på riktigt länge... Det var en massa självklara saker som vi var tvungna att lyssna på. Men snart skickas papprena in och vi kan köra på riktigt! Det blir bra och Louise kan förhoppningsvis ta sitt körkort!

Mille och jag hade en riktigt skön dag. Lite pinsamt att säga men vi satt inne hela dagen, fast vädret på eftermiddagen var kanon. Jag pluggade och Mille läste och vi lyssnade på en massa goooo musik! Det var gött! I morgon blir det lite jobb sen middag för Martin som fyllt!

Ligger på plats 34, vilket leder till att jag antar att jag kommer vidare bland de 60 med flest röster, innan tisdagen slut! Tror det funkar så, sen ska jag bara komma bland de tio med flest röster för att komma till finalen i Stockholm :)

Rösta rösta!!
Ciao!

Sol!

Började tentaplugga idag. Mille och jag tog oss till stranden och läste på varsitt håll. Han lite roligare bok, snabba cach och jag kalkyleringen boken... inte så kul. Tog lille katten på vaccinering idag med, hon skötte sig exempaliskt! Jag ställde fram buren en halv timma innan vi drog och hon skuttade in i buren och låg där beredd... När jag berättade det för veterinären skrattade hon och sa att jag skulle vara nöjd, det är tydligen inte alla katter som gillar att åka i bur. När vi satt och väntade på vår tid så kom det in en kvinna med de fulaste hundar jag träffat, två naken hundar, ganska höga, med endast hår på hucudet och på svansen. Den ena satte sig brevid mig och jag skulle klappa den, herregud det var ju som att klappa en svettig människo hud, har nog bestämt att jag ALRIG kommer köpa en sån hund. Att klappa den är ungefär lika behagligt som att lägga sig naken och klibba fast i en skinnsoffa...
Sen var det bara ut med cykeln igen. Vi hittade ett nytt ställe att sola på, jag skippade dock plugget denna gång och började fota lite. Det var riktigt kul, kolla in:



Det är ganska taksamt att fota blommor, de står still och jag kan ta hur många bilder so heöst. Värre med katten, hon är inte lika villig att sitta still...

I morogn ska vi dra på handledarutbildning, så snart får Louise övningsköra med mig! Det blir nice, eller kanske inte, jag  lär ju inte behöva köra någoting alls... hm bra eller dåligt?!

Ciao!

All day the summer is here!

Mille och jag har ledig söndag idag! Det är så sjukt skönt ute och vi har solat vid stensö! Det ska tydligen vara fint hela veckan, vilket passar mig bra. Jag jobbar bara två dagar och har en omtenta den tioende juli som måste sitta då! Det kan bli ett par timmar i solen med böckerna, nice nice nice...


Hahaha snygga kort! Jag har köpt nya lurar till mp3n, det är väldigt trevligt sällskap på stranden! Mille har sin musik och jag min, väldigt sällskapliga. Vi "testade" vattnet idag, det var inte att rekommendera, svinkallt alltså!

Igår hade vi grillkväll hos kusin, det var riktigt skönt ute, ett tag. Det känns att sommaren inte riktigt kommit igång ännu, det är bra kallt så fort solen går i moln. Men dagarna är så nice att det göra inget med kalla kvällar. Jag hoppas på en kväll hemma idag, skulle vara skönt att bara ta det lungt, kanske kolla film?!

Glöm inte att rösta på mig, sist jag kollade var jag på plats 45! Det tar sig!
www.swoty.se
Ciao!

Lille Mille!

Efter fotbollen igår bestämde sig mille för att bli fotbill hulligan så vi rakade av honom håret... inte så illa va? Jag tycker att han blev riktigt snygg i sitt nya hår! (jätte fin innan också, coolare efter!)


Nu blir det grill hos kusin! Sen vette 17!
Ciao!
Glömt inte att rösta på mig, www.swoty.se!!

Förlovning, ett år senare!

Idag är det ett års sen, jag helt oventande om att Louise planerade att vi skulle gifta oss, förlovade oss! Vilken syn det var med hela baksidan av huset fyllt med brinnande marschaller och en toknervös Louise som hade köpt ringar, och hon lyckades! Jag sa Ja och här är vi idag! Ett år sen, time flyes!

Min älskade tjej! Jag älskar dig och min ring!!

Nu är det fotboll... Blandad glädje här. Louise håller på England Mille på Sverige, härligt kontrast här i vardasgrummet... Själv bloggar jag och är inte alls med i matchen, hahah, men väcks till liv varje gång det blir mål, för det är garanterat någon som skriker... Jajaja... Får väl laga mat eller något.

Glömt inte att rösta, rösta, rösta... www.swoty.se

Heja mej!
Ciao!

Glasögon orm!

Vi fick med oss en lite pöjk från skogarna i Bettna. Lillebrorsan följde med oss ner i söndags och är fortfarande kvar. Han har en betald biljett hem och får stanna hur länge han vill. Än så länge har han inte bett om nån biljett så han kanske flyttar in... Den lille börjar ju gymnasiet i höst så han kan behöva ha lite "semester" hos oss ett tag.

Vi hänger, käkar, varit på Öland, Louise och Mille åker Longboard... Jag kan förstå att han inte drar hem, kan tänka att han har det ganska bra!!
I Tisdags så var jag på Specsavers och va "glasögonmodell". Det var kul!! Mille fick följa med och vara moraliskt stöd. Stackarn fick vänta en och en halv timma på att jag fick min tid hos make up artisten, bli fotade and so on... Så se nu till att gå in och rösta på mig! www.swoty.se!



Det skulle vara riktigt kul att gå vidare i tävlingen. I så fall kommer man till Stockholm. Men först måste jag hamna bland de 60 som har flest röster. Sen ska det röstas igen och sen kan man hamna i Sverige finalen i Stockholm 11 september. Hade varit coolt! Så be nu alla rösta på mig. Ser lite ut som en tant på den bilden som ligger på deras sida, men det ser vi förbi och röstar, hahah!
Wish me luck!
Ciao!


En riktigt söndag, som det brukar vara i Nyköping!

På söndagen blev det en vanligt race, där så många ska hälsas på på så kort tid som möjligt. Vi fick en kaffe hos Stora syster Pack, karl och hund! Mysigt att se hur de har det i sitt hus!

Sen blev det lunch och häng i hamnen med största storasyster Pack och Amandha. Jag hann även träffa en massa kusiner och moster till Lousie, en riktigt släkt söndag!! Sen hann vi med ett par till stopp för att hälsa på och för att hämta kvarglömda prylar. Så tillslut hade vi klarat av ett par besök, som vanligt igen!
Fint väder hade vi och sen blev det en sen resa tillbaka till Kalmar. Suck är inge bra förare i mörkret...
Ciao!

Lite familjemys.

Lördags spenderade jag hos bästa Nathalie, Edward och plutten Axel! Det var en liten sur kille jag fick hänga med, men det var mysigt att träffa dom. Axels föräldrar var dessto gladare! Vi åt god mat och hängde mest! (Sorry Edward om jag på något sätt tar bort din macho image genom det sista kortet, haha)




Kvällen avslutades i hamnen. Louise och jag var en stund på Skeppsbron 11... Har hänt något där. Ett slags generations skifte eller så är det för tidigt på säsongen, för det var inte många personer jag kände igen, vilket man brukar göra när man är där. Det var kul att komma dit i alla fall... har jue tt par bra minnen därifrån från förra sommaren. Men då stod Louise på andra sidan baren, hehe och jag spanade på andra (på henne då!)
Ciao!

Midsommar med en massa folk!

En liten uppdatering på allt som hänt eftersom jag varit sämst på att blogga.
Helgerna har bara rullat förbi och vi har redan hunnit varit i nyköping tre helger, jösses...

Midsommar blev riktigt bra, en välplanerad fest med ALLT som ska ingå. Silllunch, öl, snaps, lekar, midsommarstång, jordgubbstårta,grill och självklart, det viktigaste för mig, färsk potatis! Vi tog oss till Jennie och Anders på torsdagkvällen, sov på soffan och vaknade av, inte alls, härlig midsommar musik. Vid tio när vi gick upp hade galningarna som redan var vakna börjat drick öl. Det är något magiskt med Svenskar och midsommar, det ska drickas ordentligt och det ska börjas i tid... Hahha. Själv började jag drick vid åtta på kvällen, torrt kan tyckas, men det var gött att vara körklar dagen efter! Det är också helt otroligt att varje år så blir vädret växlande sol och regn. Vi fick uppleva en del hagel också. Lite bilder från midsommar...











Det var en väldigt lyckad kväll! Det tackar vi Jennie och Anders för!
Ciao!

Me in glasses!



Rösta på mig! Rösta på mig!
Det ser inte riktigt ut som jag men det är jag! Gå in på www.swoty.se och gå in på "Rösta här" nere i högra hörnet! Just nu ligger jag på sidan 7...

Rösta på mig!!

Jag är en usel bloggare....

Jag vill bara be alla som läser min blogg att hålla koll på specsavers.se efter min bild! Rösta på mig så jag får komma vidare till final!!!

Ciao!

Små grodor och annat...

Jag bloggade igår, två gånger, men det gick inte att lägga ut... SÅ jag gav upp.
Har häng en del med Jennifer, i förr går gick vi ut och drack öl så igår var jag trött och hade ont i huvudet. Av tre stora öl, illa illa... men det var vanissigt kul så det var det värt. Igår hjälpte jag henne hitta lite saker på stan. Det är inte bra att ta med mig ut på stan och shoppa om jag själv inte ska handla. Det är som om jag tar ut mina shopping behov på den andra personen, kan bli dyrt för den andra, hahah...

Just nu fixar jag här hemma... vi drar hem till Jenny och Anders i kväll och i morogn blir det midsommar fest hos dem, på riktigt! Ska bli kul.  Det skulle komma ganska mkt folk så det blir kul! Förra året firade vi i Åre, det var en annorlunda midsommar eftersom vi satt i bilen hela midsommarafton... vi fattade inte riktigt hur långt 75 mil är och hur lång tid det tar... Men det var kul!

Laddar batterina till kameran denna gång, och vem vet det kanske kommer lite kort efter denna helg, haha!
Ha en skön midsommar!
Ciao!

Ur kul!

Jag unnande mig två klockor idag. Kan låt som om det kostade mig en del men det var oförskämt billigt. Två klockor för mindre hundra kronor. Kul med REA, så den som vill ha schyssta smycken/klockor dyk in på närmaste Albrekts guld!



Hm inte van vi att ha de på mig men jag är nöjd!
Ciao!

Jag är som en fotograf utan kamera... illa!

Jag skäms lite... jag har varit i södermanland och gjort en massa saker och inte tagit ett enda kort. Vi höll på med bilen i lördags, vilket tog sin tid. Sen blev det rökta räkor,öl och besök hos Jimmy och Camilla. Ett urgulligt par, så gulliga och vi hade så trevligt att vi inte gick hem fören klockan fyra på morgonen! Då var det ljust, vilket får mig att tänka tillbaka på förra sommaren då timmarna mellan två på natten och fem på morgonen var de timmar då Louise och jag sågs... Vilka minnen. Trevliga såna. Många timmar babbel och ett par ciggaretter på trappen till min lägenhet, och vi såg alltis hur det blev bara ljusare och ljusare. Herregud jag blir helt glad inombords, min lilla tjej satt alltid med keps och luvan på hooden långt upp och jag satt ihop kurad i ett täcke, sådana var nätterna sommaren 2008...

Ialla fall, tillbaka till sommaren 2009, så tog jag mig till Stina och Billy på söndagen. Inte ett kort och Stina har en så fin mage (med bäbis i, hahah) nu. Ja illa Fia, dålig fotograf. Det var som vanligt trevligt att träffa paret ut i deras mysiga hus.

Vi var dessutom på dop, inte ett kort. Lilla Axel skötte sig utomordentligt. Han var mer nyfiken än rädd. Kollade in prästen när hon stod och pratade. Åt lite på siden bandet till dopklänningen, han är gooo. Dopet, som var planerat utomhus, var jätte fint trots tråkigt väder. Mycket folk var det och mkt gott fika. Louise sa att jag såg ut som ett barn på julafton för att jag råkade smaka en av varje kaka. Det är bara en komplemang till Nathalie som bakat, det var gott!!!

Igår började vi åka lite tidiager från Nyköping, då jag slapp koncentrera mig så fan för att de vägen.

Jag har hunnit fixa sjukt mkt denna morgon, är lite stolt över mig själv... En massa ringa-runt-få-tag-på-massa-upptagna-männiksor. Men jag tror jag fick tag på de flesta! Gött! Nu ska jag göra några timmar på jobbet, sen vette 17 vad jag ska hittapå... Som sagt tiden rinnar iväg, det går bra fort nu och snart är det torsdag igen och tillbaka till Nyköping och midsommar...
Ciao!

Bil och öl, dock ej i kombination

Fix med bilen... Nu mot Nyköping... En öl eller två!

Djupa tankar om ytliga saker, eller hur var det nu Karin?!

Jag hade planerat att jag skulle ta mig till Nybro idag för att gå på två second hand butiker. De är av lite större yta och man kan hitta lite alla möjliga möbler där. Louise och jag har planerat hur vi vill ha en av hörnorna i vår nya lägenhet och behöver en fåtölj. Jag fick med mig Karin och vi rullade mot Nybro. När vi väl hittade fram, eller ska jag säga jag eftersom jag var helsäker på var i rondellen jag skulle svänga, så visade det sig att den bästa och schysstaste hade lagt ner. Suck och besvikelse. Vi tog oss till nästa som inte skulle öppnas förens om 40 minuter. Men vi tog oss in till den lilla meteropolen Nybro och drack en kopp kaffe. Vi satt och pratade om ytliga saker men det blev en touch av djup i det hela, alltså djupa tankar om ytliga saker! Det var väldigt nice! Vi hann gå i några butiker också.. Jag har köpt en sak till Lousie. Hihih, så finurligt av mig! Vill hon inte ha den så vill jag det!
När vi återvände till second hand butiken var den öppen, jippi... Vi hade varsin sak, Karin en lite porlins "burk" och jag en fåtölj!! Den var inte så fin i tyget men modellen var fin. Tacka vet jag mms, för annars hade jag inte vågat köpa den då det visat sig att Louise har numera ett brinnande intresse för inredning så vi är två om att inreda lyan... Men den blev godkänd och står nu i vårt vardsrum!
Check it out,



Jag gömde den lite i en filt så länge i väntan på att klä om den. Frågan är när jag kommer göra det, som alla andra små projekt jag har... Chelsea har uppenbarligen godkänt den. 
Vi hade lite problem att få in den i bilen, fast att vi fällde fram båda framsätena. Jag hoppas ingen kollade på när vi försökte trycka in den i den lilla bilen. Tills snillet jag själv kom på att jag inte behövde tvinga in den, den vägen utan det går ju lika bra att öppna baklucka, dah! Jaja den är hemma nu iaf!

En tjej kollade på lägenheten och blev förtjust, hon tar den... Så nu kan jag ta bort annonsen från blocket och slippa alla telefon samtal om den. Skönt nu är det bara att vänta på att få komma in i den andra. Tiden går ju fort så snart är vi väl där!

Snart bär det av till Nyköping, helg nr två av tre. Denna gång renovering av bil, träffa stora syster Pack och Axels dop. Kan bli en riktigt bra helg.
Ciao!

118118, kan du hjälpa med med något?

Förlåt mig men går inte dagarna lite för fort. Idag säger de att det är torsdag, vilket betyder att i morgon åker vi uppåt i Sverige igen. Jag förstår inte var veckorna tar vägen. Det får ju gärna gå så här fort eftersom jag då kommer flytta snart. Det ringer fortfarande personer på lägenheten, nu är det inge roligt längre med massa missade samtal och eurovoice medellande som vill bli avlyssnade. Får tar bort annonsen så fort någon bestämt sig. Nån kille igår som tydligen helt plötsligt fått en annan lya. Nu ska en frisör komma i morgon och kolla, hoppas hon tar en, det vore skönt att få det klart!

Igår hade jag och Lousie den bästa daten ever. Vi gick till "mamas och papas", som serverar tapas. Vi åt massor med olika mat och drack vin och irish coffee! Precis som man vill ha det en onsdag!

Jag ska hitta till tippen idag, det brukar gå ganska illa när jag ska åka någonstans. Jag kollar kartan på nätet och sen litar jag inte riktigt på den så jag försöker hitta själv, vilket oftast resulterar i att jag får ringa 118 118 och de får lotsa mig! Hahaha de är bra att ha! Det är förövrigt skönt att vara lite ledig! Man hinner liksom lite mer på dagarna... sova exempel vis. Om nån undrar så är det nog bland det bästa jag vet! Men jag tänker hinna en massa annat också.

Take care!
Ciao!

Skattkarta!

Jag tror att jag alltid ska ha någon annons liggande på blocket... Så många missade samtal jag har haft idag har jag i princip på en hel månad. Kul att att ingen vill åt mig utan lägenheten. Men det är glädjande att den är så lätt att bli av med! Då blir det snabbare flytt och vi slipper dubbla hyror!

Fick jobba ett extra pass idag och heldag! Blir fint i plånkan sen, mer sånt! Skatten kom idag också, det är ju en trevlig liten påfyllnad.
Inget mer nytt på Fiafronten...
Ciao!


Vi gillar blocket...

Lägenheten är utlagd på blocket om uthyrning. Den som är nyfiken på hur vi bor nu kan ju kolla blocket och lägenheter i Kalmar (Stor 1:a- Förstahandskontrakt, står som rubrik). Det har redan ringt tre personer... två igår och en nyss. Vi får se hur det går! Hoppas hoppas!
Ciao!


Klänning eller overall?!

Hej å hå, nu är vi tillbaka i verkligenheten. Förra veckan gick så fort och det lär väl denna göra med. Idag har jag fixat i lägenheten för att kunna fota och sen lägg ut den på blocket. Jag hoppas verkligen att vi får iväg den i samband med att vi flyttar, dubbelhyror är ju inget mål precis. Det känns redan som om vi flyttat. Så nu håller vi på att planera lite vad vi ska intehandla och hur vi ska möbler. Det är jobbigt att flytta men förbannat kul!! Vem vet det kanske blir en tripp till ikea... eller två, yeey! Det känns som om den nya lägenheten kommer kännas väldigt mkt hemma. Den passar oss som handen i handsken!

Jag fick hem min symaskin igår, vi får se om jag hittar på några nya grejer med den. Det var ett tag sen jag sydde, men jag tycker att det så sjukt kul. Mamma har lär mig en massa trix så att sömmar blir omsynliga, men jag antar att den kunskapen är något av en färsk vara, så vi får se hur det går.

Idag blir det slö i soffan, båda är trötta... Det blev en lång dag igår. Vi var inte hemma förrens två på natten. Det var ganksa obehgligt att köra... Ögonen blir helt suddiga och alla skyltar bländar en. Jag tillät Louise och sova eftersom hon skulle jobba idag, annars finns det ett visst förbud uppsat mot sömn i bilen.

Vi hade vår röktaräkor premiär igår. Vi hann åka förbi Rökeriet i Nyköping och fick med oss lite färdkost. Självklart avnjöt vi detta i vår nya bil. Vi hann träffa både Jennie och Nathalie/Edward. LillAxel sov tyvärr, men vi fick titta lite på honom. Det blir kanske mer tid till det å¨söndag eftersom det är dop.Å idag köpte vi present till den lille... Å det tänkar jag inte berätta vad det är för Axels mamma är en av mina läsare, så nu kan ju mamman bli lite nyfiken om hon vill. Jag funderar dock på vad jag ska ha på mig, detta vårväder går ju inte att lita på. Hade klänning på mig förra veckan, när jag firade Karins examen, kanske skulle slå på stort igen?!

Men som sagt klär man sig tunt kommer det bli kallt och säkert regna och om man klär sig varmt kommer det garanterat bli strålande sol... Hm, svensk sommar helt enkelt.

Här regnar det. Trist tycker jag. Jag känner mer och mer att jag borde bo i ett land där solen skiner för jämnan och där det är varmt. Vi får väl se var man hamnar i framtiden, tror nog inte Lousie är sen att flytta med!
Nu blir det tv för hela slanten, kanske en rulle...
Ciao!

I'm back!

Hahah ju vars, nu har jag vait en dålig bloggare igen... Hm, har inte hunnit helt enkelt. Har pluggat och jobbat. Tentan gick inte alls, jag gcik dit och gick där i rån efter en och en havtimma... var väldigt dåligt påläst. Inte okej. Men jag tar den i sommar.

Just nu sitter jag i Bettna, det blev en tripp hit i överraskande sysfte. Mille fyllar 16 i morgon och vi ska fira den lille. Denna dag gick alldeles för fort. Det var så skönt att sova ut i morse, varken jag eller Louise blev tvungna att gå upp till någon skrikande klocka. Långfrukost med mamma och pappa, händer ju inte varje helg. Louise och Mille tog sig an bilen idag det är lite rost på den så de håller på å slipar och sprayar, blir bra. Synd bara att de hittade lite väl mkt rost på en del ställen, tex innanför tanklocket. Men uppenbarligen har jag en otroligt händig far och bror som genast fixade till det! 

Jag var i Katrineholm idag, det var riktigt länge sen, tror inte jag varit där sen jag slutade på Hemtex i augusti. Jag, mamma och pappa åkte in till den lilla staden för att handla och jag passade på att ringa Petra, min gamla kollega och vän. Det var så kul att träffa henne, Tomas och deras underbara barn! Celine och William är så söta, och det har vuxit... Vi hann fika med dem en lång stund. Tyvärr var Hemtexbutiken stängd så jag kunde inte gå in och titta men jag glodde självklart in genom fönstrena! Det var fullt med folk i k-holm, torghandel och en massa stånd ed såna vanliga onödiga prylar som kläder med stora tryck, naturgodis och annat som alltid finns på marknader... Kul att se att  Katrineholmarna lever. Det var roligt att se en del ansikten som man kände igen... Gamla kunder!

En liten nyhet, jag och Louise ska flytta. Vi ska flytta till en två som passar oss utmärkt! Väntar bara på kontrakt som ska skickas till oss och se till att bli av med våran lägenhet som vi har nu. Första augusti får vi tillträde till den. Det är vita väggar i hela lägenheten, jppiiii. Badkar, jippi. Ett riktigt sovrum, vi ska inte sova i köket, jippiii. Stort vardagsrum, jippi... Stor trädgård, jippi! Ett litet hus med tre lägenheter i var av en är i prncip obebodd då det är ägarna av huset somhar den och håller till 49 veckor av 52 i stockholm! Det känns så jäkla bra... 

Så var det med det!
Ciao!

  

Out and eat!

Anledningen till att jag inte bloggar är för att jag inte har mkt att skriva om. Har suttit ute i solen och pluggar. Det är det som händer. Börjar bli lite solbränd. Jippi! Jag har solat mer denna vår än vad jag hunnit gjort de senaste somrarna som rullat förbi.

Ska göra mig iordning för ikväll ska jag ut och äta med jobbet. Ska bli nice! Okej så lite händer det då! Å igår var jag visst på Öland med Jennifer och Louise och grillade, hoppsan jag pluggar inte bara...

Ciao!

RSS 2.0